אימון כח לקוצב לב אמ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

16/04/2018 | 22:17 | מאת: אור

שלום רב, אמא שלי בת 57, עברה ניתוח השתלת קוצב לב לפני כ-4 שנים. היום אני ארצה לבנות לה תוכנית אימון ותזונה מותאמת. השאלה שלי היא כזאת- האם היא יכולה לבצע אימוני כח פלג גוף עליון? אמרו לה שמותר לה עד 3קילו, אך זה משקל קל בשבילה, היא יכולה להעלות במשקלים לאט לאט כמובן? והאם קרדיו ממולץ למי שעבר השתלת קוצב לב? אשמח לתשובה, תודה מראש- אור.

שלום אור, פעילות גופנית אירובית מותרת ואף מומלצת מאוד לכל חולי הלב לרבות מושתלי הקוצבים. גם פעילות לחיזוק השרירים חשובה ומומלצת. ישנן הגבלות ודגיםש מיוחדים למושתלי קוצבים. לצערי, אני לא יכולה להסביר לך על רגל אחת את כל ההמלצות לאוכלוסייה זו וכמובן שצריך להתאים את הפעילויות באופן אישי לכל אחד ואחת לפי מצב בריאותי, כושר גופני, מחלות נלוות וכד'. אתה מוזמן ליצור עמי קשר ו/או לחפש אותי בפייסבוק (yael melamud pernick) בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני