כבד שומני ובדיקות לא תקינות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

19/06/2019 | 10:30 | מאת: אילנה

שלום, אני בת 55 בריאה, צמחונית ועם אנמיה, אני במשקל 54 ק"ג, עברתי לאחרונה עירויי ברזל. במהלך בדיקות דם שיגרתיות להלן התוצאות: ויטמין בי12 - 1007, ALK- 289, AST- 49, ALT- 64,GGT- 200, FERRITIN- 465, RDW-17.1 בעקבות כך עשיתי אולסאסאונד בטן עלינו ומה שלא היה מובן לי זה הממצאים הבאים: הכבד מעט מוגדל במשרעת 16.5 ס"מ מרקמו שומני, הטחול מוגדל במשרעת 13.2 ס"מ ואקוגנית תקינה. מבנה הטרואקואי בקוטר מירבי של 2.6 ס"מ בחלק תחתון של הטחול. אשמח לפענוח ולדעת מה עליי לעשות ואיזה רופא מטפל גם במצבים האלו.

הבדיקות אכן לא תקינות, שלב ראשון לבצע ברור ראשוני אצל רופא המשפחה ולאחריו לפנות להפטולוג

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול