תוצאות דימות לבירור בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

28/01/2020 | 12:32 | מאת: רועי

שלום לאחר בדיקת דם שה-ALT הראה 40 הרופא שלח אותי לבדיקות בטן עליונה כולל כליות והתוצאות הגיעו עכשיו, אני אשמח להסבר על הממצאים: צירפתי את הקובץ עם הבדיקה תודה רבה רועי

28/01/2020 | 12:43 | מאת: רועי

*ממצאים: הכבד אינו מוגדל, במרקם אקוגני ובלתי הומוגני היכול להתאים להסננה שומנית במידה קלה. בשער הכבד מוקד היפואקואי 2.4*1.5 ס"מ )רקמה כבד שמורה? המנגיומה על רקע כבד שומני( כיס המרה תקין, ללא אבנים. דרכי המרה אינן מורחבות. הטחול בגודל ומרקם תקין. הלבלב הודגם חלקית בגודל ובמבנה תקינים. הכליות בגודל ומבנה תקינים. ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים. בכליה ימנית בקוטב עליון הודגמה ציסטה קורטקיקלית 1.3 ס"מ. ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג. האאורטה הבטנית אינה מורחבת. ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן. שלפוחית השתן במילוי חלקי, ללא ממצא בולט בתוכה.

זה אומר שיש משהו שלא מאופיין בסונר בטן בשלב זה דורש המשך מעקב

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול