פרובנציד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/01/2012 | 11:00 | מאת: שרונה

שלום רב לבני כבן ה-11 יצא קלצינוזיס ביד בכמה מקומות. הקלצינוזיס כבר גדל פי 4 בגודלו. כמו כן, בדיקת האנה שלו יצאה בערכים גבוהים ל-640. אחרי בדיקות מקיפות נמצא כי הכל הכל תקין כליות, וושת, שרירים, אין הכחלה של האצבעות, אין פריחות. נשללו מחלות כמו סקלודרמה ודרמטומיוזיטיס. הרופאים החליטו לעשות מעקב ולטפל בפרובנציד בגלל הקלצינוזיס. אני קוראת באינטרנט על התרופה ואני לא מוצאת שום קשר בינה ובין קלצינוזיס. האם ידוע לך על טיפול בקלצינוזיס בתרופה זו? מה אחוזי ההצלחה בתרופה זו ? נאמר לי שהיא לא תמיד עוזרת.......... אז מה הפיתרון לקלצינוזיס, גם בניתוח זה חוזר אז מה עושים? הילד כבר ממש סובל מזה. תודה.

04/01/2012 | 18:16 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא שמעתי על פרובנציד כטיפול לקלצינוזיס. יש כמה סוגית של קלצינוזיס, במידה וANA חיובי חזק - באמת צריך לחפש דרמטומיוזיטיס או מחלה אוטואימונית אחרת. לעתים קלצינוזיס מופיע בעקבות הפרעה בחילוף חומרים - רמות גבוהות של סידן או זרחן. מחלות גנטיות נדירות עלולות לגרום לקלצינוזיס. לא קיים טיפול טוב לתופעה זו. לעתים יש צורך בהורדה כירורגית של גושי סידן, לעתים משתשמשים בתרופות אך בדרך כלל הן לא עוזרות ממש טוב - אולי במידה מתונה. המידה הרפואי לגבי קלצינוזיס ניתן לקרוא במאמר של ד"ר נינה בולמן אשר התפרסם בחוברת seminars of arthritis and rheumatism לפני כ5 שנים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה