תסמונת גילבר שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/08/2020 | 23:00 | מאת: מירב

הי יוצאת עם מישהו בערך תקופה של חודשיים ואז חשף בפניי שיש לו תסמונת ג'ילבר.מודה שמאוד נלחצתי מהנושא לאחר שקצת קראתי עליו באינטרנט. קראתי שיכול להוביל להפטיטיס בהמשך ושצריכים משטר דיאטה כל החיים ומה שהלחיץ במיוחד שזו תסמונת גנטית ואפשרות שתועבר לתינוק. אני באמת מבקשת חידוד בנושא עד כמה התסמונת משפיעה על חיי היום יום של האדם הסובל ממנה? ודבר שני לגבי היריון- אם רק אחד מבני הזוג נושא את הגן הפגום.עדיין הילד יכול להיוולד עם הבעיה? או לשאת את הגן הפגום למרות שהאם לדוגמא לא נשאית? אי אפשר להרות באופן טבעי במצב כזה וצריך התערבות על מנת שהילד לא יהיה חולה טו נשא? אשמח לתשובה ממש נלחצתי ולא ככ יודעת מה להחליט.

לא משפיעה , לא משנה מהלך חיים, לא ברור מה קראת אבל בהחלט לא הבנת

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול