שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

05/06/2009 | 08:19 | מאת: ליאת אריאלי

אני נשאית צהבת B. תפקודי הכבד שלי בסדר. יש לי טריגליצרדים בסביבות ה-270 וכולסטרול גם 250 אני לוקחת כדורים להורדה, כי היו לי 600 טריגליצרדים. בעבר הכבד שלי היה שומני. אמי היתה חולה בסרטן המעי הגס ומאוחר יותר עם גרורות בכבד עד שנפטרה. האם הדבר מחייב שבתור נשאית אהיה חולה בסרטן הכבד? בכלל, בתור נשאית ,האם הדבר מחייב שאהיה חולה במשהו שקשורה לזה? ובכלל, האם אני צריכה לקחת כדורים כלשהם? להיות במעקב מסויים? אני רק במעקב של תפקודי כבד. אני גרושה וכשאני מספרת על היותי נשאית, גברים נרתעים ונעלמים, למרות שאני מסבירה על חיסונים. מה לעשות אני מיואשת.

1.רוב הנשאים אינם סובלים מסיבוכים. 2. על מנת לקבוע אם את נשאית או חולה בסיבוכים של הפטיטיס B יש צורך בהערכת מומחה. 3.מיעוט זעיר של נשאים ורק כ 5% מהחולים יסבלו מסרטן כבד. 4.את בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ועליך לעבור קולונוסקופיה החל מגיל 40. 5.אני מקווה שתנהלי אורח חיים בריא,תימנעי מהשמנה ותבצעי פעילות גופנית מסודרת, תקפידי על רפואה מונעת כולל בדיקת מעי גס וטיפול בשומני הדם וכך תזכי לחיים ארוכים וגם בבן זוג נאור שיבין את המצב.אם יש לוכוונות רציניות לפעמים עוזר לקבוע פגישה משותפת ליעוץ אצל מומחה.תמיכה נוספת את יכולה לקבל בעמות חולי צהבת-חץ

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול