האם קיים פתרון לbppv

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

09/07/2015 | 05:39 | מאת: ורטיגו זה רע

כבר חודש שאני סובלת מהתקפי ורטיגו עולים ויורדים,בקרתי אתמול אצל רופא אאג שעשה לי פיזיוטרפיה שגרמה לסחרחורת שוב ואז העלימה אותה למספר רגעים. הרופא קבע שזה bppv. היות והייתי בהלם מהחוויה לא שאלתי שאלות ושכחתי לציין שבשנה האחרונה יש לי רגישות חזקה מאוד לרעשים,במיוחד של שקיות מרשרשות,זה יכול להוציא אותי מהדעת. האם יש קשר לרגישות הזו ולורטיגו? האם יש פתרון לורטיגו? האם אצטרך להתמודד עם הפחד מההתקף הבא כל חיי? מה בדיוק רואה הרופא בעיני בזמן הסחרחורת? תודה

12/07/2015 | 07:46 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך אם אכן זה BPPV זה טוב כי מקור הסחרחורת הוא בעיה מכנית שלא קשורה בכל מקור בריאותי מדאיג ושניתנת לפיתרון ע"י פיזיותרפיה לעיתים קרובות חד פעמים. עם תרגול יומי קצר ניתן ברב המקרים למנוע ההתקף הבא. בהתמקדות בתנועות העיניים ניתן לאבחן את הסחרחרות שמקורה במערכת הווסטיבולרית של האוזן הפנימית אשר אחד מתפקידיה הוא לקבע המבט בזמן תנועת הראש. בברכה ד"ר בן דוד

12/07/2015 | 07:57 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בהמשך לתשובתי הקודמת אשר לדעתי עשויה להוריד מפלס החרדה שלך, עליך לטפל במתח ובחרדה . כל הרגישות לרעש והפחד מההתקף הבא מצביעים על רמה גבוהה של מתח אשר רק מגביר את המטרד. הטיפול יכול להיות לאו דווקא תרופתי. טכניקות קוגניטיביות עם תרגול הרפיה ושליטה בתשומת הלב עשויים להועיל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)