השלמה לפיזיולוגית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/07/2012 | 05:02 | מאת: מאי

בשאלה הקודמת שאלתי אותך: מה ההבדל התאוששות של בחור בן 20 לאחר אימון קשה לבין אותו בחור שהוא יהיה בן 25? רשמת לי: "קשה להשוות בין בחור בן 20 לאחד בן 26, ישנם גורמים נוספים המשפיעים כגון: סוגי ענפי הספורט בהם הם משתתפים, היכולת הטבעית של כל אחד ואחד, רמת הכושר הגופני של כל אחד עוד גורמים רבים." אני מתכוונת לאותו בחור שהוא יהיה בן 20 לבין שהוא יהיה בן 25 2.למה אימון משוקלות בחדר הכושר אומרים שלא להתאמן יותר משעה של אימון?אנייודע שנוצר תהליך קטבולי. למה לא אומרים לדוגמא שאימון כדורגל צריך להיות לא יותר מ60 דקות, גם באימון כדורגל אנחנו מעמצים את השרירים. מה ההבדל? תודה יעל יש לך פורום מדהים. כל תשובה שלך מפורטת ולעניין.

מאי שלום, תודה על המחמאה. כפי שציינתי קודם, עם הגיל יורדת היכולת הגופנית באופן טבעי. תלוי בענף הספורט אבל ייתכן ואם האימונים מתבצעים בהתאם, אותו בחור יצליח לשמור על השגיו אפילו עד גיל יותר מאוחר מ-25. אני מאמינה שמגיל 30 כבר קשה יותר לשמור על אותם הישגים ממש, על אף שישנם שיצליחו לעוד שנים רבות. לא מומלץ לבצע אימוני משקולות ארוכים מידי מחשש להעמסת יתר על השריר שיכולה לגרום לפציעות. אימון לא צריך להיות קטבולי (מפרק שריר) במידה ומזינים אותו בהתאם ובמידה ולא נגרמת פציעה. אימוני שרירים הם מאוד ספציפים ומעמיסים משקל ועומס רב על שריר מסוים, בעוד שאימון כדורגל הוא בעיקרו אירובי ומפעיל קבוצות שרירים רבות ביחד. כמובן שגם באימון כדורגל ארוך, יש סכנה לעייפות הגוף, השרירים והמפרקים העלולה להוביל לפציעות. במידה ויש לך שאלות נוספות לגבי אימונים של ספורטאים אני מציעה לך לפנות לפורום של כושר גופני מאחר ואני והפורום שלי עוסק בעיקר בשיקום ומניעת ומחלות לב ואינני עוסקת ביום יום עם ספורטאים. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני