מחלת מניאר ללא פגיעה בשמיעה?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

04/07/2015 | 13:05 | מאת: משה

אני סובל מסחרחורות מזה כ 3 שנים, בהתקפים עם מרווחים גבוהים, ללא יכולת לעמוד או לזוז (או להיות פעיל כלל) בזמן הסחרחורת למשך כיומיים, בהתקף האחרון גם הקאתי וטמפרטורת הגוף שלי צנחה ל 34.5 מעלות עם זיעה קרה. לא הייתה לי רגישות לאור (כמו במיגרנות) או כל כאבים שהם. כשלושה ימים לאחר ההתקף הזה ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון (אני חי בחו"ל) והוא אפיין לי את מחלת מניאר. הוא ערך לי בדיקת שמיעה - והשמיעה שלי מעולה. ערכתי מחקר קטן ובכל המקרים מתוארים צפצופים באוזניים או פגיעה בשמיעה בזמן ההתקף - מה שאין לי כלל. היו לי בעבר צפצופים באוזניים אבל בטווח זמן רחוק מאוד מהתקף וללא קשר אליו. האם ייתכן לסבול ממלחת מניאר כאמור - כלומר ללא פגיעה בשמיעה או צפצופים? לא מצאתי לכך סימוכין... מצאתי שישנן מחלות אחרות הקשורות להתקף מרחבי ולא נשמע לי הגיוני - בגלל אופי המחלה ומבנה האוזן - לסבול ממנה ללא פגיעה בשמיעה. הרופא מתכנן לשלוח אותי ל MRI אבל זה יקח שלושה חודשים. אני בן 45, אוכל רק אוכל בריא, במעט ללא סוכר, אוכל מלח במידה, לא שותה אלכוהול כלל ושותה כוס קפה אחת ביום. לוקח לי כשבוע לחזור לשגרה אחרי התקף (כולל חוסר יכולת להסתכל על מסך מחשב, גורם לי לאי נוחות). תודה!

08/07/2015 | 07:23 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום משה אכן סחרחורת ללא כל תופעות שמיעתיות לא מתאימה למחלת מנייר אם כי יש מצבים נדירים בהם יש רק הסימנים שציינת. איזה ברורים עברת מעבר למערכת השמע? חשובה כאן אנמנזה מפורטת דבר שקשה לעשות במסגרת הפורום. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)