בדיקת mri לומבאר ו sij אגן, מנסה להבין את הפענוח

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/02/2020 | 20:23 | מאת: ניקול

שלום רב, ביצעתי MRI ללא חומר ניגוד, עמוד שדרה תחתון ואגן SIJ. להלן הממצאים: מבחינת הלומבאר: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק התקאלי. :L1-L2 להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המפרקים הסאקרואיליאקלים: במישורים אקסיאלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה ללא חומר .T1, T2, STIR בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת ניגוד. הודגמו סימנים בצקתיים מח עצם בחלק הימני של המפרק הסאקרואיליאקלי ובסקרום ובחלק האיליאקלי במידה קלה. אין סימנים ברורים של ארוזיות. אין סימנים ברורים של סינוביטיס. בצד שמאל ללא שינויים פתולוגים. בסיכום: סימנים בצקתיים מח עצם במידה קלה בחלק העליון קדמי של המפרקים הסאקרואיליאקלים מימין יתכן סימנים קלים של סאקרואילאיטיס. אציין שנשלחתי לבדיקה מכיוון שרצו לשלול סאקרואיליטיס, בעיקר על מנת לתת אבחנה של פיברומילגיה. ובעקבות אבחנה כללית שניתנה ע"י טראומטולוג שנים אחורה, שהגעתי אליו מכאבים חזקים בעצם הזנב. אציין גם שכל חיי רקדתי ותמיד סבלתי מאוד מהאגן, בעיקר הימני. אני פורקת (או תת-פריקה) את האגן מדי פעם גם בצד שמאל. ככל הנראה יש לי גם EDS שאין לו כלל מודעות בארץ (תסמונת אהלרס דנלוס, רקמות חיבור, גמישות יתר..). יש לי כאבים מדי פעם אפיזודות קשות יותר בגב תחתון ובאגן. משהו שאני מכירה שנים רבות מאוד. אני מתקשה להבין מתוך הממצאים שנכתבו בפענוח הבדיקה למה להתייחס, והאם יש להתייחס וגיצד, באיזה אופן? אשמח לחוות דעתך, תודה רבה!

לפי הפענוח, יתכן שמדובר בדלקת קלה במפרק הסקרואיליאק מימין.

03/03/2020 | 12:33 | מאת: ניקול

זה השתמע מהכתוב, אבל הכל מאוד מסוייג. האם משמעות הבצקת קשורה ל"אולי סקרואיליטיס "? אני סובלת מהמפרק הזה מאז שאני זוכרת את עצמי מילדות. רקדתי מאוד אינטנסיבי בצעירותי, והמפרק סבל מאוד , צד ימין בעיקר. אני גם פורקת או תת פריקה לפעמים גם בצד שמאל. המפרק היה ככ מודלק כשרקדתי אינטנסיבי שהיו תקופות (ובעיקר כשחזרתי לרקוד אחרי שנים הפסקה), שבקושי יכלתי ללכת. מצד שני, בעשור האחרון אני פחות רוקדת וודאי לא אינטנסיבי, והמפרק יותר "רגוע". השאלה היא האם זו אבחנה ראומטולוגית, או שחיקה של המפרק מאז צעירותי ?(נולדתי עם מפרק בעייתי כבר ולא ידעו לטפל בזה אז כמו היום). והאם זה קשור או לא לאבחנה (עדיין לא ניתנה במפורש) של פיברומיאלגיה? תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה