שאלה לגבי מנייר.......................

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/11/2018 | 10:43 | מאת: זהבית

דר' שלום לך אני בת 41 בילדותי לפני 30 שנה חוויתי סחרחורות והובחנה אצלי מחלת מנייר. האוזן באותה תקופה נפגמה והשמיעה ירדה ובאוזן אחת אני נעזרת במכשיר שמיעה. כמובן שהטינטון קבוע אצלי בראש רק שאני לא חשה אותו (למדתי לחיות איתו בשלום) ובאוזן השניה יש לי שרדי שמיעה. באוגוסט השנה ממש בסמוך להתחלת טיפול הורמונלי (הפרייה) התחלתי לחוות סחרחורות. הם באו לשעתיים ואז נעלמו וככה היה שבוע בסדר שבוע יומיים כן יומיים לא. ושוב רגיעה. טופלתי בכדורים לסחרחורות. הייתי אצל רופא אאג ונתן הפנייה לעשות בדיקת שמיעה ובדיקת שיווי משקל eng אני יודעת וזכור לי גם בילדותי את הבדיקה של השיווי משקל והפחד שלי ממנה קיים. עכשיו לאחר לקיחת כדורים כחודשיים היתה רגיעה בסחרחורת ולכן הפסקתי על דעת עצמי לקחת אותם. שבוע שעבר היתה לי סחרחורת והטינטון פתאום החריף - ז"א שיש לי רעש בראש שמוריד לי את השמיעה. הייתי אצל ניורולוגית שאמרה שזה שייך רק לאאג. ותור לבדיקת שיווי משקל ובדיקת שמיעה יש לי לשבוע הבא נשאלת השאלה מכל מה שרשמתי ומה בדיקת השיווי משקל תוכיח לי? הרי שיווי משקל אין לי גם האם רק להבין מאיפה זה בא הסחרחורת? האם יש כדורים שידכאו את הרעש? רופא אאג היה ממש לא סמפתי להסביר לי את זה. אני מבינה שמחלת מנייר היא מחלה "לכל החיים" אבל האם היא יכולה לשוב ולחזור ולהוריד שוב שמיעה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יתכן והתופעות האחרונות שציינת קשורות למחלת מנייר שממנה את כנראה סובלת. כטיפול מניעתי במחלה זו נהוג לתת מעבר לכדורים נגד סחרחורת גם משתנים קלים כמו דיזותיאזיד או אורמוקס.. בנוסף ידוע שאחד הגורמים החשובים להחמרת התקפי מחלה זו הוא מתח נפשי ואם קיים כדאי לטפל גם בזה לפעמים טיםול הורמונלי עלול להחמיר ההתקפים. כל שינוי טיפול חשוב ביעוץ עם רופא שמכיר אותך. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)