לחץ גבולי

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

04/06/2015 | 15:01 | מאת: אייל

שלום. אני בן 34, קוצר ראייה גבוה (-6.5) ב-2 העיניים. בבדיקה שגרתית נמדד לחץ תוך עיני 19. וכעבור חודשיים מדידה זהה. הופניתי לבדיקת OCT עצבי ראייה, שדה ראיה ופכימטריה. המימצאים בבדיקת קרקעיות - מימין : עצב ראייה TILTED c/d 0.4, PPA. משמאל: עצב ראיה TILTED, c/d 0.2 PPA. ב- OCT : בשתי העיניים PPA, מבנה ה double hump שמור. עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה. נראית הדקקות סופריורית ואינפרונזאלית בסיבי העצב. עובי RNFL ממוצע 85 מיקרון מימין ו-83 משמאל. c/d ורטיקלי 0.14 מימין ו-0.16 משמאל. שדה ראיה פוענח כתקין. פכימטריה : משמאל 570 ומימין 546 מיקרון. אני ממתין לתור חוזר לרופא, נקבע לי מועד יחסית רחוק. אודה מאוד אם תוכלי להסביר לי מה משמעות PPA, וכן האם הדקקות סופריורית ואינפרונזאלית מעידה על התחלת גלאוקומה או שזה קשור למבנה העצב על רקע קוצר הראייה. תודה רבה מראש.

אייל שלום ותודה על פנייתך הדקקות בעצב הראיה על פי בדיקצ OCT בחולה עם קוצר ראיה גבוה יכולה לסמל ארטיפקט כלומר משהו שאינו אמיתי. כלומר בקוצר ראיה גבוה לעיתים קרובות בדיקת הOCT של עצבי הראיה אינה אמינה מספיק ולא כדאי לקבל החלטות רפואיות על פיה. חשוב להתרשם ממראה עצב הראיה בבדיקה ואני בטוחה שהרופא שלך עשה זאת. יש לקחת בחשבון את כל הפרמטרים ולהחליט האם מדובר בגלאוקומה. קשה לי לקבוע מבלי שבדקתי אותך אך על פי הנתונים שמסרת לי אין רושם שמדובר בגלאוקומה אבל כמובן ללא בדיקה מקיפה אינני יכולה לקבוע זאת בודאות עליך להמשיך מעקב אצל הרופא שלך

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות