אנקופרסיס

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

15/06/2010 | 19:06 | מאת: אור

האם רכיבה טיפולית יכולה לסייע במקרה של ילד בן 5 אשר סובל מאנקופרסיס (פספוסי צואה ושתן בבגדים ) כנראה מתוך מצוקה/חרדה /לחץ. בתודה. אור

אור שלום רב ראשית דברי אחדד כי מניסוח שאלתך אני מבינה שפנית לגורם מוסמך ששלל את הגורם הפיזיולוגי כגורם לבעיה ואבחן את המצוקה/חרדה/לחץ כסיבה להתפתחות אנקופרסיס אצל בנך, שכן הסיבות להתפתחות אנקופרסיס הן רבות ומגוונות, שחרדה היא רק אחת מהן. אנקופרסיס [בריחת צואה] [ואנורסיס במקרה של בריחת שתן] משפיע בכמה רבדים על הילד הסובל ממנה ולהלן מקצתן; היא עלולה לגרום לתחושות כדוגמת תסכול, בושה, אשמה וכד'. לפגיעה בתחום החברתי נוכח הימנעות חבריו להימצא בסביבת הילד נוכח סלידה מן הריח, ולסגירות והימנעות משיתוף פעולה ולחילופין מאבקי כוחות עם הוריו/מחנכיו ועוד. מנסיוננו, הרכיבה הטיפולית מהווה בהחלט טיפול משלים המסייע בהשלכות הרגשיות של הפרעת האנקופרסיס את חלקן פירטתי מעלה, שכן הרכיבה הטיפולית מאפשרת לרוכב התמודדות באופן חוויתי, ייחודי ומאתגר עם השלכות הפרעה זו, תוך שימת דגש על הקושי המפריע ביותר על איכות חייו. לדוגמה; אנו נעודד השמתו של ילד החווה פגיעה בתחום החברתי, בטיפול קבוצתי על פני טיפול פרטני על מנת לעודד שיתוף פעולה ואינטראקציה חיובית בינו ובין הסוס כמו גם בינו ובין חבריו לקבוצה. אני מאחלת לך ולבנך הצלחה רבה! הדס אהרון כרמלי

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים