פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

הגלאוקומה הינה מחלה קשה הנובעת ברוב המקרים מלחץ תוך עיני גבוה הגורם לנזק אופיני בעצב הראיה ושדה הראיה.

למרות התקדמות עצומה בשנים האחרונות בהבנת סוגי ומנגנוני הגלאוקומה, יחד עם פיתוחים חדשים באבחנה ובטיפול במחלה - היא עדיין גורם מספר 2 לעיוורון בעולם המערבי וגורם מספר 1 לעיוורון בעולם המתפתח.

מטרת הפורום היא להגביר את המודעות למחלה בציבור ולסייע בייעוץ פרטני של מקרי גלאוקומה שיוצגו בפני בפורום.
946 הודעות
645 תשובות מומחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

19/09/2019 | 00:36 | מאת: רונית

אני מטופלת ב2 טיפות ליום אזרגה+ פעם ביום גלאוטן 10 דקות לפני. הלחץ ירד מ-14 ל-10 ובכל זאת כל בדיקת שדה ראיה יש החמרה. הרופאים טוענים שיש העיה בליץ נמוך וגם לייזר לא פתרון עבורי.מה עושים? אני חסרת אונים וגם המומחים הפרטיים שטופלתי אצלם לא בדיוק יודעים איך לפתור הבעיה.אודה מראש על תשובתך.תודה

רופא העיניים נתן לי טיפות ג׳נטיל להזליף לעיניים לפני טיפות הדורזולאמיד האם זה לא מדלל את הטיפות. האם זה נכון

שלום רב כדאי לחכות כ5 דקות בין טיפה לטיפה ואז אין דילול בריאות שלמה

הטיפות הראשונות לא הועילו. 2 סוגים [2 מרכיבים טפוליים] שקבלתי אחכ, יעילים , אך הראשון [דואוטרב] גרם לתופעות לוואי, והשני [גאנפורט]לתופעות לוואי מדאיגות יותר. יש טיפות ללא תופעות לוואי? מופחתות תופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

רש שלום רב, התגובה לטיפות היא אינדיבדואלית. לרוב האנשים לא יהיו ת. לוואי ולחלק יתפתחו עם הזמן. לכן יש לנסות להתאים לך את הטיפות המתאימות אבל בלי שתנסה לא ניתן לדעת מראש מה יתאים לך. בהצלחה. בריאות שלמה. פרופ ורבין

04/09/2019 | 14:40 | מאת: אדל

אבא שלי סובל מניון ברשתית של העין בצורה היבשה אמרו לנו שאין שום תרופה לזה המצב שלו החמיר ובקושי מצליח לראת ברצוני לדעת עם יש איזה ניתוח תרופה משהו חדש שיכול להציל אותו ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדל שלום רב, לצערנו כרגע אין טיפול שיעילותו הוכחה מחקרית אך ישנם מקרים בנושא ויש תקוה באיות שלמה פרופ' ורבין

01/09/2019 | 15:09 | מאת: א.ט.

בס"ד שלןם ד"ר שאלתי במה תלוי מס' יריות יאג לייזר למניעת לחץ תוך עיני עם זווית סגורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה תלוי בפרמטרים רבים כגון עובי וצבע הקשתית. בריאות שלמה

31/08/2019 | 06:23 | מאת: יוני

שלום. לפעמים, אחרי שאני שותה הרבה קפה, אני מרגיש לחץ בעין שמאל. ממש כאב, לא רק לחץ. האם זה משהו שצריך בדיקה?

שלום רב בכל גיל מומלצת בדיק עיניים. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

27/08/2019 | 23:25 | מאת: שירן

לקחתי את בני בן ה7 לבדיקת עיניים שגרתית הרופא אמר שהראייה 6/6 אבל יש קיעור בעצב הראיה 0.5 ו0.6 הוא שלח אותי לבדיקת otc ואני קצת מודאגת...מה זה אומר.?בנוסף שלח לבדיקת גלוקומה

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום רב, זה עדיין לא אומר דבר וייתכן שמדובר במימצא מקרי אך יש לפעול לפי המלצ הרופא שלך ולעשות את הברור בריאו שלמה. פרופ' ורבין

24/08/2019 | 00:07 | מאת: דורון

שלום אני בן 30 מזה כמה שעות יש לי לחץ חזק בראש צד ימין שעכשיו התנקז לו לעין צד ימין משהו שלא היה לי אף פעם לחץ כזה ראייה לא רגילה מה זה יכול ליהות ? אציין שארבע חודשים נוטל קלונקס 0.5 בחודש האחרון סרנדה 50 מ"ג

לקריאה נוספת והעמקה

דורון שלום הסביות לכאבי ראש ולחץ בעיניים רבות ומגוונות. לא ניתן לתת חוות דעת רצינית בלי בדיקה.

12/08/2019 | 17:58 | מאת: ענת

שלום דוקטור אני נוטלת מזה כחודש מירו 30 מג. אני עם גלאוקומה ב2העיניים עם לחצים מאוזנים לאחר ניתוחים שעברתי לפני כ15 שנה. קראתי שמירו עלול להעלות את הלחץ התוך עיני. האם נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום, מדובר בתופעת לוואי נדירה מאוד שאם היא קוראת היא יכולה לקרוא לכל אחד. לאו דוקא לחולי גלאוקומה. ללא קשר את כמובן צריכה להיות במעקב רופא עיניים בגלל הגלאוקומה בריאות שלמה פרופ' ורבין

09/08/2019 | 16:27 | מאת: חני

שלום, אמי בת 80 סובלת מגלאקומה שנים רבות, יש לה תעודת עיוור והיא רואה צללים ולא מזהה דמויות. אני רוצה לשאול אם קנאביס רפואי יכול לעזור ואם כן, במה בדיוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מחקרים בבני אדם המעידים שקאנאביס יכול לעזור לעיוורון. בריאות שלמה. פרופ' ורבי ן

09/08/2019 | 12:44 | מאת: שלום

שלום. אני לוקח שתי שאיפות ביום של סרטייד 250/50. מאוזן לגמרי ולא סובל כלל מבעיות נשימה. לאחרונה, כתוצאה מעליית הלחץ(22 ו 24) החילותי לקחת טיפת גלאוטן ביום בכל עין. כתוצאה מכך התחילה לי מועקה בנשימה ואני מוצא את עצמי נאלץ להשתמש מידי פעם בונטולין. האם יש תרופה אחרת שלא משפיעה על הנשימה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלום רב, גלאוטן לא אמורה להשפיע על הנשימה אך אם בעיות הנשימה שלך הוחרפו לאחרונה אני מציעה שתחזור לרוםא העיניים שלך. רק הוא יכול לרשום תרופה אחרת להורדת הלחץ התוך עיני. בריאות שלמה. פרופ רובין

06/08/2019 | 18:14 | מאת: שולי.

שלום רב, בן 41 חשד לגלוקומה ובעין אחת CSR, (שלדעת הרופאים, אין מקום להתערבות בשלב זה, אלה רק מעקב). נוטל לעיתים טיפות למניעת יובש, בד"כ: וי-קרימה, לאחרונה הומלץ לי ע"י הרוקחים על טיפות עיניים "בפנטן" שעמידות יותר , אך מכיון ה-CSR שכחתי לשאול, האם מכילות סטרואידים או משהו דומה..? (שכידוע יכולות להחמיר עם מצבי), ממתין לתשובה ולא נוטל בינתיים. תודה מראש על זמנך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפשר לקחת בפנטן על פי המלצת רופא העיניים שלך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

ממצאים עין ימין הידקקות של ה RNFL בגזרה הרקתית עליונה. .0.68 כ C/D יחס מדגמת שקערורית שנפחה כ 36.0 ממ ק עין שמאל הידקקות של ה RNFL ב 360.� ממוצע עובי ה RNFL נמוך משמעותית מהעין השניה ומהנורמה – כ 48 מיקרון בלבד. .0.71 כ C/D יחס מדגמת שקערורית שנפחה כ 33.0 ממ ק הפענוח מתייחס לצילום הOCT בלבד ללא בדיקת הנבדק.לשם אבחנה סופית והחלטות טיפוליות יש צורך לגשת לרופא המטפל עם תשובת הפענוח לצורך דיון וקבלת הסבר לגבי תוצאות הפענוח והמשך מעקב וטיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

זרינה שלום, לא ניתן לדעת את הבעיה ומה הטיפול על סמך בדיקות. בדיקות עוזרות לרופא לקבל החלטות אך אין לא עומדות בפני עצמן. אנא גשי לרופא שלך להמשך טיפול. בריאות שלמה. פרופ' ורבי ן

02/08/2019 | 07:32 | מאת: רונית

שלום רב. הרופא נתן לי לפני שבוע טימולול 0.5 ואמר לקחת בשעה קבועה. אם שכחתי לקחת אמש, האם לקחת הבוקר או לחכות לערב? תודה

שלום רב, מומלץ לקחת גם באיחור ברגע שנזכרת בריאות שלמה. פרופ' ורבי ן

31/07/2019 | 17:21 | מאת: moti

שלום רב,נוטל מינונים גבוהים של פרדניזון בשל פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית,בן 57. לאחרונה אובחן ירוד התחלתי,ראייה מעט מטושטשת וסינוור בלילה,האם ניתן לייחס זאת ללקיחה הפומית הממושכת מאוד כ25 שנים של סטרואידים? בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום רב קטרקט בגילך יכול להופיע ללא שימוש בסטרואידים. ייתכן גם ששימוש כרוני בסטרואידים יאיץ הופעת קטרקט. בכל מקרה הטיפול הוא אותו טיפול ובקטרקט נין לטפל רק בצורה כירורגית. בריאות שלמה פרופ' ורבין

01/08/2019 | 11:43 | מאת: motik

תודה מקרב לב לתשובה המהירה,האם ניתן לכמת את תרומת הסטרואידים לעומת הגיל להתפתחות הירוד? יש לציין כי בשל נגעים פסוריאטים באיזור הקרקפת הפנים ואחורי האוזניים מרחתי במשך שנים רבות גם משחות סטרואידיות חזקות באיזורים אלו זאת בנוסף למינונים גבוהים של פרקינסון שנולדתי,בברכה רבה,

01/08/2019 | 11:46 | מאת: motik

תיקון : פרדניזון שנטלתי כמובן

30/07/2019 | 11:13 | מאת: דניאל

שלום רב, אני נמצא כרגע במעקב אצל רופא גלאוקמה. בינתיים הוא ממליץ לקחת טיפות אלקון אזופט 1% שאלתי היא מה המטרה של טיפות אלו ? בברכה דניאל

דיניאל שלום רב הטיפות מורידות את הלחץ התוך עיני בריאות שלמה פרופ' ורבין

01/08/2019 | 07:42 | מאת: הטיפות מורידות את הלחץ התוך עיני

שלום פרופ' ורבין, בהמשך לתשובתך (הטיפות מורידות את הלחץ התוך עיני), הלחץ אצלי הוא 12 (בשתי העיניים). האם נראה שצריך לקחת טיפות אלו ? בתודה ובברכה רבה. דניאל

29/07/2019 | 00:42 | מאת: שושי

תוצאה :שדה תקין חשד מימין לסקוטומה פארא מרכזית רלטיבית. מה פרוש?

שושי שלום רב, בדיקת שדות ראיה כמו כל בדיקת עזר אחרת ברפואה לא עומדת בזכות עצמה ויש לפענחה בהתאמה למטופלץ לכן כדי לפרש את התשובה הזו יש לבדוק אותך ולהתייחס לזה רק לאחר בידקתך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

23/07/2019 | 22:22 | מאת: שרי

שלום רב לפרופ. ורבין, יש לי גלאוקומה ואני מטופלת בטיפות, ראשית רציתי לשאול לפעמים כאשר אני מטפטפת את הטיפות לעין יש לי לפעתים תחושה שפיפסתי ואזאני מוסיפה עוד טעפה,אם זה יכול להזיק אם טיפטפי יותר מטיפה אחת, בנוסף אני מבקשת לדעת אם לחץ של 21 נחשב ללחץ גבוה ? תודה מראש לתשובה שרי

לקריאה נוספת והעמקה

שרי שלום רב אם את מרגישה שהטיפה לא נכנסה ניתן לטפטף שוב. לגבי לחץ- לחץ 21 אינו הגבול של הנורמה והלחץ המתאים לכל עין נקבע על פי פרמטרים שונים כגון מראה עצב הראיה וכן בדיקות העזר.

מבררת עבור אבי שיש לו גלאוקומה בעין שמאל לוקח טיפות קוסופט ואלפאגן. התחיל לקחת כדור שינה זודורם בעלון תופעות לוואי רשום שזה יכול לגרום לגלואקומה , לכן ביקשתי ממנו שיפסיק לקחת . האם יש כדור שינה אחר טבעי שיכול להתאים למצב שלו בלי תופעות שקשורות לגלוקומה ?

