אנקופרזיס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עצירות בילדים: ילד עצור, ילד מותר

1 מ-10 ילדים סובל מעצירות כרונית, שלעיתים נגרמת בשל קושי רגשי - ועלולה להחמיר ולגרום להתלכלכות בלתי נשלטת. החדשות הטובות: יש טיפול גופני ופסיכולוגי עצירות בקרב ילדים היא תופעה נפוצה למדי. כ-10% מהילדים סובלים מעצירות כרונית בשלב כלשהו של הילדות. עצירות עלולה להיגרם מגורמים פיזיולוגיים ומגורמים פסיכולוגיים. עשיית צרכים היא אחד הגורמים הבודדים בחייו של ילד, בו יש לו שליטה מלאה. בשל כך, ילדים עשויים לעשות שימוש, לעיתים קרובות באופן לא מודע, בהפרשות הגוף שלהם - כמוקד להשבת שליטה. מהן הסיבות הפסיכולוגיות בעטיין הילד עלול לפתח עצירות?בין הסיבות הפסיכולוגיות הנפוצות לעצירות: התמודדות של ילדים עם הורים שתלטניים וחודרניים. הורים שתלטנים אשר היחסים עם ילדיהם מאופיינים בנוקשות ודרישה לעמידה בכללים שונים, אשר אינם מתחשבים בנקודת המבט של הילד ובצרכיו, עשויים ליזום גמילה בגיל צעיר מדי - ובאופן לא מותאם לצרכי הילד; הורים כאלה אף עלולים...
ללמוד עוד על אנקופרזיס
עצירות בילדים: סיבות, אבחון וטיפול-תמונה

התלונה השכיחה ביותר בילדים, הקשורה לדרכי העיכול, היא...

27/01/2008
המדריך לבדיקות רפואיות בכל גיל-תמונה

כדי לאתר בעיות בזמן ולמנוע תחלואה וסבל, חשוב לעבור בדיקות...

מאת: מערכת zap...
21/06/2010
המדריך לחיים בריאים-תמונה

האם עברתם לאחרונה בדיקות רפואיות מקיפות? דוקטורס מציג את...

מאת: מערכת zap...
08/04/2008
עצירות בילדים: ילד עצור, ילד מותר-תמונה

1 מ-10 ילדים סובל מעצירות כרונית, שלעיתים נגרמת בשל קושי...

מאת: נעמה בילצקי
16/08/2015

אנקופרזיס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב. ביתי אובחנה כסובלת מעצירות פונקציונלית לאחר תופעות התלכלכות יומיות. רופא הילדיים המליץ על שימוש בנורמלקס באופן קבוע מידי יום (לאחר שלושה ימי שימוש בחוקן ניקרולט) - הוא ציין שכדאי לדעתו לתת מנת נורמלקס כמו של מבוגר וביקש שאתייעץ עם הרוקח. הרוקח לא ממש ידע לייעץ. מה דעתך? האם רצוי בעצירות קשה (שעל פ הרופא קיימת כבר מעל לחצי שנה) לתת מינון נורמלקס לפי מבוגר? הילדה שלי בת 4 ושוקלת 16 קילו.

יעל שלום אנא פני לפורטל עצירות בילדים. אתר דוקטורס

שלום , הבן שלי מגיל גמילה כבר אובחן עם הצטאות. אציין כי היה בגן חינוך מיוחד עם קשיי התפתחות,הן שפתית והן רגשית. סבל מהצטאות,בוצע איתו מגוון טיפולים,אם זה טיפול רגשי,טיפול דיאדי(עם הורים) הלכנו להדרכת הורים. בבית הספר (כיתה רגילה) המשיך לקבל טיפוליים רגשיים עד גיל 8. בגיל 6 נושא ההצטאות הלך ודעך ועם השנים חוזר מידי פעם. כיום בן 10,האם יש עדין עניין לטיפולרגשי בגיל כזה? או טיפול רפואי? (הוא נמצא כיום בבית הספר בפרוייקט של העצמה אישית ןמקבל כלים להתמודדות וכו..) אודה למענה... תודה.

שלום רב בהחלט יש עניין להמשיך את הטיפול כל עוד הבעיה נמשכת .

הבן שלי בן 7 מתלכלך מדי פעם ומתקשה לתכנן נכון יציאות (גם שתן וגם צואה). הרופאת ילדים אמרה ללכת טיפול רגשי וזהו. זה קצת מוזר לי מכיון שהיא לא בדקה שום דבר פיזיולוגי. אחרי שאמרתי שאולי יש לו עצירות אמרה לתת לו נורמלקס. האם בכל זאת יש טעם ללכת לבדוק קצת יותר לעומק אצל גסטרו ילדים (רגיל, לא מישהו עם מומחיות לזה)

שלום, אין צורך בבדיקות מעמיקות. זאת עצירות התנהגותית קלאסית. נורמלקס יכול לעזור וגם טיפול רגשי.

בני בן 7,מרטיב ביום ויתר שאת בלילה. כששואלים אותו אם צריך לשרותים עונה לא,ואז כשמגלים שרטוב,טוען שלא הרגיש בכלל. יש גם בעייה של התלכלכות מתחילת צואה ולפעמים גם רואים צואה ברקטום.ואז שולחים אותו להתפנות. רופא ילדים טען שאין בעייה. ניסינו פעמון ,לא צלח. כיום הוא כשנה בטיפול רגשי ולא עוזר.מפריע לו כי הילדים החלו ללעוג לו.מאוד רגיש,בעל וויסות חושי גבוה. יש לו הפרעת קשב וריכוז קשה,אובחן בעבר.לא מטופל בכדורים. אובדי עצות מה עושים? אודה על תשובתך!

טיטול

לפני טיפול בהרטבות לטפל בבריחת צואה אכ הרטבות יום ובהמשך לילה. ממליץ להגיע להתחיל בטיפול בהקדם פרופ פומרנץ 097454684