חיידק הקלבסיאלה בשתן, איך נפתרים מזה ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/11/2017 | 11:18 | מאת: אשר

שלום לפני חודשיים התגלה אצלי חיידק הקלבסיאלה בשלפוחית שתן (יתכן שנדבקתי במהך אשפוז או שיקום ) טיפול אנטיביוטי ב INVANZ ומונורל לא עזר בבדיקת תרבית אחרונה (22/10/17) התגלה כי החיידק רגיש ל: ERTAPENEM FOSFOMYCIN NITROFURANTION PIPERACILLIN/TAZOBACTAM א. מה ניתן לעשות כדי להשמיד את החיידק בשתן ? ב. איזה השפעה יש לחיידק בשתן על הגוף בכלל ? ג. מדוע לא ניתן להשמיד את החיידק בשתן ע"י החדרת אנטיביוטיקה ישירות לשלפוחית השתן באמצעות קטטר (למשל) ללא העברה עקיפה בעירוי ? תודה על תשובתך המהירה אשר בן ציון

שלום אשר, 1. הימצאות של חיידק בדגימת שתן לא בהכרח מצביעה על זיהום שגורם חיידק זה. 2. במקרה שהחיידק כן גורם לזיהום בדרכי השתן, יכולים להתפתח סיבוכים שונים (פגיעה בתפקוד הכליות, אלח דם, ועוד). 3. בדלקת בדרכי השתן שנגרמת ע"י החיידק שמתואר בשאלתך ניתן לטפל בעזרת אחת האנטיביוטיקות שאליהן רגיש חיידק זה. 4. הזלפת אנטיביטיקות ישירות לכיס השתן לא נמצאה יעילה כטיפול ברוב הזיהומים של מערכת זו. הרבה בריאות אפי

25/11/2017 | 09:15 | מאת: אשר

תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות