צנתור טיפולי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מפרצת מוחית: צנתור מציל חיים

ניתן לחיות עד 120 עם מפרצת מוחית, מבלי שהמפרצת תדמם. עם זאת, במקרה של מפרצת גדולה, או במקרה של מפרצת מדממת, צנתור עשוי להציל חיים 1%-5% מאוכלוסיית העולם סובלים ממפרצת מוחית, אך למרבה המזל רוב המפרצות קטנות - וההערכה היא כי כ-85% מהם כלל אינם יודעים שיש מפרצת בכלי הדם של מוחם. הם חיים עם המפרצת "עד 120", מבלי לטפל בה. הסכנה מתחילה כשהמפרצת "נקרעת" ומתחילה לדמם. כ-1%-4% מהמפרצות עלולות לדמם - ואז קיים סיכון של 50% כי חלילה החולה ימות בבית, או בדרך לבית החולים. 25% מהחולים שמגיעים לבית החולים חוזרים לתפקד באופן עצמאי ונורמטיבי. השאר עלולים ללקות בנכות כלשהי, בהפרעה בדיבור או בהפרעה בתפקודים אחרים. מהי מפרצת מוחית? המוח עטוף ע"י שלושה קרומים: הפיה, הקרום העכבישי והדורה (שכבה המפרידה בין המוח לעצם הגולגולת).מפרצת מוחית (Cerebral Aneurysms), היא מקטע של כלי דם במוח, שהתרחב בצורת...
ללמוד עוד על צנתור טיפולי
תעוקת חזה: מדריך מקיף-תמונה

תעוקת חזה (אנגינה פקטוריס) נובעת מטרשת עורקים - ועלולה...

מאת: ד"ר רוברט...
17/09/2017
מידע עדכני בנושא צינתור לב-תמונה

במחלת לב כלילית חולים כ-500,000 איש בישראל - מה הגורמים?...

מאת פרופ' רן...
19/10/2005
צנתור לב: אבחון וטיפול-תמונה

צנתור לב משמש לאבחון מצב העורקים, המסתמים והחללים בלב וגם...

מאת: ד"ר פולס...
12/04/2016
מפרצת מוחית: צנתור מציל חיים-תמונה

ניתן לחיות עד 120 עם מפרצת מוחית, מבלי שהמפרצת תדמם. עם...

מאת: ד"ר יעקב...
06/12/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לצנתור טיפולי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

צנתור טיפולי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

כמה זמן מבחינה רפואית צריך להמתין בין צנתור טיפולי והכנסת שני תומכים ללא סיבוכים עד לטיסה לחו״ל? האם יד הבדל בין טיסה קצרה (אירופה) לטיסה ארוכה (ארצות הברית). תודה

שלום ירון, בדרך כלל ההמלצה של רופאים תעופתיים היא המתנה בין 7 ל 14 ימים לאחר ההליך. באופן טבעי טיסה ארוכה יותר מהווה פוטנציאל סיכון גדול יותר. אני מציע בכל מקרה להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל גם את אישורו שכן האמור מעחה הינו מידע כללי בלבד שלא לוקח בחשבון משתנים אינדיבידואליים של כל מטופל ומטופל. בברכה. רן

שלום ד"ר ארבל, במספר מרכזים רפואיים בארץ כגון באסותא רמת החייל וגם אצלכם במרכז הרפואי ת"א (איכילוב) עושים הליך רפואי שנקרא צנתור של עורקי הכליות שזה צריבה של העורקים בכליות (קצה הקטטר של הצנתר מעביר תדר רדיו באנרגיה נמוכה לוויסות העצבים הסימפתטיים הסובבים את הכליה ועל ידי כך מושגת הפחתה בערכי לחץ הדם), הדבר שהכי מלחיץ אותי בטיפול הזה (אם אני בכלל אעשה אותו) הוא שאיך שהבנתי - כל הצנתורים האלה כרוכים ברמה קרינה מאוד גבוהה, קרינה של גלי רדיו וכדומה, האם אתה יכול לתת לי קצת מידע בנוגע לסיכון הקרינתי, זה מאוד חשוב לי, תודה רבה לך מראש, דוד

שלום רב, פרוצדורה זו הייתה מאוד פופולרית לפני מספר שנים. כעת, יש סימני שאלה לגבי היעילות שלה ומרכזים רבים כולל שלנו הפסיקו אותה. יש עדיין מחקרים אשר חוקרים אותה אך לא נעזרים בה באופן שגרתי. היא פעולה מאוד בטוחה והקרינה היא לא עניין. העניין היה שהיא לא הייתה מאוד יעילה ד"ר ארבל

עברתי לפני למעלה משנתיים צינתור יצאתי חי עם 3 סטנטים אחד עם תרופה מאז אני בולע כדורים ומשתדל לעשות גם קצת ספורט ונמצא במעקב פעם ב 5 חודשים השאלה שלי האם יש סיכוי שאחיה עד 120 בלי צינתור נוסף גם 100 זה טוב לפני שיצאתי מבית החולים שאלתי את העוזר למצנתר האם לדעתו אצטרך לעבור פעם נוספת בעתיד צינתור הוא אמר לי שיש סיכוי טוב לכך מה דעתך דר האם אפשר גם בלי צינתור נוסף במשך 40 השנה הבאות אני בן 60 וחצי היום

שלמה שלום, העובדה שעברו שנתיים מאז הצנתור האחרון מעודדת ומפחיתה באופן משמעותי את הסיכון להיצרות נשנית במקומות שטופלו. יחד עם זאת יש לזכור כי הטיפול בצנתור הוא מקומי במחלה שהיא מערכתית. זו גם הסיבה שלטיפול תרופתי נכון לאיזון גורמי הסיכון ולשינוי אורחות החיים חשיבות מכרעת. קיים סיכוי שלא תזדקק לצנתור בעתיד, אך באופן סטטיסטי סיכוי זה קטן יותר מאשר לאדם אשר לא עבר צנתור טיפולי בעבר ושאין לו גורמי סיכון לטרשת. תודה על פנייתך לפורום

במרץ 19 עברתי צינתור טיפולי בעורק ה LAD. מאז אני מקבל 2 מדללי דם: אספרין וברלינטה על בסיס יומי. לאחרונה המליץ לי רופא המשפחה על הכדור נגד החרדות SEROXAT. בעלון השימוש מזהירים משימוש ממי שלוקח מדללי דם. ( כמוני) שאלתי: האם יש כאן התנגשות באמת רצינית שאוסרת מבחינת מדללי הדם הלבביים, את השימוש ב SEROXAT? אודה לחו"ד.

אפשר ליטול סרוקסט עם אספירין וברלינטה.