ריצה אחרי מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

11/12/2013 | 15:50 | מאת: שבוב

אני בן 43 , אחרי ניתוח מעקפים , בריא אני בדרך! כלל , לא עברתי אירוע לב כלל , האקו לב שלי היה תקין , רוצה לדעת מתי אפשר לרץ ולא רק ללכת , אני משתגע בבית , לפני הניתוח הייתי הולך כול ערב שעה וגם רוכב על אופני שטח מרחקים גדולים , מתי אפשר לחזור לאופניים , לרוץ ?

שלום רב לך, מקווה שאתה מחלים במהרה. אינני מכירה את הרקע שלך היטב על מנת לתת לך המלצות לגבי הריצה. אני ממליצה לך בחום להצטרף למכון שיקום לב הקרוב לאזור מגוריך על מנת שתוכל לחזור לפעילות גופנית בהדרגה, תחת השגחה והדרכה מקצועית של צוות רב מקצועי. ככלל, אני בדרך כלל ממליצה למטופל אחרי ניתוח מעקפים: 1. לבצע בדיקת מאמץ ולקבל אישור מרופא לחזור לפעילות גופנית. 2. לחזור להליכות בהקדם. אתה יכול לחזור ללכת כשעה מידי ערב במידה ואתה יכול. 3. לחכות עד להחלמת הצלקת (לפחות 3 חודשים, לעתים גם 6 חודשים). רק אז אפשר לשקול ריצה. 4. לגבי רכיבת שטח, ישנם שני חששות: א. ישנו חשש לפגיעה באזור הניתוח במידה ויש עצירות פתע או חבלה. ב. העומס על הלב הוא רב ברכיבת שטח מבחינת קצב הלב והלחצים השונים. לכן בדרך כלל אני ממליצה לחכות לפחות 4-6 חודשים. אני שוב ממליצה לך להצטרף לתוכנית לשיקום לב שם תוכל לקבל המלצות אינדיבדואליות המתאימות לך. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני