סחרחורות לאחר חתך באצבע ?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

06/02/2015 | 00:30 | מאת: מרדכי

( אני בן 41 שנים ובאופן כללי בריא ) לפני מספר ימים , בלילה בטעות נחתכתי באצבע (נראה שהחתך קצת עמוק) מסכין והחל לרדת דם , למרות שלחצתי על מקום החתך עם המון טישו ( שהחלפתי מספר פעמים) , המשיך הדם לרדת במשך דקות ארוכות (בזרימה חלשה ) והנחתי שזה לא מפסיק מהר בגלל כדורי קומדין שאני נוטל. במהלך הדקות האלו התחלתי להרגיש מעט לחץ+מעיין חולשה קלילה(מאוד) לאחר ששמתי אבקת קפה שחור על החתך , הפסיק לרדת הדם. לאחר מכן בבוקר , איכשהו בטעות נגעתי במקום החתך ושוב החל לרדת דם, השתמשתי שוב בטישו סביב האצבע ולחצתי חזק ( שוב , ירידת דם לא חזקה , לא בכמות גדולה) לאחר כ ~4-5 דקות כשאני עומד , החלתי להרגיש מעט חולשה , ולאחר כדקה נוספת לפתע סחרחורת + חולשה גדולה . מייד התיישבתי על ספסל סמוך , תוך שגופי מתמלא תוך שניות בזיעה והרגשת חום חזק ( מעיין מחנק קליל) ואז מספר אנשים מסביבי השכיבו אותי בספסל והרימו את רגלי והזעיקו מייד 2 פעילי "הצלה ישראל" שהיו קרובים. כ-2 דקות הייתי שוכב ואז כשהגיעו החובשים , עברתי לישיבה (הפסיקו הסחרחורות+חולשה). הם בדקו לחץ-דם שהיה לא גבוה , ורצו לבדוק סוכר (עם מכשיר בדיקה) לאחר הדקירה , כמעט ולא יצא שום דם , גם בנסיון להפעיל אגרוף וכו.. (+לחיצה על העור) בסוף יצא ממש מעט שהספיק למכשיר .(בזמן הזה הרגשתי מעיין קפאון ב-2 ידים ( חזק מאוד בימין ) ,עם "זרם" קליל) +וצבע העור נראה חוור מאוד. התוצאה מהמכשיר = סוכר גבוה מאוד ( למרות שמעולם לא סבלתי מבעיית סוכר ) הם הציעו לי להתפנות לבי"הח לביצוע בדיקות מקיפות והסכמתי. באמבולנס בדרך לביה"ח בוצע לי שוב בדיקת סוכר ( ~7 דקות לאחר הקודמת ) + לחצ-דם התוצאה = אין שום בעיה . בחדר המיון היו מאוד לחוצים (עקב עומס) , ובוצע לי א.ק.ג. לב + בדיקות דם (+ניתן עירוי) התוצאות תקינות. הרופא שבדק אותי לא ממש התעניין בכל הפרטים ,(ולא ממש שם לב למה שציינתי שקצת לפני כן ירד לי דם ..) כשהגיעו תוצאות בדיקות דם והוא קצת התפנה הוא שיחרר אותי וציין ש"הכל בסדר "... אציין ש: (אולי זה קשור ) : 1. בשבועות האחרונים , לפעמים כשאני מביט במסך המחשב [ במקצועי ] אני מרגיש מעיין "מיני סחרחורת קלילה " ל~-2 שניות 2. כבר לפני כ-2.5 שנים נמצא ש B12 קצת מעל גבול תחתון ורופא המשפחה נתן לי לקחת בקביעות כדור 1000מק"ג פעם ביום מה דעתך ? ( טרם הזדמן לי להכנס לרופא משפחה ..)

06/02/2015 | 14:14 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מרדכי יש מספר סיבות לסחרחורת כפי שציינת. ואני מבין שברור בסיסי במיון היה תקין. אין לשלול שהסיבה לסחרחורת ותחושת העילפול קשורה גם בתגובה וזו וגאלית - כלומר מתח שהוא סביר במקרים אלה. כדאי לבדוק שוב ויטמין B12. בברכה ד"ר בן דוד

08/02/2015 | 18:19 | מאת: טל וירובניק

סבלתי שנים מסחרחורות קשות לא עשיתי עם זה כלום עד שאמא שלי אז הייתי ב15 לקחה אותי לבדיקות דם משם הכל היסטוריה. אצלי יש בעיה של אי ספיגת ברזל בגוף ולכן אני לוקחת כדורי B12 של סולגאר כבר כמה שנים בוא נגיד שהסחרחורת האחרונה הייתה בהריון שהרופא הגיע עם המחט לזריקת אפידורל.

09/02/2015 | 13:20 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אכן טל כל חולה עם סחרחורות ללא אבחנה חד משמעית מקבל רשימת בדיקות דם כולל ויטמין B12,חומצה פולית,מפקודי בלוטת התריס, בדיקות מערכת החיסון ובמצבים מסוימים לפי האנמנזה מוסיפים העמסת סוכר וכן בדיקות לשלילת קרישיות יתר בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)