נגישות
נגישות

איפילימומאב: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גרורות במוח: לא סוף הסיפור

כ-30%-50% מהחולים בסרטן ריאה יסבלו במהלך מחלתם מגרורות במוח, העלולות לקצר את חייהם. עד לאחרונה, הטיפול בגרורות במוח היה מוגבל: ניתוח או הקרנות פליאטיביות. טכנולוגיות מתקדמות וטיפולים חדשניים משפרים את הפרוגנוזה הקשה ונותנים תקווה לחולים. סקירה מיוחדת ומקיפה לרגל יום הסרטן הבינלאומי (4.2) מוחו של אדם בריא מקבל הגנה על ידי מערכת "מחסום דם-מוח" (BBB: Blood-Brain Barrier), המסננת ומרחיקה חומרים רעילים מהמוח. סרטן גרורתי גורם שיבוש להגנה האמורה - והגרורות הסרטניות מסוגלות לעבור את המחסום ולהגיע לרקמת המוח. במצבים מסוימים, החולים עשויים לשרוד זמן רב, עם מספר ניכר של גרורות, מבלי שייווצר נזק משמעותי. מנגד, לעתים, גרורה יחידה עלולה לגרום לחץ על מרכזים חשובים במוח, כגון: מרכז הנשימה. בנוסף, גרורות עם בצקת ניכרת סביבן או גרורות מדממות, עלולות לגרום לנזקים המהווים סכנה מידית לחיי החולה.   מהי הפרוגנוזה הצפויה לחולים בסרטן ריאה גרורתי? עד לפני שנים ספורות, סרטן ריאה גרורתי למוח נחשב מחלה שסיכויי ההישרדות בה נמוכים, חציון ההישרדות עמד על 2-6 חודשים (תלוי בגיל החולה, מין...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאיפילימומאב

סרטן עור - תמונת המחשה
סרטן עור השינויים הקיצוניים במזג האוויר בישראל גורמים ליובש ואדמומיות בעור במהלך עונות המעבר. יש...
תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות ועדת הבריאות של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק המאשרת לרוקח לתת מרשם לחולה....
ללמוד עוד על איפילימומאב
גרורות במוח: לא סוף הסיפור-תמונה

כ-30%-50% מהחולים בסרטן ריאה יסבלו במהלך מחלתם מגרורות...

מאת: ד"ר שושנה...
03/02/2019
סרטן כליה: פרדיגמה טיפולית חדשה - תקווה גדולה-תמונה

סרטן כליות היא מחלה שמתקדמת אט אט, ללא תסמינים. בשלבים...

מאת: ד"ר דוד סריד
08/11/2018
מלנומה גרורתית במוח: מהפכה בטיפול-תמונה

ההתקדמות המרשימה בפיתוח תרופות נגד הסרטן הביאה לכך שמלנומה...

מאת: פרופ' יעקב...
09/11/2017
תרופה לסרטן: קרובה מתמיד?-תמונה

טיפולים חדשים ומבטיחים לסרטן; טיפול משולב המצמצם גידולי...

מאת: מערכת zao...
02/06/2015
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאיפילימומאב?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

איפילימומאב: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
29/05/2015 | 08:07 | מאת: ניסיםצדקה
מתוך פורום מחלות ריאה

אני מטופל אצלו איש מדהים אוזן קשבת עניני כן ירבו רופאים כאלו

תודה רבה, ניסים.

דר אלון שלום! תודה שאתה עונה כאן תשובות! ניכר מהתשובות שיש לך רגישות גדולה לאנשים, ועל כך תבורך! הקריאה בשאלות ובתשובות נתנו לי מענה גדול לשאלותיי וספקותיי בנושא אורתוכירוגיה של הפנים. ירבו רופאים כמותך בישראל!

