לד"ר ליאורה סליחה על האורך.

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

06/04/2017 | 17:39 | מאת: אחת

שלום, יש לי בעיה של מחסור בברזל. הפעם הראשונה שהתגלה זה בגיל 30 אחרי שהוחלפה לי הרופאה כי תמיד שהגעתי הייתה אומרת שהתופעות שאני מרגישהזה אני כי לא אוכלת ומעולם לא בדקה את הברזל שקלתי תמיד 49 ק"ג מאז התיכון וגובהי 1.70מ'. לקחתי כדורים ואז שוב מצאתי עצמי אנמית. מהפחד להיות אנמית מעולפת ואפילו כבר התעלפתי פעם אחת ברחוב..עם קוצר נשימה עליתי ממש במשקל והוא 57.ק"ג אך שוב הרגשתי חולשה ועייפות כולל חוסר ריכוז עד שהיה לי מקרה של דימום בין ווסתי חמור עם כאב ברחם והופנתיי באותו ערב לבדיקת גניקולוג ושוב נמצאתי אנמית מברזל.זה בגיל 39. עשיתי גם גסטרו ובדיקת צילאק אליקובקטר הכל תקין. המחזור סדיר כל 28 יום ואני עולה במשקל כבר 60 ק"ג ולא יודעת למה כי תמיד התאמצתי ולא הצלחתי.. קיבלתי גם עירוי לוריד של ברזל והנה בקושי עברה שנה ואני שוב חסרת ברזל ופריטין. מה הסיבה? הבנתי שזה לא בעיית ספיגה וגם לא מהמחזור אז ממה כן? ובכלל איך אפשר לדעת בוודאות שזה לא מהמחזור? מלחיץ אותי הקטע של סרטן כי כל הזמן רמזו לי על זה. תודה

נראה לי שאנמיה לא קשורה למשקל ישסיבות שונות לאנמיה, אבדן כמו במחזור או בעיות ספיגה במעיים או של אנמיה מסיבות גנטיות. לגבי מחזור התיעצי עם רופא הנשים שלך אולי שווה לנסות גלולות שימנעו מחזור לתקופה מסוימת כדי לראות אם זה יפתור בעיה אם רופא משפחה לא מצליח לתת לך מענה בקשי ברור אצל המטולוג בינתיים מקווה שאת מקפידה להשלים ברזל עם תוספים

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים