פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/02/2010 | 15:24 | מאת: חיים

שלום, אני מעוניין לשאול איזה פעילות גופנית יעילה ביותר לאחר אירוע לב לדעתך מה הכמויות הרצויות מאותה פעילות מה עוד אפשר לעשות אחרי אירוע לב?

חיים שלום, ראשית אני מםנה אותך למאמר הנמצא פה בפורום "לתת תשומת לב ללב" המפרט את הפעילות הגופנית לאחר אירוע לב. השאלה שלך כללית מידי בשביל שאוכל לתת פרטים אך באופן כללי כפי שמציין המאמר, הליכה היא הפעילות הטובה ביותר, צריך להתחיל בהדרגה עוד בזמן האשפוז ולהעלות בהדרגה את משך וקצב ההליכה החל מפעמיים ביום 10 דק' בקצב איטי ועד ל- 30-45 דק' ביום תוך העלאת קצב עד לקצב מתון. אם ברצונל הנחיות יותר מפורטות אנא פרט לי: 1. את סוג אירוע הלב (התקף, ניתוח, צנתור) 2. כמה זמן אחרי התקף 3. גיל, רקע רפואי 4. מצב הכושר הגופני , הרגלי פעילות מהעבר 5. גורמי סיכון: לחץ דם, כולסטרול, סוכרת וכד'. 6. האם יש בדיקות כגון: אקו, בדיקת מאמץ וכו' ומה הממצאים העיקריים. אשמח לעזור, יעל

18/02/2010 | 15:35 | מאת: חיים

אני בן 58 עברתי התקף לב, לפני כן לא השקעתי בספורט, כדורגל עם חברים מתי שהייתה אפשרות אני כבר כמעט שנה אחרי האירוע ועושה הליכות יום כן יום לא, במשך כ40 דקות. הסתכלתי בפורום וראיתי כמה שאלות על Q10 תוכלי בבקשה להסביר מהו ואם זה משהו שכדאי לי לשקול לקחת?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני