דופק 170

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

28/03/2013 | 18:19 | מאת: adi

שלום רב. אני בת 40. ברקע: וילסון, סכיזופרניה, היפותירוהידיזם, סכרת, שחיקה במפרקים ומשקל 109 (בתהליך ירידה). פעילות גופנית: יום א': ריקודים + פילאטיס יום ב': שעה וחצי מכון כושר (אירובי + מכשירים) ופלדנקרייז. יום ג': שעה וחצי מכון כושר יום ד': שעה וחצי מכון כושר + ריקודים יום ה': פלדנקרייז וריקודים יום ו': שעה וחצי מכון כושר. יום שבת: שעה הליכה + שעה ריקודים לציין שהריקודים וההליכה הם בדפקים נמוכים יחסית: 120 הכי גבוה. היום הייתה צעדה של כ-9 קילומטר. הלכתי במהירות בערך 2 קמ"ש. ההליכה הליכת שטח אבל למשפחות (הלכו אנשים עם ילדים קטנים). במהלך ההליכה הייתה הליכה על חול ים תוך כדי עליה והדופק שלי הגיע ל-170. אני רציתי לשאול אם זה בסדר? לציין שלא הרגשתי רע במהלך הצעדה. אשמח לתשובה. עדי

עדי שלום, ראשית כל הכבוד על ההתמדה וההשקעה הפעילות הגופנית ותהליך ההרזיה למען בריאותך. מאחר ואת רגילה להתאמן בחדר כושר, אני משערת שעל הליכון ואינך רגילה לתנאי שטח בחוץ של חול ים ועליות כפי שחווית. לאור שינויים אלה, הדופק שהגעת אליו אינו חריג ואינו צריך להטריד אותך. הדופק הגבוה (לפי גילך הוא גם יכול להגיע ל- 180-200 במאמצים מאוד גבוהים) מאפיין מאמץ גבוה ואם לא חשת ברע אין לך מה לדאוג. באופן עקרוני דופק גבוה במאמץ מסמל את המאמץ אותו מבצע הלב ומבצעים השרירים ואת כמות הדם והחמצן אותה הלב והגוף צריכים על מנת לבצע את המאמץ. אם אין רקע של מחלת לב, הפרעות קצב וכד', אין צורך לדאוג. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני