המלצות על פעילות גופנית לאחר צינתור לפני ארבעה ימים.

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/09/2018 | 21:08 | מאת: מישל

שבוע טוב ושנה טובה! שמי מישל ואני בן 52. לפני ארבעה ימים עברתי צינתור טיפולי לאחר חסימה של 90% בעורק הקדמי. לדברי המצנתר ישנם חסימות נוספות בכלי הדם הכליליים שאין צורך בהתערבות אלה טיפול תרופתי. ברקע מזה שנים רבות אני סובל מיתר לחץ דם (מאוזן בטיפול תרופתי) ולאחר ניתוח לקיצור קיבה (שרוול) מלפני כשבע שנים משקל 100 קילו וגובה 179 ס'מ, אשמח לקבל איזה שהם טיפים/ עצות/ המלצות כרגע בעיקר לגבי פעילות גופנית (יש לציין שמזה שנים אני לא פעיל גופנית) מתי אוכל להתחיל בפעילות גופנית כרגע בעיקר הליכה. לתשובתכם אודה מישל מור יוסף שנה טובה כתיבה וחתימה טובה שנת בריאות!

שלום מישל, אתה יכול להתחיל הליכות באופן מיידי. מאחר ולא היית פעיל לפני כן, תתחיל בהדרגה מבחינת משך ההליכה (20-30 דק') ומבחינת קצב ההליכה. לגבי המשך הפעילות תוכל להתקדם ולבצע פעילויות נוספות (אופניים, שחייה, תרגילי כוח). ממליצה בחום להצטרף למכון לשיקום לב הקרוב לאזור מגוריך לקבלת המלצות אישיות לפעילות גופנית, או שתתייעץ עם פיזיולוג של המאמץ. בהצלחה, שנה טובה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני