מחלת הטיפוס ומחלות זיהומיות אחרות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2019 | 15:07 | מאת: נויה

דר נכבד אודה מקרב הלב על תשובה פני כשנה וחצי גדלנו תוכי ולצערי הרב שמרנו על תנאי סטרליזציה נמוכים משטח הצואה והמים שהציפור היה שותה הוחלפו לעיתים לא קרובות לפעמים אחרי שלוש שבועות יות ר אאו פחות ואז התחלנו לחלות זה התחיל אצלי ועבר לבני הבית זה התחיל בשלשלול כרוני עם צואה רירית חריפה וצפה לפעמים רכה אבל בעלת מרקם וריח לא טוב למרות שבדיקת אלסטאז וצואה תקינות לטפילים ולחיידקים במקביל התחיל שטפי דם פטכיות בגוף סחרחורות עם ירידה בריכוז ובזיכרון כאבי פרקים בצקת והיפרמיה בגרון ובעיניים מאז כולנו חולים והרופאים אובדי עצות אני אומנם לא רופא אבל הייתי חייבת להתייעץ איתך האם ייתכן שאולי דרך העקיצות שהיו או דרך המים שהתוכי הביתי שתה ולא נוקו לעיתים קרובות לפעמים כל יומיים ולפעמים כל שלוש שבועות שאולי חטפנו את טיפוס הקיבה עי חיידק סלמונלה טייפי ויש עוד סוג של סמונלה נוספת שגורמת לטיפוס הבטן וקדם טיפוס ושנמשך תקופה כזאת מבלי שנדעאודה לך מקרב הלב על תשובה

שלום נויה, 1. חיידקי ה'סלמונלה' ('טיפי' ו/או אחרים) צומחים בקלות בתרבית צואה. 2. אחד המחלות שמועברות מתוכים לבני אדם נקראת 'פסיטאקוזיס', ואפשר לנסות לאבחן אותה בעזרת בדיקת דם. הרבה בריאות אפי

05/04/2019 | 15:49 | מאת: נויה

תודה רבה על תשובתך אבל האם בדיקת צואה לתרבות רגילה של הקופה מספיקה לגבי טיפוס הבטן של סלמונלה טיפי

05/04/2019 | 15:54 | מאת: נויה

האם ייתכן שממצב שהיה תוכי בבית ובשל אי החלפה תדירה של המים ומשטח הצואה ניניה לנו טיפוס הבטן או סלמונלה כי בבדיקה משטח צואה רגילה של הקופה לחיידקים לא ראו אבל האם זה כולל את הסלמונלה טיפי הנ''ל האם ייתכן שאולי מהעקיצות שהיו בבית כנראה מחוסר הגיינה של משטח הצואה של התוכי והמים חטפנו טיפוס כבר קרוב לשנתיים שסובלים

כן

שלום נויה, טיפוס הבטן ("טיפואיד") היא איננה מחלה שנמשכת שנתיים. הרבה בריאות אפי

06/04/2019 | 10:03 | מאת: נויה

דר' מודה לך מקרב הלב על התשובות נתתלי תשובה בשרשור של כן למה היא התייחסה ברשותך ??האם לשאלה ששאלתי בקשר לבדיקת צואה וסלמונלה טיפי שאלתי אם בבדיקת תרבית צואה של הכללית גם בודקים וסלמונלה טיפי או שהתשובה הייתה כן לגבי טיפוס הבטן שאולי חטפנו מהמקרר הנ''ל

שלום נויה, תשובתי- כן- התייחסה לשאלה האם קל לזהות (גם במעבדות קופות החולים) את חיידק ה'סלמונלה טיפי' בתרבית צואה שגרתית. הרבה בריאות אפי

06/04/2019 | 17:33 | מאת: נויה

דר' מודה לך מקרב הלב על הסבלנות ומתן מענה רק שאלה אחרונה ברשותך האם בקופת חולים סלמונלה טיפי נבדקת עם כל שאר החיידקים שמבצעים בבדיקה השגרתית לתרבות צואה ?או רק את הסלמונלה הרגילה שיש בארץ ממה שאתה יודע מודה לך מראש ובלילה מראש על הטירדה

שלום נויה, במעבדות קופות חולים 'סלמונלה טיפי' נבדקת עם כל שאר החיידקים שמבצעים בבדיקה השגרתית של תרבית צואה. הרבה בריאות אפי

06/04/2019 | 18:41 | מאת: נויה

תודה דר' יקר כן ירבו כמוך

מנהל פורום מחלות זיהומיות