סובל מחולשת מבוך כ3 שנים זה הפיך?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

27/03/2017 | 10:30 | מאת: עידנאור

אני סובל כבר כ3 שנים מחולשת מבוך (של 43% באוזן ימין ללא העדפה כיוונית. אין לי BPPV לפי הבדיקה האחרונה של הפיזיותרפיסטית) וחוסר היציבה והשיוט פשוט לא נגמרים למרות שאני מקפיד לעשות את התרגילים כמו שצריך ! יש לפעמים מצב שזה יותר טוב וזה פוחת, ויש לפעמים מצבים שזה ממש חמור כמו למשל: בצינון שבו אני מרגיש ממש את חוסר היציבה,השחור בעיניים,והטינטונים, וזה מקשה עליי לתפקד! האם זה יחלוף או שזה ימשך כל החיים? עוד דבר שאני חייב לציין: יש לפעמים מצבים שאני מכופף את הראש למכשיר כשאני רוצה לשמוע מוזיקה יש תחושת דיזינס גם כשאני מרים את הראש יש את התחושה הזאת. התחושה לפעמים מורגשת גם במרכז הראש (עשיתי בדיקת MRI מוח ששללה גידולים מכל וכל!). התופעה קוראת במיוחד אם אני מכופף את הראש בהליכה או כשאני מכופף את הראש למקלדת? האם זה "דיזינס תנוחתי" אם כן כיצד אפשר לטפל בבעיה? ועוד שאלה קריטית חשובה: אני מחפש כבר המון זמן פסיכולוג שמומחה לחרדה בעקבות הסחרחורות וחוסר היציבה כדי להוריד את החרדה והפחדים שהופיעו בעקבות התופעה. היכן אני אוכל להשיג פסיכולוג המטפל בבעיה הספציפית הזאת ? אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי:) שיהיה לך יום טוב:) עידנאור

30/03/2017 | 09:46 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך לפי התיאור שלך אכן יש פגיעה במערכת הווסטיבולרית הימנית . אם הממצאים הווסטיבולרים של הבדיקה הקלורית המראה חולשה דומה ללא שנוי משך כ3 שנים, ככל הנראה ממצאים אלה קבועים . יחד עם זאת ע"י פעילות פיזיותרפית נכונה ניתן לשפר הפיצוי וההסתגלות של היציבות ע"י פעילות הצד הווסטיבולרי השמאלי וכן סיוע באמצעי היציבות האחרים כמו ראיה ותחושה עמוקה בכפות הרגליים ובמפרקים. כמובן מצבים של עייפות יתר , חולשה, מחלת חום וכו' עלולים זמנית לערער מצב זה של הסתגלות. חרדה במצבים אלה רק גורמת להחמרת התופעה ולמעגלי קסם שליליים. אם אתה לא עוסק במקצוע הדורש שווי משקל תקין , ניתן לחיות עם החולשה הווסטיבולרית ללא פגיעה משמעותית באיכות החיים. העיקרון לשלוט בתשומת הלב ובמתח ובמיוחד בצורת החשיבה . וזאת ניתן לשפר באמצעות טכניקות של טיפול קוגניטיבי התנהגותי - CBT. בברכה ד"ר בן דוד יעקב

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)