היפטטיס בי בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

31/08/2008 | 23:35 | מאת: מוטרדת

שלום. אני נשאית של היפטטיס בי, בהריון ראשון שבוע 18 ורציתי לשאול מס' שאלות: 1. איזה טיפול מקבל הולד עם תום הלידה? 2. האם יש סיכוי ללידה קיסרית? מתוך כוונה למנוע מגע של דם ביני לבין העובר במהלך הלידה. 3. במידה וניתן ללדת רגיל- האם אני אוכל ללדת לידה טבעית בבית עם מיילדת או שיש בכך סיכונים גדולים מדי? החלום שלי הוא לידה טבעית בבית אבל אני לא מוכנה לקחת סיכונים של פגיעה בעובר בכדיי להגשים חלום. אגב, לפני הכניסה להריון, בהתייעצות עם רופא הנשים, עשיתי בדיקות של תפקודי כבד והכל היה תקין. אשמח לקבל מענה, תודה.

מזל טוב! לפי ההגדרה של נשאית תפקודי הכבד אמורים להיות תקינים, ללא שום ממצא של הפרעה כבדית. במקרה כזה לא נצפית לך שום סכנה מיוחדת בהריון מכיוון שאת נשאית של הפטיטיס C. קיים סיכון של העברת הנגיף לולד. הסיכון עולה ככל שכמות הנגיף בדמך גבוה יותר - כמות הנגיף נמדדת בבדיקת עומס נגיפי בדם-HBV DNA VIRAL LOAD. הנגיף נמצא בדם ולא רק בתעלת הלידה לכן אין שום סיבה להימנע מלידה לדנית טבעית אלא אם יש מחלות נוספות כגון מחלות מין שפוגעות באיזור תעלת הלידה.-כגון הרפס, עגבת,וכו'. יש להימנע מהשמת אלקטרודה בגולגלתו של הולד או דקירות בעורו בעודו עובר בתעלת הלידה. הולד אמור לקבל מייד עם לידתו שני חיסונים- חיסון פעיל נגד הפטיטיס B ככל הילדים בארץ ובנוסף חיסון סביל ע,י אימונוגלובולינים נגד הפטיטיס B. שיטה זאת יעילה במניעת העברת המחלה. אם תלדי בבית יש להתארגן למתן החיסונים אם תזדקקי לתרופות מדכאות חיסון בהריון יש להיועץ ברופא כבד.

01/09/2008 | 18:13 | מאת: מוטרדת

מהיכן אני משיגה את החיסונים? האם אני יכולה לרכוש אותם בבית מרקחת?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול