טנטון ותחושת מלאות באוזניים ללא אבחנה ברורה


26/12/2018 | 13:02 | מאת: הילה

שלום ד"ר, כותבת לך כאן כדי לשמוע דעה נוספת בנוגע לתסמינים שאני חווה מספר שנים, ללא אבחנה ברורה עד כה. אני בת 29, מזה כמה שנים אני חווה בהפרשי זמנים שיכולים להיות ימים או שבועות תחושת אי יציבות שלעתים מחמירה לסחרחורת רצינית (לרוב תחושת אי היציבות מתאפיינת בתחושת חוסר שליטה פיזית - שאני לא יכולה ללכת ישר ולשמור על שיווי המשקל, שדברים מסתובבים וכו'). לתחושת חוסר היציבות מתלווה גם ברוב הפעמים תחושת נפיחות באוזניים (כאילו האוזניים הן מעין בלון שנופח) ותזוזת נוזלים (לפעמים אפילו נדמה שאני מצליחה לשמוע משהו שדומה ל"ניפוץ" שקורה אחרי שנוחתים מטיסה ומשתחרר הלחץ). במשך תקופה ארוכה ניסיתי לאבחן את הבעיה - ע"י תשאול נוירולוגי, די מזמן עברתי CT ראש בלי ממצא כלשהו ולאחר מכן הועברתי לטיפול רופא אא"ג - דרכו הגעתי לבדיקת שמיעה, טימפנומטריה וBERA. חזרתי עם הבדיקות לרופא והתוצאות היו תקינות, גם השמיעה טובה. השבוע עשיתי בדיקת שמיעה נוספת לאחר כ-3 שנים בעקבות דרישת רופא במחלקת אא"ג אליה הגעתי בגלל בולוס מירינגיטיס שהסתבך (ניכר שהכל בסדר כרגע, מטופלת באנטיביוטיקה ושאבו לי פעמיים את הנוזלים) - הבאתי לקלינאית ולרופא בביקורת את הבדיקות הישנות, יש ממש הדרדרות מזערית אבל הוא אומר שהשמיעה כל כך טובה שזה לא משמעותי. חייבת לציין שמבחינת תחושה אישית מעולם לא חשבתי ירידה בשמיעה, זה כלי בדיקה שביצעתי כי נדרשתי ע"מ לאבחן את התופעה. בכל אופן, כעת אנחנו כאן. בפעם האחרונה שביקרתי אצל אא"ג לפני יותר משנה כדי לנסות לאבחן את הטנטון נאמר שאין יותר מה לעשות, קיבלתי בטאהיסטין ולא הרגשתי הטבה ולכן הפסקתי, אבל למיטב הבנתי בכל מקרה אחוזי ההצלחה עם התרופה לא גבוהים כך שזה צפוי. מצד שני, אני די צעירה ולא רוצה לתחושה הזאת לנהל לי את החיים ולא רוצה להרים ידיים, ולאחר קריאה מעמיקה ראיתי שיש מרפאות שמתמחות בטנטון ושיש עוד בדיקות שלא הוצעו לי, וייתכן שאלו יוכלו לפתוח אפשרויות נוספות. קבעתי תור לרופא עצמאי שמתמחה ספציפית בסחרחורת וטנטון, עוד כמה חודשים אגיע אליו, בתקווה שאהיה בידיים טובות הפעם. השאלה שלי אליך היא - בעקבות מה שתיארתי, האם יש איזשהו כיוון או בדיקה שאתה היית ממליץ להעלות באופן יזום או לשקול? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2018 | 16:29 | מאת: הילה

כמו כן, אשמח לדעת מדוע הטיפול המקובל (לטענת הרופא המתמחה במחלקה) בבולוס מירינגיטיס הוא אנטיביוטיקה (קיבלתי מוקסיפן) במינון גבוה למרות שהמקור למחלה לא ידוע בוודאות ובחלק מהאינציקלופדיות הרפואיות רשום שייתכן והוא ויראלי, זה מסקרן אותי (וידוע לי שמקובל לא לתת אנטיביוטיקה אם לא יודעים בוודאות כדי לא לפתח עמידות).

אם הבולוס מירינגיטיס גורמת ללקוי שמיעה תחושתי עצבי הטיפול הוא סטרואידים . אנטיביוטיקה כנראה ניתנה למנוע זיכום משני. לא כתבת אם עברת MRI מח ואוזניים . בדיקות מעבדה כלליות כמו ויטמין B12 וחומצה פולית ותפקודי בלוטת התריס. האם יש מחלות נוספות? מיגרנות ?. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)