זמן לבדיקות למחלות מין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2017 | 15:16 | מאת: דורית

כמה זמן יש להמתין לאחר מין לא מוגן לבדיקות למחלות: איידס,עגבת,צהבת b c ,זיבה ,כלמידיה ,הרפס 1 ו 2?

שלום דורית, הרפס, זיבה, קלמידיה, עגבת- ימים עד שבועות. 'הפטיטיס' בי וסי, ונגיף ה'איידס'- שבועות עד חודשים. הרבה בריאות אפי

24/09/2017 | 16:27 | מאת: דורית

האם חצי שנה זה זמן המתנה סביר לכל הבדיקות הללו?האם אחרי חצי שנה אמורים להופיע נוגדנים במידה שיש מחלה עבור המחלות הללו ?

שלום דורית, חצי שנה המתנה זה זמן טוב לרוב הזיהומים שהזכרת, למעט זיבה וקלמידיה (שאת אבחונם יש לעשות ב'זמן אמת', דהיינו עם הופעת הפתולוגית המוגלתית מהשופכה). הרבה בריאות אפי

24/09/2017 | 19:21 | מאת: דורית

במידה ולא מופיעה ״פתולוגיה״ שכזו האם חצי שנה זה זמן סביר לגלות זיהום בזיבה או כלמידיה בבדיקת pcr במידה ויש?

שלום דורית, לאחר חצי שנה (וגם פחות) ממועד התרחשות הזיהומים הנ"ל סביר שה- PCR יהיה שלילי. הרבה בריאות אפי

24/09/2017 | 20:56 | מאת: דורית

למען האמת בצעתי בדיקת pcr לזיבה וכלמידיה גם לאחר כ10 ימים מהמגע.האם זה מספיק מהימן לשלול הדבקה.התוצאות יצאו תקינות.גם בדיקות שתן כלליות יצאו תקינות.

כן

מנהל פורום מחלות זיהומיות