פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

הגלאוקומה הינה מחלה קשה הנובעת ברוב המקרים מלחץ תוך עיני גבוה הגורם לנזק אופיני בעצב הראיה ושדה הראיה.

למרות התקדמות עצומה בשנים האחרונות בהבנת סוגי ומנגנוני הגלאוקומה, יחד עם פיתוחים חדשים באבחנה ובטיפול במחלה - היא עדיין גורם מספר 2 לעיוורון בעולם המערבי וגורם מספר 1 לעיוורון בעולם המתפתח.

מטרת הפורום היא להגביר את המודעות למחלה בציבור ולסייע בייעוץ פרטני של מקרי גלאוקומה שיוצגו בפני בפורום.
928 הודעות
888 תשובות מומחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

28/04/2021 | 16:22 | מאת: שמואל

שלום רב, יש לי גלאוקומה וקיבלתי טיפות עיניים: אלפרגן, אזופט ,טרוותן האם יש להם סטרואידים?? בתודה רבה, שמואל

25/04/2021 | 06:44 | מאת: דודו

שלום דר היינו אצל רופא העיניים אחרי תשובת oct והוא כתב שיש הדקקות נזלית+ נזליזציה של כלי הדם בשתי העיניים ושלח אותנו ל ct ארובות עינים + מוח לילד בן 9 מה זאת אומרת נזליזציה של כלי הדם?

דודו שלום רב, זהו תיאור של מבנה כלי הדם בראש עצב הראיה. זה עדיין לא מעיד שיש בעיה רפואית. בריאות שלמה

22/04/2021 | 09:25 | מאת: דן

שלום לפי ההנחיות אין ליטול לומיגן מעבר ל 28 יום. יש סכנה בריאותית בנטילה מעבר לזה? מדובר על חודשיים מעבר. תודה

דן שלום רב, כל בקבוק טיפות פתוח יש להפסיק להשתמש ולזרוק כעבור חודש מחשש לזיהומים. רק במידה והוא פתוח. בריאות שלמה פרופ' ורבין

שלום רב הילד בן 8 וחצי לפעמים כאבי ראש והוא מתלונן על שהוא לא רואה את הלוח טוב בכיתה ביצענו בדיקת ראיה ונתוצאות:חדות ראיה בשתי העיניים 6/10? והדקקות טמפוראלית קלה בשתי העיניים נשלחנו ל Oct והתוצאות הם; עין ימין;הדקקות גבולית בסקטור סופרנזלי עין שמאל ;הדקקות גבולית במחצית נוזלית מה התוצאות אומרות?האם אכן יש בעיה בעצב הראיה?? ומה זאת אומרת חדות ראיה 6/10 האם מצריך משקפיים??

שלום רב, לכל תוצאת בדיקה יכולות להיות הרבה םרשנויות. יש לבדוק את הילד היטב כולל הרחבת אישונים ובדיקות נוספות שרופא עיניים עושה ולענות לכם על תשובות. לצערי בלי בדיקה מעמיקה לא ניתן לענות על שאלותיך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

05/04/2021 | 13:05 | מאת: monka

שלום. האם 6 ימים לאחר לייזר slt בעין אחת ניתן ומותר לעשות טיפול פנים קוסמטי אצל קוסמטיקאית. הטיפול כולל מסג' פנים גם סביב העיניים, וקילוף עור קל. תודה

כן אין בעיה

03/04/2021 | 12:57 | מאת: סופי

שלום לפרופ' ורבין לבקוביץ, יש לי גלאוקמה ואני מטופלת בטיפות אזופט אלקון, טרוותן ןאלפרגן, כשרציתי לרכוש בבית מרקחת את הטיפות ,נאמר לי שאין אזופט אלקון ורצו לתת לי במקום Brinzolamide s.k1% ראשית מבקשת לדעת אם אין לטיפות האלו חוסמי בטא ,ובנוסף מה תופעות הלוואי של הטיפות הללו? תודה רבה מאוד סופי

סופי שלום רב, הרוקח יכול לתת רק מה שהרופא נתן. ברינזולאמיד זה כמו אזופט. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

שלום רב ד"ר אני בת 59, מטופלת הכדורים ללחץ דם, וכדורים לכולסטרול לפני חודש אובחנתי עם לחץ תוך עיני גבולי - ערך 19, וגם תחילת של קטרקט, שאלתי היא : האם זה מסוכן? עשיתי בדיקה שגרתית בחודש אוקטובר, והלחץ היה 14, האם יכול להיות שינוי בהפרש של מספר חודשים, הרופא אמר לבוא לביקורת לעוד 6 חודשים, האם ניתן למנוע את הלחץ התוך עיני? לפעמים בבוקר הראייה בעין ימין, אני רואה מעט מטושטש, ובהמשך היום זה מסתדר, הראייה חוזרת להיות חדה, האם יש קשר ללחץ תוך עיני ולטשטוש בראייה, אני מרכיבה משקפיים לראייה מרחוק, אודה לעזרתך.

דורית שלום רב, קטרקט מתפתח כמעט אצל כל האנשים עם הגיל. לחץ תוך עיני מסוכן רק אם יש פגיעה בעצב הראיה. עלייך להיות במעקב כפי שהרופא המליץ לך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

19/03/2021 | 18:02 | מאת: מאור

בעבר היה לי חשד לגלאוקומה, לאחרונה נירולוג הפנה אותי לנוירואופטלמולוג בשל תלונות של כאבי ראש עם לחצים בעין , ct יצא תקין. אני רואה מטושטש ועם משקפיים 6/6, ובעין אחת אני רואה כתם שחור שאני מסתכל על רקע לבן, וגם שמתי לב שאני מרגיש שהכתם העיוור גדל לי, שכשאר אני עוצם עין אחת ומסתכל על הצד חפץ פשוט נעלם מהשדה ראייה כנ"ל לגבי עין השנייה ושזה במרחק יותר גדול אז חפץ יותר גדול נעלם, נניח מסתכל על דף שיש בקיר ועוצם עין אחת ומסתכל בצד פשוט הדף נעלם מהשדה ראייה וכאילו המוח משלים את התמונה. השאלה ממה זה יכול לנבוע? בעבר עשיתי בדיקת שדה ראייה שהיה חשד לגלאוקומה וזה היה תקין אך מאז עבר המון זמן ולא עשיתי שוב בדיקת שדה ראייה ו oct. השאלה אם יכול להיות שיש פגם בשדה ראייה? הייתי מזמן אצל רופא עיניים בביקירת.

19/03/2021 | 18:07 | מאת: מאור

נ.ב יש לי רגישות לאור, אני מרגיש סינוור בשמש גם עם משקפיים.

13/03/2021 | 06:09 | מאת: דן

התחלתי טיפול בלומיגן פעם ביום, בנוסף לפעמיים ביום קוסופט, בעקבות oct לא תקין שהראה הידקקות רבה של עצבי הראיה. זאת, למרות ששדה הראיה תקין לגמרי. הרופאה המליצה על שילוב לומיגן כדי להוריד את הלחץ מ 17 (מה שהיה עד עכשיו עם קוסופט) ללחץ מטרה 12 ומטה. הלחץ ירד יפה בתוך שבועיים מתחילת נטילת לומיגן ל 10 בלבד. כמו כן בשבועיים הללו הופסק שימוש במשאף סטרואידים לאף, שממה שהבנתי גם מעלים את הלחץ. אם אני מעוניין לבדוק כמה משפיע על הלחץ הפסקת השימוש בסטרואידים בלבד, אני צריך להפסיק את הטיפול בלומיגן. אז השאלה שלי כעבור כמה זמן מהפסקת טיפול בלומיגן או כל טיפות אחרות להורדת הלחץ, התרופה מפסיקה להשפיע? תודה.

דן שלום רב, לכל סוג תרופה יש מרווח זמן אחר שבו היא מפסיקה להשפיע לחלוטין. אם הרופא שלך ביקש לראות מה קורה לאחר הפסקת לומיגן אזי כדאי להיבדק כחודש לאחר הפסקתו. בכל מקרה כל דבר כזה צריך להעשות בהחלטה יחד עם הרופא המטפל. בריאות שלמה

11/03/2021 | 11:45 | מאת: סופי

שלום לפרופ' ורבין, יש לי גלאוקומה וקיבלתי טיפות עיניים: אלפרגן,אזופט,וטרוותן, מבקשת לדעת האם יש בטיפות האלו בטא חוסם? תודה רבה לתשובה

10/03/2021 | 13:04 | מאת: ארגמן

בן 65 בריא. אובחן גלואוקומה.לחץ עין שמאל-14, עין ימין 13 לוקח פעמיים ביום אזופט ואלפגאןץ ופעם קסלוקום. יש התדרדרות. מה לעשות?

בת 70 עומדת לעבור לייזר יאג בשתי העיניים בשבוע הבא האם אני זקוקה לליווי של בן משפחה ,או האם אוכל לנהוג לאחר מכן

רופאה מצאה לחץ 22 23 המליצה על טיפות אך אמרה שאין גלאוקומה אם כי הלחץ הגבולי/גבוה עלול לגרום לגלאוקומה. או סי טי ללא שינוי מלפני 3 שנים. כלומר אני עלול לפתח גלאוקומה? מה הסיכון בלחץ הזה אם אין שינוי בעצב?? תודה אני בגיל 58

08/03/2021 | 09:17 | מאת: מנחם

בעוד כשבועיים אני אמור לעבור לייזר אס.אל.טי אצטרך לנסוע לאחר יום לחול. (בעייתי לי להקדים או לשנות התור). רציתי לברר אם אחרי הפרוצדורה יש הגבלות כלשהן של *טיסה. *ספורט.* שחיה. * ובעיקר הרמת מזוודות.או שאין כל הגבלה בהתנהלות. ומתפקדים כרגיל. תודה

מנחם שלום רב, בד"כ אין מגבלות אבל כמובן יש להתייעץ עם הרופא המטל שעושה את הפרוצדורה. בהצלחה פרופ' ורבין

שלום אני בת 80,בעין אחד יש קטרקט ובעין שני יש קרע מלפני 17 שנים וחשד לגלאוקומה בלי לחץ פנים עיני גבוה. יש לי כאבים קשים בכתף - Tendinitis עם קרע בגיד. האם הזריקה של תרופה הורמונלית לתוך הכתף יכולה להחמיר את הבריאות של עיניים ולהשאיר אותי עיוורת לגמרי?

האם טיפות דורזטרול-אבניר ודורזולאמיד טמולול הן אותן טיפות עיניים רק מחברה שונה?

כן

23/02/2021 | 15:08 | מאת: אברהם

שלום רב, אני סובל מלחץ תוך עיני , מטופל בטיפות. שאלתי מדוע טיפות מורידות לי את הלחץ אך לאחר כשלושה ארבעה חודשים הלחץ חוזר ועולה והרופא מחליף לי את הטיפות. וכך זה חוזר על עצמו. תודה.

אברהם שלום רב, גלאוקומה היא מחלה שאצל חלק מהסובלים ממנה היא יוצאת מאיזון לעיתים קרובות. זה אינדיבידואלי ויש לטפל בהתאם. בריאות שלמה

18/02/2021 | 00:52 | מאת: אלמוג

שלום דוקטור! בגיל 21 היה אצלי קיעור הדיסקה 0.1 עם לחץ שבין 21 ל26. היום בגיל 28 קיעור הדיסקה 0.55 עם לחץ 14 האם הקיעור עולה עם הגיל? האם זה מעיד על התקדמות הגלאוקומה? תודה רבה!

16/02/2021 | 16:53 | מאת: נוי

היי, אני בת 25 בבדיקת עיניים שגרתית אלו היו הממצאים: אישונים שווים מגיבים אין 2021-2 RAPD ימין תפיחות עפעפים קלה יתר מקטע קדמי תקין שמאל תפיחות עפעפים קלה חוזר בעונות לא מפריע לה יתר מקטע קדמי תקין הרחבה: ימין עדשה שקופה מיטנדורף דיסקה 6.0חדה מקולה ללא פתולוגיה גסה היקף תקין שמאל עדשה שקופה דיסקה 6.0 חדה מקולה ללא פתולוגיה גסה היקף תקין לחץ בשתי העיניים 16 הרופאה אמרה כי העצב נראה בצורה שמתאימה לגלאוקומה והפנתה אותי לבדיקת OCT ושדה ראיה. אין לי היסטוריה במשפחה של גלאוקומה, אבל כן עשיתי בעבר ניתוח לייזר לתיקון ראיה (מספר 1.5). האם יש מקום לדאגה? או שזו רק בדיקה לשלילה.

הכוונה דיסקה 0.6

נוי שלום אבחנת גלאוקומה נקבעת על סמך פרמטרים רבים. הפניה לבדיקות עזר במקרה כמו שלך היא שכיחה ונועדהלודא שהכל בסדר. בריאות שלמה.פרופ' ורבין

15/02/2021 | 10:16 | מאת: אלמוג

שלום דוקטור! בגיל 21 היה אצלי קיעור הדיסקה 0.1 עם לחץ שבין 21 ל26. היום בגיל 28 קיעור הדיסקה 0.55 עם לחץ 14 האם הקיעור עולה עם הגיל? האם זה מעיד על התקדמות הגלאוקומה? תודה רבה!

אובחנתי בלחץ תוך עיני. מאוזן עם טיפות ברמת 17-20. קרנית עבה מעל הממוצע. OCT תקין. עצב תקין. צריכה להמשיך ים הטיפות. קיבלתי טיפות cosopt ואחכ ספלוטן. מבקשת להבין איזה טיפות יש להעדיף אם שני הסוגים מביאים אותי לאותו יעד 17-20? מה להעדיף מבחינת פחות תופעות לוואי ונזק לעיניים?

שלום רב, ההחלטה הטיפולית מושתת על פרמטרים רבים הקשורים לעיניים ולמצב הגופני הכללי ולא על לחץ. אי אפשר ללא בדיקת עיניים ובדיקת כל הפרמטרים הרבים להחליט מה הטיפול המומלץ. יש לדיין זאת מול הרופא המטפל. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

שלום אודה אם תוכלי להסביר לי בבקשה מה ההבדל בין הטיפות גלאוטן ו-בימטופרוסט ? האם שניהם משמשים לגלוקמה ? האם זה משתנה בין הסוגים של גלאוקומה ? התחילנו בטיפול של תרופה ואז הייה רופא מחליף שהביא לנו את הטיפות השניות תודה רבה

רמי שלום, מדובר בטיפות עיניים להורדת לחץ תוך עיני. שתיהן מאותה קבוצה. לפעמים סוג אחד משפםיע טוב יותר מהשני . בריאות שלמה

19/01/2021 | 01:05 | מאת: ליפי

לפני שנה ו_ 8 חודשים הלכתי למומחה גלאוקומה שנתן לי טיפות להורדת לחץ שהיה גבולי . לפני חודשיים הייתי אצל פרופ. מלומד ומכובד שאינו מתחום הגלאוקומה והלכתי לבדוק מולו ביצוע ניתוח קטרקט. הגעתי עם בדיקות או.סי.טי ושדה ראיה. הפרופ. אמר שאינו מבין למה אני שמה טיפות להורדת לחץ. אין לי גלאוקומה. ולשקול הפסקה בשימוש בטיפות. אני מבולבלת.מה עצתך??

16/01/2021 | 06:22 | מאת: משירmas7

לחץ גבולי/ גבוה. במספר בדיקות בלמעלה מחצי שנה: יוני: 22 22 . בספטמבר: 23 17 אוקטובר: 22 22 נובמבר: 21 22 דצמבר: 21 21 לא אובחנה גלאוקומה אבל לחץ גבולי. ניסיתי טיפות . התחלתי ביוני לקראת סוף אוג ' בגלל עיניים מגורות הפסקתי. האודם בעין היה משמעותי ומגרד. מאחר ולא אובחנה גלאוקומה ולא היה שינוי ב oct ושדה ראיה במשך שנתיים נאמר לי שאין סכנה כי הבדיקות יציבות. אני בכל זאת חושש מהלחץ הגבולי. לאן אני מתקדם? מה לעשות הכי נכון? מה את מציעה פרופ. להמשך טיפול מיטבי.? תודה רבה ובכבוד רב.

שלום רב, ההחלטה אם צריך טיפול ומה לחץ המטרה שצריך להגיע אליו נקבעת על פי מספר פרמטרים. ברגע שנקבע לחץ מטרה ניתן להגיע אליו באמצעים רבים המותאמים אישית. יש להתייעץ עם מומחה גלאוקומה לגבי הדרך הטובה ביותר להמשך הטיפול והמעקב. בריאות שלמה פרופ' ורבין

13/01/2021 | 18:15 | מאת: אוריאל

אני נושק לגיל 60. אורח החיים ועיניים מגורות לא איפשרו לי להשתמש בטיפות. בעיקר בגלל גירוי בעיניים וגם צריבה. רופא המליץ לי על slt. עשיתי לפני כ 2 שנים בהיותי בלונדון שם גרתי שנה. לאחרונה עלה שוב ל.ת.ע. והוא גבולי. כמובן שאין לי יותר קשר עם הרופא שטיפל בי בלונדון. ובדיקה שעשיתי בארץ במרפאת ל.ת.ע בבי"ח עלתה אפשרןת של לעשות שוב slt. שאלתי: כל כמה שנים מותר לעשות לייזר זה? איך זה שהלחץ לאחר הלייזר היה תקין וכבר כשנה הוא גבולי? מה צופן העתיד אם אעשה שוב לייזר? מודה מאוד על תשובה.

אוריאל שלום, ניתן לחזור על לייזר SLT גם כעבור מספר חודשים. ההחלטה נקבעת לפי מספר פרמטרים. יעילות טיפול הלייזר היא אינדיבידואלית והוא לא תמיד עוזר וגם אם עוזר לא לצמיתות. בהצלחה. פרופ' ורבין

עקב זוית צרה פלטו איריס לוקחת כבר שנים בבוקר טיפות קוסופט ובערב קסלטן. סובלת בשנתיים אחרונות מאלגיה שמתבטאת באודם בעיניים תחושה קשה של יובש גנטיל לא תמיד עוזר. והתקפי מחנק בלוע כמו התכווצויות של שרירים. ניבדקתי להמון טסטים ובדיקות ואין שום גורם ידוע. לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי החומרי שימור של התרופות שצורכי יורדים לי לחלל הלוע (מרגישה מר שם לאחר לקיחה) ושההתכווציות שם מתרחשות בסמוך לשעה לאחר הלקיחה. מה ניתן לקחת במקום קוסופט וקסלטן אפילו שלא בסל שלא גורם לתחושה ויתן אותה תוצאה. בדרכ אני על לחץ 19 פשוט פוגע לי באיכות החיים ממש.

05/01/2021 | 02:58 | מאת: מולי

בת.65. עם ל.ת.ע 23 מזה 8 חודשים מנסה 4 סוגי טיפות להורדת לחץ. כולם כולל ספטלאן גורמות.לכירוי ועיניים אדומות. למעלה מחודש שלט שמה טיפות. לא עומדת בגירוי. אהיה שוב בבדיקה לאחר הסגר. אך מה האפשרויות? אין אבחנת גלאוקומה רק ל.ת.ע. מה אני עושה אם העיניים לא מסתגלות לטיפות תודה

מולי שלום רב, אפשרויות הטיפול נקבעות לפי מספר רב של פרמטרים ביניהם מראה עצב הראיה ותוצאות בדיקות העזר. חוץ מטיפות יש טיפולים נוספים כמו טיפול לייזר SLT, כדורים וניתוח. הטיפול מותאם אישית לכל מטופל ואין תשובה כללית. עלייך להתייעץ עם מומחה גלאוקומה. בהצלחה ובריאות שלמה. פרופ' ורבין

16/12/2020 | 10:26 | מאת: אלי

שלום וברכה, מה יכול מבוגר (או קשיש) לעשות כדי להימנע מהתפתחות גלאוקומה, בעיקר כאשר הלחץ התוך עיני שלו עומד על 20-16?

אלי שלום, גלאוקומה לא מאובחנת לפי לחץ אלא לפי פרמטרים שונים ובעיקר עצב ראיה. בדיקת עיניים ע"י רופא עיניים היא החשובה ביותר. גילוי מוקדם מונע נזק מתקדם. מעבר לכך אין מה לעשות. בריאות שלמה

16/12/2020 | 22:00 | מאת: אלי

מאחר שלחץ תוך עיני גבוה מוכר כגורם סיכון מרכזי להתפתחות גלאוקומה, האם הרפואה יודעת על דרכים המונעות לפחות התפתחות גורם סיכון זה?

13/12/2020 | 18:32 | מאת: גליה

שלום עשיתי כמה בדיקות לעיניים יש לי כאבים בעיניים ורציתי לדעת מה התוצאות של הבדיקה? צרפתי קובץ בבקשה

גליה שלום, לא הצלחתי לפתוח את הקובץ אבל ברמה העקרונית כל בדיקה צריכה להראות ע"י הרופא המטפל והלתיחס אליה בקורלציה קלינית. אנא פני לרופא שהפנה אותך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

03/12/2020 | 19:04 | מאת: ס

שלום, בת 46, רזה, בריאה ולא מעשנת. מחודש אפריל יש לי לחץ בראש אפשר להגיד יום יומי באיזור הגולגולת, מאחורי האוזן, לא רחוק מעצם האפרכסת, הלחץ הוא בחצי הראש הימני , עברתי סיטי מוח והוא תקין, פה ולסת תקין גם, קראתי בפורומים שאולי יש לי בעיה בעיניים שגורמת ללחצים בראש, רופאת עיניים אמרה שתקין ושלחה לבדיקת שדה ראיה. האם ייתכן שהלחץ באמת מגיע מהעין, איזה הפרעות/מחלות בעין גורמות ללחץ בראש? בנוסף אני מרכיבה משקפיים לראיה מרחוק אך גם בקריאת ספרים מקרוב הראיה כבר לא חדה ב100 אחוז, נראה לי שקצת ירדה. אני לא מסתובבת עם משקפיים במשך היום אלא מרכיבה רק בצפייה בטלביזיה, האם בגלל שאני לא מסתובבת איתם כל היום/ לא ביצעתי בדיקת ראייה כבר 3 שנים ואולי צריכה מספר שונה, כל זה יכול לגרום בעצם ללחץ בראש?

03/12/2020 | 19:10 | מאת: ס

לבדיקת שדה ראיה תהיה תשובה בעוד שבוע מהיום.

שלום רב, אני ממליצה על בדיקת רופא עיניים אבל במקביל על בדיקת רופא משפחה וברור כאבי הראש. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

23/11/2020 | 12:36 | מאת: שוש

שלום, בת 50. לפני מס חודשים אובחנתי עם לחץ עיני. התחלתי שימוש בטיפות cosopt שאכן מורידות את הלחץ אל הרף הרצוי. אולם שורפות לי בעיניים והעיניים לעיתים אדומות. קיימות טיפות אלו ללא חומר משמר. אני מעוניינת להשתמש בהן ויש לי מרשם לכך מאת הרופאה. אולם הו אינן בסל התרופות ולכן אינן בארץ. איך אני יכולה להשיג אותן באופן פרטי ולהביאן לארץ?

שוש שלום, תנסי בקונספט. בכל מקרה ברוב המקרים הבעיה היא לא בחומר המשמר אלא בחומר פעיל. אבל תנסי. בריאות שלמה

שלום, אובחן אצלי לחץ תוך עיני, ללא פגיעה בעצב הראיה. עקב כך עלי לזלף טיפות פעמיים ביום בהפרשים של 12 שעות. האם אי דיוק בכך עלול ממש לגרום לנזק לעצב הראיה? למשל הזלפתי ב7 בערב ושוב ב8 וחצי בבוקר. וזאת עקב אילוצים. לא שיכחה. וזה לא חד פעמי.

שוש שלום רב, הטיפות ניתנות כל 12 שעות כי זה טווח הפעולה שלהן אך יש מקדם ביטחון וברור שאין צורך לעמוד עם סטופר ובדיוק כעבור 12 שעות לקחת אותן. סטייה של שעה שעתיים קרוב לודאי לא תגרום לנזק. בכל מקרה אם את שוכחת ופתאום נזכרת מומלץ לקחת את הטיפות בכל זאת. בריאות שלמה

31/10/2020 | 09:22 | מאת: אלון

שלום אני מקפיד לבצע בדיקת שדה ראייה אחת ל- 4-6 חודשים רציתי לברר איזו אסטרטגיה עדיפה לניהול המעקב וקבלת ההחלטות 1. sita-standard 2. fastpac השאלה עולה בעקבות המצב הבא: רוב הבדיקות ב-3 השנים האחרונות בוצעו בדרך X כאשר רק הבדיקה האחרונה בוצעה בדרך Y (לדעתי במקרה לא חושב שראיתי פעם בהפנייה המלצה כול שהיא אבל לא בטוח ב-100%) ההפרש בין בדיקת X האחרונה לבין Y הוא 6 חודשים כאשר בדיקה Y מצביעה על מצב חמור יותר(העמקה) מרוב בדיקות X שהראו סוג של יציבות קלה בתוצאות. כתוצאה מכך בדיקה Y השפיעה על החשיבה וההנהלות של הרופא המטפל שממליץ על ביצוע ניתוח. בבדיקה X התוצאות הן סביב הערכים הבאים MD -6.2DB PSD 6.87DB בבדיקה Y MD-4.60DB PSD 8.04DB תודה מראש על התשובה

אלון שלום רב, בעקרון רוב העולם משתמש באסטרטגיית SITA STANDARD. יחד עם זאת קורה שאנשים עוברים מאסטרטגיה אחת לשניה. ההחלטה על טיפול לא מסתמכת בכל מקרה רק על שדות ראיה אלא יש פרמטרים רבים נשלקחים בחשבון ומומחה גלאוקומה מעולה יודע להבחין בין ההשפעה של שינוי האסטרטגיה ובין גורמים אחרים. זה עולם ומלואו ועל המומחה להמליץ לך מה לעשות. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

02/11/2020 | 11:41 | מאת: אלון

חני תודה על התשובה האם ניתן לבצע המרה של רוב הבדיקות שבוצעו בשיטת FASTPAC לשיטת SITA או להיפך במטרה ליצור אחידות ברורה להשוואה

19/10/2020 | 23:10 | מאת: שוש

שלום, מה היתרון של שימוש בטיפות ללא חומר משמר?

שוש שלום רב, לרוב אין יתרון אלא אם יש לך אלרגיה ספציפית לחומר המשמר. בריאות שלמה, פרופ' ורבין

13/10/2020 | 12:44 | מאת: חשד לגלאוקומה

שלום רב בבדיקה אצל רופא עיניים , קבלתי את התשובות הבאות : קרנית 535CCT מקטע קדמי שקט לחץ עין ימין 26 עין שמאל 24 זווית 27 CCT לחץ מתוקן ימין ו25 שמאל אישון חופשי ומגיב קיעור עין ימין 0.35 שטוחה ספק MA עין שמאל 0.55 רשתית האם יש ממה לחשוש? תודה

13/10/2020 | 12:57 | מאת: המשך לאותה שאלה

יש לציין בן 38 עם יל"ד גבולי מאוזן

שלום רב, הלחץ התוך עיני שתיארת הוא גבוה מעל הנורמה. החלטה על טיפול ומעקב נקבעת על דיד שילוב רב של פרמטרים ונתונים כמו שסיפקת לא מספיקים. יש להתייעץ עם הרואפ המטפל. אתה יכול גם לפנות למומחה לגלאווקמה לקבלת חוות דעת. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

01/10/2020 | 00:21 | מאת: יהודית

שלום בעקבות זיהום כבד בקרנית עברתי השתלת קרנית שגרמה לחסימה של 360 של דרכי הניקוז לחץ גבוה במיוחד גם לאחר טיפול מלא (50) לפני כ4.5 חודשים ניתוח מסתם אחמד שהוריד את הלחץ ל14 כעת שוב הלחץ מטפס ומגיע ל20 ברצוני לדעת מה גורם לעליית הלחץ האם זה אומר שהניתוח נכשל? לצערי בעקבות עומס אוכל להגיע לרופא המנתח רק בעוד כחודש

שלום רב, מחלת הגלאוקומה היא מחלה כרונית והלחץ יכול לעלות גם לאחר ניתוחי גלאוקומה. יש להתייעץ עם מומחה גלאוקומה לגבי המשך טיפול. בריאות שלמה

26/09/2020 | 11:18 | מאת: אנט

הומלץ על לייזר להורדת לחץ תוך עיני לקרוב משפחה שאני מלווה.קיבל הפניה ללייזר 'ארגון' במרפאת עיניים באיכילוב. מנסים להבין במה מדובר, הבנו שקיים ALT - ישן יותר, ו SLT - חדש יותר. האם SLT קיים רק בפרטי או גם בסל הבריאות? האם SLT מדוייק יותר מ ALT? האם SLT מצלק פחות? מאפשר חזרה על טיפולים? תודה ושנה טובה

אנט שלום, מבחינת התוצאות שני הלייזרים שוים. SLT קיים גם בציבורי צריך לברר היכן. מקובל לחשוב שניתן לחזור על SLT אף כי זה תלוי וכל מקרה לגופו של עיניין. בריאות שלמה

07/09/2020 | 14:14 | מאת: צביקה

שלום רב בן 72 מטופל בתרופות לאיזון לחץ דם הרבה שנים וכן פלוויקס לדילול דם , מאתמול בצהריים כתם דם גדול בעין ימין בצד השמאלי של העין ללא סיבה מיוחדת (מאמץ וכיוצ"ב)וללא כאבים או תחושה מיוחדת וללא הפרעות בראייה לפי מה שקראתי בספרות המקצועית התופעה הזו היא שכיחה וברוב המקרים הכתם נעלם תוך שבוע שבועיים ,,מה המלצתכם ... בתודה מראש ויום טוב

שלום רב, עליך לגשת לבדיקת עיניים אצל רופא עיניים או חדר מיון באופן דחוף. בריאות שלמה. פרופ,' ורבין

02/09/2020 | 13:38 | מאת: דן

שלום אני נטול פעמיים ביום טיפות קוסופט. הרופאה המליצה לי לעבור ללומיגן שלוקחים פעם ביום. אחת מתופעות הלוואי של התרופה החדשה היא התכהות צבע העין. יש לי עיניים כחולות שהייתי מעדיף שיישארו באותו צבע. מה הסיכוי לשינוי בצבע העיניים , תוך כמה זמן זה מתחיל להיראות והאם זה הפיך במידה ומפסיקים את השימוש? תודה

דן שלום רב, אכן לומיגן יכולה להכהות את צבע העיניים. הסיכוי תלוי בגוון הצבע שלך. ככל שזה יותר לכיוון ירוק כך הסיכוי גבוה יותר. זה קורה באופן הדרגתי וזה לא הפיך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

05/09/2020 | 01:15 | מאת: דן

תודה. זה יכול לקרות גם כעבור חודשים ספורים? אם בפרק זמן זה אין שינוי בצבע, אפשר להיות רגועים שזה כבר לא יקרה גם בשימוש ממושך יותר? הבנתי שזה גם עלול להאריך את הריסים.

שלום רב, אני בת 25, ללא רקע של גלאוקומה במשפחה. בסיכום הבדיקה שנערכה לי אצל רופא העיניים נמצא קיעור דיסקה מוגבר (0.5) ולא סימטרי, הן בעין ימין והן בעין שמאל. לחץ תוך עיני תקין - 12 בעין ימין ו-13 בעין שמאל. הופנתי לבדיקת OCT, לבדיקת שדה ראייה ולמעקב אצל מומחה גלאוקומה. שאלתי היא - האם ישנם מצבים שבהם קיים קיעור דיסקה מוגבר ואין גלאוקומה? ואם כן - מהי השכיחות של המצבים הללו ומה יכול להוביל אליהם? כמו כן, אשמח להבהרה - מה הכוונה ב"לא סימטרי"? האם הכוונה שישנה אסימטריה בין העיניים או שישנה אסימטריה בעין עצמה? תודה רבה

עדי שלום רב, קיעורים מוגברים הם ממצא שכיח וייתכן שנולדת עם מראה כזה של ראש עצב הראיה. הבדיקות נועדו לשלול גלאוקומה. בריאות שלמה פרופ' ורבין

דלקת בלחמית חוזרת ונשנית לאחר קטרקט בן 61 סובל מכורדורמיה לפני 10 חודשים עברתי ניתוח קטרקט ומאז סובל מדלקת חוזרת בלחמית. מזה 3 שנים נוטל טיפות טראבאטן וגלאוטן למניעת גלאוקומה. מה מומלץ במצבי? ) נמצא בהשגחה קבועה של רופאי רשתית וגלאוקומה)

קלוד שלום רב, דלקת לחמית חוזרת יכולה לוהפיע כתוצאה מבעיות שונות. כולל אפילו אלרגיה לטיפות. רק בדיקת עיניים מקיפה יכולה לעזור בפתרון הבעיה. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

20/07/2020 | 14:51 | מאת: עופר

שלום האם יש אינדיקציה לנתוח על מנת להיפטר מהטיפות כאשר יש לחץ תוך עיני 24 ללא נזק?

שלום רב, האינדיקציות לניתוח הן רבות והתאמת הטיפול היא אינדיבידואלית כך שהתשובה לשאלה תלויה בפרמטרים רבים והיא יכולה להיות כן או לא. בריאות שלמה

17/07/2020 | 00:51 | מאת: יעל

שלום רב ד"ר ורבין! נשלחתי על ידי רופא עיניים לבדיקת עקומת לחץ . אשמח למידע אודות הבדיקה? איפה מבצעים זאת? זה יום אחד או מספר ימים? כמה זמן? והאם כואב? תודה רבה!

