כבד שומני - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

29/06/2020 | 09:09 | מאת: עופר

שלום, לפני כשנתיים היה לי כאב בטן עמום לתקופה ארוכה. בצעתי מספר בדיקות (כולל הדמייה) שהיו תקינות, מלבד כבד שומני. כאב הבטן חלף מאז. רופא המשפחה בזמנו אמר בנוגע לכבד השומני שזו תופעה נפוצה, אין צורך לעקוב, וכדאי דיאטה ים תיכונית. לאחרונה קראתי קצת ולהבנתי כדאי לטפל. 1. האם מומלץ במעקב/בדיקות כיום ? 2. מקריאה הבנתי שדיאטה מתונה מומלצת (דלת שומנים או דלת פחממות), אך יש להתייעץ מישום שדיאטה לא מתאימה (אגרסיבית מידי ?) עלולה לא להועיל בהקשר הכבד השומני ואף ליצור נזק. התחלתי לפני כשבוע דיאטת צום לסרוגין 16/8 (דיאטה קטוגנית). האם סוג דיאטה זו מתאים לכבד השומני ? תמצית הבדיקות (לפני כשנתיים): א"ס בטן עליונה: כבד בגודל תקין, שומני בדרגה קשה (כל השאר תקין). MRI בטן עליונה: הכבד בגודל תקין. הסננה שומנית דיפוזית, ללא עדות לנגעים מוקדיים חשודים. כל השאר תקין. MRI אגן, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה: תקין. תודה רבה.

הטיפול העיקרי הכבד שומני הינו ירידה במשקל, יש דרכים שונות לירידה במשקל בהצלחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול