חולשה סחרחורות ושווי משקל לנערה בעמידה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/12/2018 | 08:05 | מאת: ע.נ

שלום רב נערה בת 15 .לפני כ 3 שבועות התאשפזה עקב כאבי מחזור חולשה סחרחורות וכ .במקור אנמית וסת חזקה .קיבלה באשפוז 5 ימים עירוי ברזל .כיום המוגלבין תקין ברזל תקין .גם באשפוז הקודם היתה חולשה וקצת הרגשה שמושכים אותה אחורה בעמידה .כרגע אושפזה שוב כי בשבוע האחרון חולשה כאבי ראש בצד ימין ברקע קרוב לאוזן .ביום האשפוז ועד היום כאשר עומדת מאבדת שווי משקל נוטה ימינה ובקושי מצליחה לעמוד לוקח כמה כדקה לאתאזן ומצליחה ללכת ולעמוד .בדק נורולוג ילדים הבדיקה תקינה .נבדקה אאג ציין שלא ורטיגו אין ירידה בשמיעה אוזניים בסדר לטעמו לא קשור לאוזן הפנימית .נכנסו לשבת וציינו שלא חושבים לעשות ct בגלל הקרינה ונראה מה יהייה היום .כרגע עדיין אותו מצב אפילו קצת מחמיר בהתחלה היתה מתייצבת כרגע לא ממש ולא מוכנה לקום מהמיטה רק לשירותים בקושי .כמו כן חייבת לציין שבשל הדימום הוסתי רופא נשים נתן גלולות לוקחת כשבועיים וחצי כמעט 3 שבועות התחילה גלולות יאז .גם התחיל דימום וסתי חלש מאוד רופאת הנשים ציינה שזה עניין של הרגל לגלולות לא חושבת שהסחרחורות נובעות מהגלולה .כמו כן בקהילה נעשה אקג נמצא pr קצר .שהגענו למיון נעשה אקג נוסף נאמר שתקין לא חשובים שזה בעיה קרדיולוגית ולא שלחו לבירור .מה עוד ניתן לבדוק? מדוע הילדה שקמה לא יציבה ובקושי עומדת? .נראה שייש בעיה וסטבולרית אך לא ממקור באוזן .איזה בדיקות לבקש עוד .כיום אמרו שיבדוק שנית נורולוג...האם כדאי גם שתבדוק אנדו בעיה הורמונלית ? כלי דם במח ? Mri?העניין שלטעמם אין צורךףך ל mri אין כאן בבית חולים ct קרינה .אני ממש חסרת הונים ולא יודעת מה עוד ...

שלום, הילדה עוברת בירור מלא ואני סומך על הרופאים שמבררים אותה כראוי. לא נראה שאני יכול להוסיף משהו במיוחד שאני לא ראיתי את כל הבדיקות ואינני מכיר את הילדה. זה יהיה מאד לא מקצועי להתערב בבירור שהילדה עוברת בבית החולים ויש כל כך הרבה רופאים שמעורבים.

מנהל פורום רפואת ילדים