לגבי שאלתי הקודמת בעניין החוסר יציבה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

30/03/2017 | 15:39 | מאת: עידנאור

בהתחלה הבדיקה הקלורית הראתה על 37% חולשה קלורית עם העדפה כיוונית לימין (בהתחלה לפני כ3 שנים חוסר שיווי המשקל היה תחילה לצד שמאל ואח"כ התהפך לימין,ואם הזמן הפך ללא כיוון.... מוזר מאוד....),אבל הייתי צריך לעשות את הבדיקה שוב (אז היו מצמוצים רבים כנראה בגלל הפחדים והחרדות ובהערה היה כתוב שצריך לעשות את הבדיקה שוב כי כנראה היא לא הייתה תקינה...),גם הבדיקה הראשונה הראתה ניד בשכיבה בשתי העיניים (4 מ"ש ו6 מ"ש) ללא סחרחורת תנוחתית מה שבבדיקה השנייה הכל היה בסדר ולא נצפה ניד והתוצאה הייתה כמובן 43% ללא העדפה כיוונית... יש לציין שאני כרגע אני נמצא בתקופה לא נחמדה (אני סובל מנזלת אלרגית לפי מה שהרופא אמר מה שגורם לי להרגיש תחושה לא טובה לפעמים,ולפעמים מרגיש יותר את חוסר היציבה),ואני לפעמים רואה את הראייה מרצדת (מעין תחושת נידים),וישנה גם תחושה כזאת בשכיבה (יש לציין שבתקופות הללו אני לא יכול לשכב על צד שמאל אחרת אני מרגיש ממש חוסר שיווי משקל וסחרחורות ולמרות זאת אין לי קריסטלים שהשתחררו ככה לפי הפזיותרפיסטית שבדקה אותי. מוזר מאוד.. כשהתקופה עוברת אני יכול לחזור לישון על צד שמאל...)... יש לציין שהפיזיותרפיסטית נתנה לי תרגילי יציבה: לעמוד בפינת החדר עקב בצד אגודל ולסובב ראש ימינה ושמאל וכן לעמוד בעצימת עיניים כשעקב ימין צמודה לבוהן שמאל ולספור דקה. היא גם אמרה לי שמספיק לעשות את התרגילים פעמיים בשבוע מכיוון שהיא רואה שיפור,ואם אני רוצה לעשות כל יום אז פעם ביום בלבד. זה בסדר? האם אני צריך לבקש מהרופא שייתן לי תרגילי עיניים (ד"ר נתן שלמקוביץ' רופא בחסד עליון:) מאוד ממליץ עליו:))? לגבי התשובה בעניין הקוגניטיבי: האם כל פסיכולוג שמומחה לכך יוכל לעזור לי או שאני צריך פסיכולוג מומחה ספציפית לבעיה כי זאת לא חרדה רגילה (החרדות הגיעו בעקבות הפגיעה במערכת שיווי המשקל. לפני כן הייתי אדם רגיל ולא חרדתי!). ? שיהיה לך יום טוב:)

30/03/2017 | 19:27 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

לדעתי מבחינתך יש צורך בשני דברים . פיזיותרפיה ווסטיבולרית מותאמת למצבך .ומומחה לCBT. באשר לרופא מומחה לסחרחורות הרי יש לך את ד"ר שלמקוביץ שהוא מצויין. באשר לשני הדברים האחרים תוכל למצוא באינטרנט מטפלים עם המלצות המופיעות באתרים השונים. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)