תודה רבה :-)

שלום ד"ר רון רם. אני בן 55, אובחנתי לפני כשנה וחצי עם acute myeloide leukemia, normal karyotype ללא מוטציה ב NPM1, FLT3, CBPa. קיבלתי טיפול אנדוקציה ולא נכנס להפוגה. בהמשך קיבלתי (+ARLIN (Mitoxantrone Hight dose ARA-C ב 12.2016 עברתי השתלת תאי אב אלוגנאית מתורם זר תואם בסיווג רשמות לאחר התניה של Fludarabine + ARA-C כחלק מטיפול הצלה ובהמשך Fludarabine + TREOSULFAN כחלק מההתנייה לפני ההשתלה. לציין Mixed chimerism במח עצם ראשון וירידה מהירה בכימריזם בהמשך המעקב, נשארתי עם 15-20% תאי דונור, ללא עדות להישנות המחלה. קיבלתי טיפול מונע ב S.C. Vidaza 100mg X1/d 5 ימים פעם ב-28 יום. בהמשך תחת טיפול ב Vidaza - הישנות המחלה. קיבלתי טיפול על בסיס Clofarabin שהשיג הפוגה. ב-2.2018 עברתי השתלת תאי אב אלוגנאית שנייה מתורם זר אחר. חודש אחרי ההשתלה - 100% תורם. אך כעת שוב הישנות המחלה. הרופא המטפל המליץ להתחיל טיפול בתרופה בשם YERVOY מוכרת בסל הבריאות לטיפול בחולי מלונומה, אך לא לחולי לוקמיה. הביטוח סירב לממן את התרופה. מה לנסיונך הצעד הבא/אפשרויות נוספות לטיפול/האם יש דרך להגיע לקבלת התרופה שהומלצה? זקוק לכל סיוע והכוונה שתוכל לתת.. בתודה מראש!

אורי, ברור לך שקשה לייעץ בצורה הזאת, במיוחד במקרה מורכב כמו שלך. בהחלט ראוי לשקול במקרה כמו שלך טיפול באפילימומב. יש בכל זאת גם אופציות אחרות. כדאי גם לבדוק שוב את סטטוס המוטציות של הלוקמיה (IDH ו FLT3) כדי לראות אם אפשר לטייב את הטיפול. במקביל ניתן גם להוסיף טיפול ב DLI. אפשר לנסות לפנות לחברה (BMS) ולראות מה הם מציעים. מקווה שעזר. בברכת בריאות.

ד"ר ברגר שלום רב, לאבא שלי עבר של RCC עם כריתת כלייה לפני כ 4 שנים. לאחרונה התגלה חזרה של המחלה לפי הביופסיה שנלקחה מבלוטה הרטרופריטונאלית גוש של 4 ס"מ. אציין כי אבי מרגיש טוב, ומנהל אורח חיים רגיל. הוצע לנו ע"י האונקולוג להשתתף במחקר חדש רב מרכזי שמתבצע היום שילוב של תרופות ניבולומב עם איפילימומאב מול הסוטנט. רופא האונקולוג אמר כי אם נחליט לא להשתתף במחקר באפשרותנו לקבל את הטיפול המקובל בסוטנט אך אין טעם למהר מכיוון שלתרופה זו תופעות לוואי קשות וניתן לעשות סי.טי ע"מ לעקוב אחר קצב גדילה של הגידול או להופעת תסמינים של המחלה כמו כאבים בגב. לעומת זאת אם נבחר להשתתף במחקר החדש ניתן יהיה להתחיל בטיפול כבר עכשיו (או בשילוב של תכשירי המחקר הדשים או בסוטנט תלוי לאיזו קבוצה ישובץ אקראית) אנו חוששים וקשה לנו לקבל החלטה נכונה ונבונה. מה ידוע לך על מחקר חדש זה? האם כדאי להמתין ולא לקבל שום טיפול כלשהו עד להופעת תסמינים? האם בעצם ההמתנה המחלה לא יכולה להחריף ולשלוח גרורות לאזורים אחרים? נקווה שבהסתמך על עזרתך נוכל לקבל החלטה נכונה. בתודה מראש.

ראובן שלום, מדובר במחקר שמתקיים במספר מרכזים בארץ ומיועד למטופלים עם סרטן כליה גרורתי שטרם קיבלו שום טיפול תרופתי למחלתם. בהנחה שאבא מרגיש טוב ומתפקד אפשר בהחלט לשקול טיפול זה. יחד עם זאת כדאי לשקול אולי אופציות נוספות כגון קרינה ממוקדת לגידול אם מדובר במחלה רק באותו מקום שאתה מתאר. ממליץ על יעוץ מסודר על ידי אונקולוג המומחה בתחום בברכה