שינוי תרופתי שגרם להתקף קיצוני של GOUT

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/05/2018 | 17:50 | מאת: מאור ברקוביצי

שלום רב ד''ר שירה, אני ואבא שלי מוכרים היטב לך ולמחלקת ראומטולוגיה בבני ציון סיפור משפחתי של GOUT אז אצלי חל GOUT בגיל 14, מטופל באלוריל 300 ליום ועדיין לא הגעתי לערך המטרה של חומצת אורית שלי ,לציין שאנני מקפיד על תזונה נכונה. ברקע: לחץ דם לא מאוזן, וGOUT,SVT. לאור אי שליטה על יל''ד על ידי טיפול בחוסמי בטא עם שילוב ובלי שילוב ובמימונים גבוהים, בהמלצת נפרולוג להוסיף תרופה משתנת לתרופות הקיימות שאותם לוקח . נוסף אדלקטון 25 פעם ביום מספר ימים לאחר מכן התקף גאוט הגיע בצורה קיצונית שלא במצב הבסיס המתבטא בדלקת בברכים,בבוהנים,בכף היד,אצבעותבידים עם טופי,ועלייה ש חומצת אורית ל14.7 שהבסיס הוא לא במזמן התקף 8.2 האם השינוי התרופתי הוא טריגר לכך? התקף טופל ומטופל בNSAIDS ,בעבר הייתי מקבל כולכצין אך הופסק בגלל הפרעה בתפקודי הכבד שהופיעה. הודה לתשובתך

שלום מאור, לא שכיח שאלדקטון גורם להתקף גאוט אולם לא ניתן לשלול. ממליצה לך בעיקר להקפיד על תזונה נכונה, לאזן גורמי סיכון וכמובן להמשיך מעקב ראומטולוג ונפרולוג מטפלים על מנת להשיג טיפול תרופתי אופטימלי. בהצלחה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה