שאלה לגבי טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/02/2017 | 18:22 | מאת: ע

שלום וברכה, בן 28 האבחנה שלי היא emotionally unstable personality disorder, וברקע אפיזודה פסיכוטית (לפני כארבע שנים) תחת טיפול של פאקסט 60 מ"ג. הסימפטומים היותר בולטים אצלי כיום הם עליות וירידות אינטנסיביות במצב הרוח מס' פעמים ביום ששוחקות אותי, ומחשבות כפייתיות שאובחנו כ-predominantly obsessional thoughts or ruminations, שלעתים במקרה של לחץ וחוסר שינה גולשות גם ל-overvalued idea, יש גם לעתים התעסקויות טורדניות סביב האבחנה שלי, עוד ניכר אצלי לעתים קרובות קושי בוויסות רגשי, אימפולסיביות ושליטה בדחפים במקרים עמומים ובעלי מטען רגשי בשבילי. למרות שמצד שני אני מנהל זוגיות נורמלית ויציבה כבר מס' שנים ויש לי מעגל חברים קרוב שאני בקשר רציף איתם. התקיעות והקושי עולים בעיקר במישור התעסוקתי, שם אני לא מוצא עבודה שמתאימה ויציבה בשבילי, וכרגע אני בתהליך שיקומי שאני חווה בו הרבה עליות ומורדות וזה שוחק אותי, אני חווה את הרגשות באופן סוער ואינטנסיבי יותר מהרגיל או ממה שצריך, וזה מקשה עליי לשמור על יציבות לטווח ארוך. הומלץ לי על פרפנאן במינון 4 מ"ג לאחר היענות חלקית ל-SSRI בטיפול במתחים וחרדות עם מחשבות כפייתיות (ללא טקסים) יש לי גם אישור לאריפליי מהקופה ואף נטלתי מס' חודשים אותה כאוגמנטציה לדיכאון (מינון של 2.5 מ"ג) שדי עזר, אך הפסקתי בעקבות כך שהיה קשה לי להוריד במשקל, ומשהפסקתי אותה ירדתי כבר 6 קילו. מה פחות משמין, פרפנאן במינון של 4 מ"ג או אביליפיי במינון של 2.5 מ"ג? (גם מבחינה מטבולית וגם מבחינה עליה בתיאבון) ומתי מומלץ ליטול את הפרפנאן שלא יעייף אותי מדי? האם אם אני נוטל אותו בערב - יש לו השפעה אנטי חרדתית ומרגיעה גם ביום שלמחרת? נוטל זאת בשילוב עם לוסטרל 50 מ"ג ולמיקטל 150 מ"ג יש לציין שבסמוך לכך עובר טיפול פסיכותרפי על בסיס שבועי תודה מראש על העזרה

19/02/2017 | 10:07 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, שתי התרופות הן כמעט ולא משפיעות על המשקל. את אביליפיי מומלץ ליטול בבוקר ואת פרפנאן בבוקר או בערב. בכל מקרה, חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול