החמרה בטינטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

18/02/2015 | 08:09 | מאת: רות

אני אישה בת 71,בשנים האחרונות אני סובלת מטינטון קבוע ,עם עליות וירידות.הצלחתי להתרגל אליו ולהמנע מרעש.לפני כשבועיים בלכתי על המדרכה ,נסע מאחורי אופנוע{!}וצפר לי בקול שאפנה לו את הדרך.מאז הטיטון החמיר והוא מפריע לי מאוד.שאלתי היא האם ישסכוי שהטינטון יירגע ,ואם כן כמה זמן זה עלול להימשך.בתודה על ההתיחסות.רות.

19/02/2015 | 10:43 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רות בהחלט יש סיכוי שירגע. בד"כ המדובר בשנויים לא קבועים בנתיב השמיעתי כתוצאה מגירוי קצר. יחד עם זאת , יש כאן ,לדעתי, גורם נוסף מעבר לפגיעה הגופנית. הטנטון נקשר גם לבהלה שהתלוותה לרעש האופנוע. דבר זה עשוי להחמיר את המטריד ולמשוך את תשומת הלב אליו. לכן מעבר להמנעות מחשיפה לרעש חזק יש לדעתי לטפל במתח הנלווה דרך טכניקות של הרפיה ושליטה בתשומת הלב וזאת מעבר לשימוש במיסוך חלקי ע"י רעש לבן בתקופה הקרובה. קשה לי להעריך מועד השיפור השלם, אך בדרך זו השיפור ההדרגתי יתחיל מיד. בברכה ד"ר בן דוד

11/03/2015 | 20:03 | מאת: גלי

אני לא רופאה אך מקריאה באתרים באינטרנט הדנים בנושא הטינטון כדאי : 1. להתרחק ממקומות רועשים במיוחד בתקופה הקרובה. 2. לבדוק האם יש חוסר בברזל / B12 / אבץ ומגנזיום. במידה וכן לקחת תוספים לאחר יעוץ של איש מקצוע (כי לפעמים צריך צרוף של כמה תוספים יחד). אפשר לקחת סוכרית אבץ שמוכרים בבית מרקחת פעמיים ביום. 3. לשתות תוספי תזונה (בניפייבר) בתוך הקפה (אני שותה 1 כף תוסף בכוס קפה 4 פעמים ביום ). משהי סיפרה שזה עוזר לה וניסיתי ואכן יש הקלה מסויימת. אני יודעת שיש המלצה להימנע מקפה אך משום מה זה עזר לי מעט. 4. לא לאבד תקווה בשום אופן. במידה וקשה מאוד לבקש מרופא משהו להרגעה. מישהו ציין שקיבל תרופת הרגעה בשם ריספירידקס וזה הקל.

11/03/2015 | 20:17 | מאת: גלי

לשתות מים כמה לגימות כל 10 דקות סך הכל כוס מים בשעה (התייבשות מחמירה טינטון). לא לאכול שוקולד, לא גבינה צהובה ולא אוכל תעשיתי. בקיצור לאכול בריא. מאחלת הרבה בריאות לכולם.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)