טנטון בתדרים נמוכים לאחר איבוד שמיעה זמני

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

06/03/2014 | 19:30 | מאת: יואב

ד"ר בן דוד שלום, אני בחור בן 28 שלא נחשף כמעט לרעשים חריגים. לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש אי נוחות רבה באוזן שמאל. הרגשתי פגיעה בשמיעה (בתדרים נמוכים, רעש כמו של רמקול מקולקל בטלפון), טנטון נמוך (כמו רעש של מאורר\מזגן) וגם אי נוחות רבה בשימוש באוזן באופן כללי (כמו תחושה של קרינה כזאת מהאוזן לתוך הראש שנגרמה ישירות כתוצאה מחשיפה לרעש באוזן). חשוב לי לציין שהתחושות האלה התחילו במקביל לזה שהיה לי פקק שעווה באוזן ימין, והן התחילו בסמוך לשימוש בתכשיר Clean Ears בשתי האוזניים (אם כי אני לא לגמרי בטוח לגבי הסדר הכרונולוגי של האירועים). רופאת אא"ג הוציאה לי את פקק השעווה ושלחה אותי לבדיקת שמיעה שם אכן נתגלתה לי ירידה בשמיעה אך לשמחתי, יום לאחר מכן השמיעה חזרה לתפקד במלואה לאחר שנטלתי פרדניזון בהוראת הרופאה. מאז עברו כשבועיים, הפסקתי ליטול סטרואידים ולשמחתי השמיעה עדיין מתפקדת במלואה בשתי האוזניים אך הטנטון הנמוך נשאר באוזן שמאל, בעוצמות משתנות במהלך היום. חשוב לי לציין לגבי הטנטון שהוא נעלם לגמרי אם אני שומע מוזיקה או צלילים בתדרים דומים, אני יודע שהוא נעלם לגמרי ולא רק ממוסך כי לוקח לו כחצי שניה לחזור. יש לי מספר שאלות: 1. רופאת אא"ג הציעה לי לעבור זריקות סטרואידים לתוך האוזן לטיפול בטנטון. האם מדובר בטיפול מומלץ לטנטון מהסוג שלי? האם יש בו תועלת שאין בנטילת סטרואידים בכדורים? 2. האם לאור ניסיונך יש לך מושג מה האבחנה האפשרית של המצב לעיל? האם זה יכול להיות מחלת מנייר? Secondary endolymphatic hydrops? חשוב לציין שלא סבלתי מורטיגו אם כי ניתן לפרש את תחושת ההקרנה שתיארתי כסוג של סחרחורת. 3. האם לדעתך יש אפשרות שזה נגרם בגלל השימוש בClean Ears באוזן שמאל? 4. האם לדעתך יש סיבה לעבור MRI? 5. האם יש איזה טיפול אלטנרטיבי שאתה מציע לטנטון מהסוג הזה? המון תודה על תשומת הלב ומתנצל על הפנייה הארוכה, יואב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואב לדעתי בטינטון חד צדדי יש מקום לעבור בדיקת MRI כמו בלקוי שמיעה פתאומי. אין לדעתי קשר לתכשיר קלינאיר. לאחר הMRI יש להמשיך בברור האבחנה. יש הידרופס ללא סחרחורת אך הוא לא שכיח. הטיפול היעיל ביותר הוא לימוד טכניקות קוגניטיביות עם הרפיה ושליטה בתשומת הלב יחד עם מיסוך חלקי של רעש לבן בכל שעות השקט. בברכה ד"ר בן דוד

המשך תשובה. הזרקות סטרואידים לעיתים יעילות יותר מטיפול פומי ואף אין תופעות לוואי כלליות מאחר והם מתרכזים בצורה מקומית בלבד. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)