Alt ו ast מעל הנורמה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/03/2019 | 00:34 | מאת: טל

היי, לפני כחודשיים ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות לאחר הרבה זמן שלא ביצעתי כש4 שנים לפחות. בבדיקה התגלו לי ערכים של ast(got) ו alt(gpt) גבוהיים מהנורמה 45 לgot 75 ל gpt לאחר התייעצית עם רופא משפחה הומלץ לעקוב בנתיים לאחר כחודש עלו תוצאות הבדיקה לgot 57 Gpt 93 רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה יצא תקין מלבד מעט אבנים קטנות שאמר שאין חשש מהם ואין קשר. בנוסף שלח אותי לבדיקות דם מורחבות הggt יצא תקין ובנורמה 32. רציתי להתייעץ מה עליי לעשות כרגע? תודה רבה

13/03/2019 | 00:35 | מאת: טל

יש לציין שאני בחור בריא מלבד התקף אסטמה שחטפתי בילדותי בן 24 מטר 1.85 משקל 87

מדובר בעליה קלה באנזימי הכבד, יש צורך להמשיך בירור לסיבת העליה, מומלץ להפנותך להתייעצות במרפאת כבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול