סחרחורת תנוחתית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/10/2016 | 15:24 | מאת: גלית

שלום בת 51 ללא בעיות רפואיות ידועות פרט לאוסטאופורוזיס מתקדם על רקע גנטי ועל רקע זה שמאוד רזה. בשנים האחרונות כמה מאורעות של סחרחורות תנוחתית ( הרופא רשם BPPV ) וזה החל בפעם הראשונה ביום שלקחתי בפעם ראשונה לנטון עקב רפלוקס. מאז לא לוקחת שוב PPI כי חוששת שזה יגרום שוב לתופעת לוואי של סחרחורות אבל כן לוקחת מדי יום פמוטידין 40 מג. בדיקות שמיעה תקינות. היות וכבר כמה פעמים היו מאורעות של סחרחורת תנוחתית וגם יש טנטונים רציתי לשאול: 1. יכול להיות שהגסטרו גורם לי לפגיעה באיבר שיווי משקל ולעתים סחרחורות או טנטונים? אם כן מה לעשות אני לא יכולה לאכול ולהסתדר בלי גסטרו ולא אגע ב PPI אחרי שהכל החל עם הלנטון 2. בבדיקות דם יש לי B12 ברמה של 200 כשהנורמה 160 ומעלה. כמו כן חומצה פולית ברמה של 8 כשהנורמה 10 ומעלה. רציתי לשאול האם בי 12 נמוך יחסית וחומצה פולית מתחת לנורמה יכולים לגרום ל BPPV ותזוזת קריסטלים? 3 היות ויש אוסטאופורוזיס האם כדי למנוע BPPV חשוב שאאכל יותר סידן ( כרגע צורכת רק 400 מג ליום ולא לוקחת כדורים ) . האם תוספת סידן יכולה לעזור למנוע בעיות בקריסטלים באוזן אודה מאוד על עזרתך לגבי שאלות אלה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית ראשית, אם יש סחרחורות חוזרות מומלץ בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י רופא מומחה לסחרחורות אא"ג או נוירולוג. אם אכן זה BPPV ע"י פיזיותרפיה חד פעמית זה בד"כ אמור להסתדר . עם תרגול ביתי עצמי בד"כ ניתן למנוע התקפים נוספים.לדעתי, הקשר לPPI לא סביר. B12 עדיין בתחום הנורמה אך החומצה הפולית מתחת לנורמה. לכן חשוב לבדוק רמת ההומוציסטאין בדם. כאשר רמתו מעל הנורמה עלול להיות מצב של קרישיות יתר אשר בין השאר אחראי לעיתים קרובות לסחרחורות. הטיפול ברמות גבוהות של הומוציסטאין - מתן - חומצה פולית - שממילא את זקוקה לקבל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)