אנורקסיה, ויטמין B12, טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

02/01/2015 | 11:20 | מאת: אב מודאג

שלום, רקע: בתי בת ה-15, יפהפיה, גבוהה 177 ס"מ מצטיינת בלימודים ובכלל, החליטה לאמץ אורח חיים צמחוני. לפני כשנתיים הבחנו כי הילדה איננה אוכלת ימים שלמים (לא וודאי אם מקיאה). בתהליך איטי עם מכבי (דיטאנית ופסיכולוג) לא התקדמנו והמשקל ירד ויחד עם זה הדופק ירד ל48 ואז אושפזה לפני כשנה למשך שבועיים במחלקת ילדים רגילה לצורך מעקב. מצאתי כי הייתה פעילה לא אקטיבית בפורום של אנורקסיות שהפסקתי ברגע שעלית על זה. הילדה נמצאת בטיפול שוטף של דיטאנית, עלתה למשקל סביר, הווסת חזרה לתיקנ BMI בגבול תחתון. במקביל היא מטופלת חלקית ע"י פכיאטרית שנתנה לה רספירדל 5 מ"ג והחליפה לציפרלקס 10 מ"ג והגדילה ל-20 מ"ג. כתוצאה מאפטיה, ישנוניות מוגזמת, כאבי בטן עזים, בעיות במתן צואה, הילדה הפסיקה ללכת לבית הספר כמעט לחלוטין, אבל מתעוררת לחיים כשהיא עם חברותיה. עכשיו הפסיכיאטרית מחזירה אותה לרספירדל 5 מ"ג + פריזמה. הילדה לא שיתפה פעולה עם הפסיכיאטרית, סרבה ללכת אליה ורק בשבועיים האחרונים נפתחה אליה במעט. התחושה שלי שכולם מטפלים בתוצאה ואל בסיבה. מצאתי כי צמחונות/ טבעונות הגדילו את שיעור האנורקסיות, שיש קשר בין זה לבין מחסור בויטמים B12 וחומצה פולית. במעקב הבדיקות של הילדה, B12 תקין בערך, אבל יש תת Neutrophils, חומצה פולית תקינה. ה-Neutrophils מצביע לכאורה על מחסור בויטמין B12. ברצוני לבצע בדיקה פרטית של ויטמין B12 ואם נמוך או אפילו באמצע, למקסם אותו דרך נטילתו בטיפות. אעשה זאת בעיצה אחת עם רופאת המשפחה. אודה מאוד על עצתך.

08/01/2015 | 21:22 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. אנורקסיה יכולה להיות בעייה מורכבת. הסיבות למצב הם רבות ואין דבר מסויים שעליואשפר להצביע כסיבה לאנורקסיה. יחסים בבית, מבנה אישיותי, ועוד קשורים לאטיולוגיה. יש מרכזים שמתמים בטיול של הפרעות אלו. פרופ' לאון גרינהאוס מיינד קליניק צרפתי לך קישור ל2 סרטים שערכתי כשרות לציבור http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-panic-attack/ http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-manic-depression/ אפשר גם לקראו באתרים שלי www.grunhaus.co.il www.mindclinic.co.il

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול