אשמח לתשובת ד''ר שירה גינסברג

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/02/2019 | 21:39 | מאת: מאור

שלום רב ד''ר אני בן 20 סובל ברקע מ: פרפור פרזדורים ,ל''ד על רקע קושינג, השמנת יתר, GOUT מגיל 14( סיפור משפחתימגיל צעיר+ ממצאים קלינים+אבחנה הדמייתית ספיציפית+ מיקרוסקופית) TIA, ספונדליטיס שאובחנה בהדמייה בשל תלונה כאב גב תחתון שחולף בפעילות גופנית וקישון בוקר) בשנה אחרונה הייתה עלייה קיצונית במשקל בערך כ50 קילו וכמו כן היו ירידות חדות מאוד גם בתוך שבוע. כהיום אני שבועים לאחר שחרור ממחלקת ניורולוגיה בשל אוטם מוחי חדש שטופל בשחרור שקלתי את עצמי כ130 קילו גובה 184 ושבוע לאחר וחצי לאחר מכן שקלתי כ125 קילו זאת ירידה חדה למיטב ידעתי וכעת נמצא בהתקף גאוט קיצוני לעומת התקפים שאותם חווה בדרך כלל בעקבות הענות נמוכה לטיפול תרופתי וכן לתזונה. שאילתי האם ירידה חדה במשקל ועלייה חדה במשקל כזאת עלולה להיות טריגר להחמרה במחלת פרקים שלי (ספונדליטיס+ GOUT)? לציין שאני חש בחרדה נוראית לאחר האוטם מוחי שעברי לפני כשבועים וחש בתסכול מכמות מרובה של תרופות שאני מקבל בשל רקע רפואי שלי אז מרבה לאחרונה בשתיית אלכהול אך אנני מגיע למצבי קיצונית בעקבות שתייה, אודה לתשובתך.

שלום מאור, גם עלייה במשקל וכן שתיית אלכוהול מרובה תורמים להתלקחות. לאור הרקע של מחלת הגאוט, עליך להימנע משתייה חריפה. ירידה במשקל יכולה לתרום לשיפור בספונדיליטיס וכן להקלה בגאוט. אנא המשך מעקב ראומטולוגי מסודר! בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה