דימום מדליות בושט

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/06/2014 | 09:20 | מאת: חפץ חיים

אושפזתי עקב דימום שהתגלה בצואה ואובדן רב של דם- קיבלתי 8 מנות דם להשלמה. בבדיקת גסטרו נמצא שקיימות דליות בוושט שמדממות עקב מחלת שחמת הכבד. איני שותה אלכוהול ואיני סובל מאף מחלה נגיפית. אך סובל מהשמנת יתר. שאלתי: באיזו תזונה עלי לנקוט. האם מותרים מוצרי חלב כגון יוגורט עיזים וכדומה. תהליך קשירה של דליות בוושט הוא רק טיפול מונע. איך אם בכלל ניתן לשפר את מצבי. והאם קיים טיפול תרופתי. לשיפור מצב הכבד.

אין הנחיות תזונתיות מיוחדות ובכל מקרה מומלץ לפנות לרופא כבד על מנת להעריך את סיבת קיום הדליות והמשך מעקב וטיפול למניעת הישנות הדימום

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול