מחלת וילסון?! אבחנה לא ברורה...

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/02/2017 | 19:15 | מאת: אורהפסיפלורה

שלום. בשנתיים האחרונות אני חשה פגיעה נוירולוגית שמתקדמת לאיטה ברגליים: התכווצויות שרירים בלתי רצוניות, אובדן שיווי משקל, כובד רב בהליכה. בבדיקות דם חלבון הצטרופלסמין יצא די נמוך- 11 והנחושת- 40 בינתיים לא בוצע איסוף שתן, ומשום מה הנוירולוג שאליו פניתי אמר לי לקחת תוסף נחושת. אני לא מאובחנת בוילסון, אבל האם ההמלצה שלו הגיונית בהתחשב בממצאים? האם לא יהיה נכון יותר לעשות גם איסוף שתן ולוודא שזה לא וילסון?! האם חוסר נחושת יכול לגרום לפגיעה נוירולוגית??! האם תיתכן תורשה שאני לא אהיה מודעת לה?

לאור המידע הרב שאספת כדאי שתגשי לרופא על מנת להוועץ ולקבל הנחיות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול