שאלה בעניין וירוס אפשטיין בר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2018 | 00:41 | מאת: מוטרדת

שלום ד"ר הלפרין, כבר כמה שבועות שאני במצב של עייפות לא רגילה, מתעוררת בבוקר יותר עייפה משהלכתי לישון בלילה. בלי (או עם) קשר, יש לי אנמיה על רקע חוסר ברזל שלא מתאזנת כבר שנים (פריטין 2.6). לפני שבועיים וחצי התפרץ חום גבוה (39.5) שלא הגיב למורידי חום במשך 5 ימים ועוד 6 ימים שהייתי בבית ובמיטה, וגם אנטיביוטיקה הייתה קשה לתגובה הפעם (היה גם זיהום, נזלת מוגלתית). היה אודם בגרון, ויש כל הזמן תחושה שקשה לי לבלוע רוק. הכול כואב כל הזמן. בבדיקות דם עלה שיש אפשטיין בר חיובי ופעיל עכשיו. מה עושים? איך מטפלים? ואיך ייתכן שנדבקתי בזה (זה רק מנשיקות או מדברים נוספים?)? אודה לך על כל תשובה, כי זה באמת מוציא מהמסלול הרגיל של החיים. תודה מראש, אני

שלום מוטרדת, 1. זיהום חריף ב- EBV חולף עצמונית. הטיפול במחלה החריפה הוא סימפטומטי (למשל הורדת חום) בלבד. 2. למרות שהזיהום מכונה בסלנג 'מחלת הנשיקה' הוא עובר מאדם לאדם גם דרך תרסיס רוק (למשל כזה שנפלט במהלך עיטוש ושיעול). 3. יתכן שהעייפות שלך היא תוצאה של הזיהום- מצב המכונה 'תסמונת העייפות הכרונית' - CFS (ושמוחמר ע"י האנמיה). אינני מכיר טיפול יעיל בכך, ומציע לך לפנות לפורום הייעודי שמוקדש לבעיה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות