סיטי בטן ואגן- ממצאים בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/04/2018 | 15:27 | מאת: נירה

שלום. הופניתי לסיטי בטן ואגן עקב גילוי באקראי של ציסטות בטחות כאשר הגדולה גדלה ב1 ס"מ בין אולטרסאונד אחד לשני כעובר שנה. בסיטי מצאו ממצאים בכבד אבל איני מבינה מה זה בדיוק יכול להגיד. מה שנכתב זה כך:כבד מוגדל כ-23 ס"מ. בשלב הפורטאלי ונוסי מוקדים היפודנסיים זעירים פזורים על פני הכבד.ממוקמים במהלך של כלי הדם הפורטאליים. אינם מזוהים בשלב הסריקה העורקית או בשלב הסרקיה המאוחרת. חלקם נראים מתארכים במהלך כלי הדם.טחול בגודל תקין ומרקם הומוגני באספקט האחורי 3 ציסטות. הגדולה ביותר בעלת גבול מעט לובולארי בקוטר של כ-26 מ"מ. לגבי ממצאי הכבד כתב בסיכום: המהלך משני צידי הורידים הפורטאליים יכול להתאים לבצקת פרי פורטאלית- ממצא בלתי ספציפי- היכול לרמז בין היתר על מחלה הפטית,מאידך,היעדר הממצא בשלב העורקי ובשלב המאוחר מעלה מחשבה על הפרעת פרפוזיה. מציע הערכת תפקודי הכבד מעבדה, אולטראסאונד בטן כולל דופלר של מערכת כלי הדם ההפטיים, MRI של הכבד בנסיון לאפיין יותר טוב את הממצאים, בהתאם המשך בירור במסגרת מרפאת כבד.2. ציסטות בכבד. תוכל בבקשה לומר לי מה משמעות הכבד המוגדל?המוקדים ההיפודנסיים וכל ההשערות שהוא רשם בסיכום? האם זה משמעותי?האם יכול להיות חשד למשהו סרטני?אשמח להבהרות

כפי שראית לא כתוב בסיכום הארוך הזה סרטן אך בעולם הטכנולוגיה אים בדיקה שעומדת בפני עצמה ותמיד צריך להעריך בהקשר של בדיקות נוספות והשאלה החשובה מה הסיבה לשליחת הבדיקה ומה ההתאמה לבדיקות נוספות אם הינך מעוניינת בחוות דעת על הבדיקה עצמה אנא פני לרדיולוג אחרת יש להלשים את הבדיקות כפי שנדרש ולחזור לרופא השולח

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול