חשש מהדבקה בנגיף האיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/09/2019 | 15:58 | מאת: יוסי

דר' הלפרין שלום, לפני 7 שבועות בביקורי במועדון/סאונה גייז הרגשתי דקירה חדה באמה יד שמאל. קיבלתי PEP-HIV לאחר 12 שעות. ואכן לאחר ימים נראו פצעים מגלידים במקום הדקירה. לאחר שבועיים שלושה החלו בלוטת לימפה בבית השחי. במפשעות. כאב מעל הסנטר. כנראה בלוטות בליעה, כאב ראש, חוסר תיאבון. הזעות לילה. קשות(אולי קשור לחום אוגוסט) זכור לי גירוד בצוואר שהיה קשה מתחת לאוזן. אולי מעט פריחה כמו נקודות חן. כעת כפות רגליים "שורפות". ניבדקתי שלילי ל- HIV מייד בסיום ה-PEP וגם 8 ימים לאחר סיום ה-PEP. ספירת דם ו-CRP תקינים בבדיקת מעבדה מייד בסיום ה-PEP. אני מתכוון להיבדק שוב ל-HIV כעת(3 שבועות לאחר סיום ה-PEP). מה דעתך בכלל על "הסיפור"? ובפרט, האם בדיקה האחרונה שעשיתי 8 ימים מסיום ה-PEP בדר"כ אמינה?

שלום יוסי, בד"כ תוצאת בדיקת 'קומבו' שנעשית 8 ימים מסיום ה-PEP נחשבת כאמינה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות