בדיקת יציבה פוסטופוגרפיה ו eng

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/11/2018 | 01:19 | מאת: רונית

אני בת 35 בריאה בד״כ, אובחנתי לפני שבע שנים עם חולשת מבוך צד שמאל 69% ללא העדפה כיוונית.יש לי טינטון שאפשר לתאר אותו כטנטון מהראש יותר מהאוזניים. אם אשייך אותו לאוזניים אפשר להגיד שהוא דו צדדי. בדיקות שמיעה וטמפו ובירא תקינות לאורך כל השנים. בדיקות דם, הדמיה לראש, אקו לב תקין.לאחרונה אני חשה החמרה , אני מתלוננת יותר מחוסר שיווי משקל , נוצרה לי בעיה רצינית בשינוי תנוחה , יש לי הרגשה של משיכה לצד שמאל , חצי ראש שלי מעורפל. דברים שזזים מול העיניים משגעים אותי בטירוף, אם אני יוצאת ביום שנושבת בו רוח זה יכול להטריף אותי, אם אני עולה במדרגות זה מציק לי, אם אני הולכת בעליות או ירידות אני מאבדת שיווי משקל. הייתי בתקופה האחרונה פעמיים במיון עקב המצב המחמיר , שהתווסף אליו התכווציות בפנים בצד שמאל. רופא אאג במיון לא ראה משהו רציני. אפילו שלל מקור מהאוזניים. והתבקשתי לחזור על הבדיקות הנ״ל : mri ראש, eng , בדיקות שמיעה, דופלר צוואר, בדיקות דם +אצטוכולין. סי טי צוואר. בדיקת יציבה שנעשתה לפני החמרת המצב בחודש יצאה תקינה ונכתב שכל מערכות שיווי המשקל תקינות חוץ מקומפנסנציה לצד ימין משהו בקטנה. שמיעה עשיתי ויצא תקין, דופלר יצא תקין. מחכה לשאר הבדיקות. ברפואה האלטרנטיבית המליצו לי לבדוק את השיניים, ואכן יש לי tmj, ועששת בשן בינה עליונה צד שמאל, הצד הפגוע. ניגשתי גם לפיזיתרפיסט ועשה לי תרגילי אפליי לקריסטלים, עזר טיפה. אני כבר שבועיים בבית חסרת אונים ולא יודעת איך להתנהל עם המצב החדש. איך יכול להיות בדיקת יציבה מראה שהכל בסדר ובדיקת eng מראה חולשה?? אני עוד לא עשיתי eng חדש. והאם ההחמרה שכיחה בחולשת מבוך??? יכול להיות שיש לחץ מהשיניים / לסת ? לפעמים מרגישה בדקירות וכאב לשניות באוזניים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2018 | 16:22 | מאת: רונית

עוד משהו שרציתי לציין : בזמן ההמראה והנחיתה או כל שיפוע בזמן טיסה זה בשבילי סיוט אחד גדול אני מרגישה משיכה וערפול . לאחרונה אני משתמשת באטמי אוזניים מסיליקון כל הטיסה וזה עזר לי מאוווד עד כדי כך שאין לי את כל ההרגשות הנוראיות . קראתי באינטרנט על תופעה שצינור שמחבר את הוזן התיכונה עם הפנימית יש בו קרע באחת הממברנות דבר המורגש בעת שינוי לחצים. זה היכול להסביר את ההקלה אצלי אחרי השימוש באטמים?? דבר שני הערפול שאני סובלת ממנו עכשיו דומה לערפול שהרגשתי בטיסות. היום קיבלתי תשובת סי טי צוואר והוא תקין חוץ מפריצת דיסק בחוליה 5 בעמוד שדרה תחתון.

שלום רב התופעות שאת מציינת לא מתאימות להפרעה בתעלה המחברת בין אוזן תיכונה ללוע מאחורי האף. גם העובדה שאטמים מסוג שאת מציינת עוזרים- זה לא מה שצפוי בסוג זה של הפרעה. אולי כדאי לעבר ברור של נוירולוג מומחה למערכת האוטונומית ויתכן שיש מקום לבצוע מבחן TILT. אולי כדאי גם הולטר של לחץ דם והולטר לב ולברר שינויים באותם רגעים שהתופעות שציינת מתרחשות . בברכה ד"ר בן דוד

ראי תשובתי לשאלתך הבאה.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)