שלום רב, יש לברר זאת מול קופת החולים. זה לא כואב. בריאות שלמה.פרופ' ורבין

שלום לד"ר ורבין, מטופלת בתרופות להורדת לחץ תוך עיני גבוהה, מכיוון שאני רגישה לבטה חוסם, מבקשת לדעת אם מבין התרופות שאני לוקחת יש בטה חוסם,אלפרגן,,אזופט יופידין,פילוקרפין,ןטרוותן? בתודה רבה מאוד לתשובה סופי

שלום רב, אין חוסמי בטה באלפגן, אזופט, יופידין, פילוקרפין או טרווטן. בריאות שלמה פרופ' ורבין

14/07/2020 | 12:24 | מאת: ע.א

היי בן 26, בריא. הייתי בבדיקת עיניים אצל ד"ר בבית חולים במרכז. נראה כי הבדיקת עיניים ככלל תקינות לחץ תוך עיני: שמאל- 13 ימין -14 רשתית- צמודה דיסקה- תקינה 0.4 משמאל. תקינה 0.6 מימין. לסיכום ציינה הרופאה כי "בדיקת עיניים תקינה, לציין קיעורי דיסקה מוגברים דו"צ, בליווי לת"ע תקין" וכי היא ממליצה לעשות בידקה נוספת של השלמת שדה ראייה + OCT RNFL. מדאיג אותי מאוד, אולי לחינם, אין בעיות עיניים תורשתיות. האם הקיעורי עיניים מוגברים הם שכיחים והפנייה לעשות בדיקות נוספות הן בגדר הנורמה ולאו דווקא כי נמצא משהו חריג?

שלום רב, נשלחת לבדיקות האלו בדיוק בשביל לענות על השאלות שלך. הבדיקות נועדו לקבוע אם זה ממצא מקרי או חריג. בריאות שלמה

13/07/2020 | 21:20 | מאת: שוש

בהמשך לתשובתך הקודמת לגבי הטיפות הנל- אם לחץ המטרה כבר הושג בעזרת cosopt, האם הטיפות הנל עלולות לגרום לעלייה חוזרת והאם מתאימות לשימוש לאורך שנים?

הלחץ בעין יכול לעלות גם אם לוקחים טיפות. משך זמן השימוש בטיפות תלוי בגורמים רבים והוא בהתאם למעקב עי הרופא. בכל מקרה צריך מעקב צמוד .

08/07/2020 | 19:59 | מאת: שוש

שלום, אני אמורה להתחיל להשתמש בטיפות אלו, עקב ליץ תוך עיני. משתמשת במשך כחודשיים בטיפות קוסופט והטיפות הוחלפו עקב בקשתי להשתמש בטיפות ללא חומר משמר. לדעתך, האם אכן כדאי להשתמש בטיפות אלו או שפיספסתי משהו? האם יש בטיפות אלו חסרונות?

שוש שלום רב, את יכולה לנסות להשתמש בהם אבל יש לבדוק אם לחץ המטרה הושג. זה לא בדיוק תחליף מלא לקוסופוט. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

06/07/2020 | 22:27 | מאת: עדי

שלום האם ניתוח ע"ש אחמד השתלת נקז להורדת נוזלים בעין,יש סיכונים,ומה מידת ההצלחה של השיטה? תודה עדי

עדי שלום, לכל ניתוח עלולים להיות סיבוכים. בעין הסיבוכים כוללים דימום, זיהום עד כדי אובדן ראיה. השתלת מסתם ע"ש אחמד בד"כ עושים למי שיש גלאוקומה מתקדמת שעלולה להחמיר ללא ניתוח מתאים. בהצךחה ובריאות שלמה, פרופ' ורבין

05/07/2020 | 00:13 | מאת: פנחס

בן 52 עם מיופיה גבוהה ומשקפיים (סביבות 10 דיופטר בשתי העיניים) במשך שנים רבות. לאחרונה אובחן אצלי חשד לגלאוקומה, ועל כן נרשמו לי טיפות קסלטן. בבית המרקחת של קופ"ח קיבלתי גלאוטן, בטענה כי "זה אותו הדבר".עם תחילת השימוש בגלאוטן (טיפה בעין פעם ביממה לפני השינה, לפי הוראות הרופא) התחלתי לחוש במשך היום קושי מסוים במיקוד הראייה, במיוחד (אך לא רק) בשימוש במסך טלפון, וכן עלייה קלה ברגישות העיניים לאור שמש. 1) האם התופעות שציינתי אופייניות לתרופה? האם הן אמורות לחלוף או להתמתן (או להחריף) עם השימוש? 2) האם אכן הגלאוטן הוא "אותו הדבר" כמו הקסלטן, או יש טעם להשיג קסלטן מקורי, בהתחשב בנ"ל? האם תרופה אחרת יכולה להתאים יותר?

שלום רב, גלאוטן הוא כמו קסלטן ואין מקום לדרוש את התרופה המקורית. לגבי תופעות לוואי- יש להבידק אצל רופא עיניים ייתכן ותופעות אלו לא קשורות לגלאוטן אלא לסיבות אחרות. בריאות שלמה, פרופ' ורבי ן

1 אני לוקח כדור 5 מג פרדינזון כל יום ילד עם תרופה זייטיגה לסרטן הערמונית ,כמה זה משפיע על הךחץ תוך עיני ממנו אני סובל ? 2 .לפני שבוע קבלתי זריקה קורטיזון בע"ש נגד כאבים מה השפעת על הלחץ ? תוד

שלום רב, סטרואידים יכולים להעלות את הלחץ התוך עיני אצל חלק מהאנשים. זה תלוי במינן ובמשך הטיפול. לכן במתן מעל שבועיים יש להיבדק אצל רופא עיניים. בריאות שלמה. פרופ' ורבין