צהבת B
דיון מתוך פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום, רציתי לדעת האם יש סיכוי להידבק מנשא הפטיטיס B דרך קיום יחסי מין לאחר שאני מקבלת את כל החיסונים. כמו שהבנתי אין סיכוי. והאם זה נכון שהסיכוי שהנשא יחלה הוא מאוד נמוך ועוד יותר נמוך ככל שהוא מבוגר יותר אם עד עכשיו לא חלה ולא הפך לפעיל. האם בימים אלו המחלה הזו יכולה להרוג או שכבר יש טיפולים?
במידה והחיסון אפקטיבי אכן הסיכוי להידבק נמוך ביותר. הסיכוי שוירוס יהפוך לפעיל יורד ככל שעולה הגיל של הנשאים אך לא ניתן לומר בוודאות אצל מי הוא יהפוך לפעיל ואצל מי ישאר לא פעיל ישנם טיפולים לדיכוי הנגיף במידה והופך לפעיל על מנת לדכא את פעילותו.
כשאתה אומר נמוך ביותר אז עוד יש סיכוי להידבקות. כי כמו שהבנתי אם אני מחוסנת אין בעיה להתחתן איתו לקיים יחסי מין איתו ואפילו ללדת, אין סיכון. כמו כן האם זה נכון שהסיכוי למוות במקרה והנשא יהפך לחולה הוא פחות מהסיכוי למות משפעת. ונכון שיכול להיות שמישהו יחיה חיים שלמים בלי שהוירוס יהפוך לפעיל?