לקריאה נוספת והעמקה

מלודי שלום לא אמורה להיות בעיה לקחת כדור שינה אם אביך כבר מטופל בגלאוקומה. בריאות שלמה

14/07/2019 | 15:52 | מאת: אדוארד

אני סם גאנפורט כל יום מה קורה אם סמים כל 3 ימים או פעם בשבוע האם הלחץ קופץ בצורה משמעותית ???

לקריאה נוספת והעמקה

אדוארד שלום רב, יש לשים את הטיפות כל יום כיון שהן משפיעות לכ24 שעות. מעבר לזה השפעתן פוחתת ולכן הלחץ יעלהץ עד כמה הוא יעלה תלוי בלחץ הבסיס שלך ובפרמטרים נוספים ורמת הסיכון תלויה גם במידת הנזק אם קיים לעצב הראיה. בראות שלמה פרופ' ורבין

01/07/2019 | 20:27 | מאת: אנונימוס

שלום רב, בעלי סובל מלחץ תוך עיני, עם חשד לגלאוקומה. מטופל בטיפות להפחתת הלחץ וסטריאודים לסירוגין. נמצא במעקב חודשי של רופא מומחה. אני מעוניינת לעשות לו הפתעה ליום ההולדת, ולשלוח אותו לצניחה חופשית. האם יש בעיה עם זה מבחינת מצבו הרפואי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אמורה להיות בעיה לבצע צניחה חופשית באדם עם חשד ללחץ תוך עיני. כמובן בתנאי שהראיה טובה ואין פגיעה בשדות הראיה. בהצלחה ויופ הולדת שמח

01/07/2019 | 20:22 | מאת: אנונימוס

שלום, בעלי סובל מלחץ תוך עיני, עם חשד לגלאוקומה, מטופל בטיפות להפחתת הלחץ וסטריאודים לסירוגין, נמצא במעקב חודשי של רופא. אני מעוניינת להפתיע אותו ליום ההולדת ורציתי לדעת האם תהיה בעיה לעשות צניחה חופשית כשהוא נמצא במצב הזה. אשמח לתשובה מהירה. תודה

26/06/2019 | 07:07 | מאת: עליזה

תמותי בת 89 מצב בריאותי טוב. נטלה קוספו ואפלאגן p עקב גלאקומה בשתי העיניים. לאחר חודש מרגישה חולשה כללית בשבועיים האחרונים לחץ דם שהגיע ל180 האם ידועות תופעות לוואי אלו בעיקר לחץ דם גבוה עקב שימוש בטיפות אלו?

שלום אני משתמש בשני סוגים של טיפות אזרגה ואלפגן כאשר אני שם טיפה מכול אחת מהן בבוקר ושוב בערב השאלה היא מה מרווח הזמן שעדיף לשמור בין טיפה לטיפה על מנת להוריד בצורה מיטבית את רמת הלחץ העיני על פני 12 השעות של כול תקופה 1. מרווח של 3 דקות בין הטיפות 2. מרווח של 3 שעות בין הטיפות כאשר אזרגה היא הטיפה הראשונה והטיפול מבוצע באופן עקבי

לקריאה נוספת והעמקה

אלון שלום, מרווח של מספר דקות לא משנה מה מהטיפות ראשון. זה לא ייב להיות מדויק על הדקה. 3 דקות זה בסדר וגם 10 דקות. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

15/06/2019 | 09:16 | מאת: יואב

שלום האם טיפולי לייזר SLT מבוצעים בקליניקה פרטית או בבית חולים או בשניהם? האם המכשור זהה? האם הטיפול כלול בסל? תודה יואב

יואב שלום רב טיפולי SLT יכולים להתבצע במרפאה אם יש את המכשיר המתאים או בבית חולים. לא בכל בתי החולים קיים המכשיר.

07/06/2019 | 20:55 | מאת: ג'ון דו

בזמנו מצאתי ברשת פרסום ביחס לעדשה זו, וזאת אודות אי סדרים שנמצאו לכאורה בהליך ניסויים קליניים שנעשה למוצר זה. שמרתי את המסמך שצורף לאותו פרסום, מצ"ב. האם מישהו הכיר או מכיר את העניין מקרוב, וזאת בהתחשב באמור במסמך המצ"ב? אשמח לשמוע פידבק בעניין זה.

שלום רב, איננו עוסקים בנוזא זה. בריאות שלמה

07/06/2019 | 15:11 | מאת: משה

שלום רב, אשמח לקבל הסבר קצר על החומר הכתום ("פלואורטס", כמדומני), שנהוג למרוח בחלל שבין העפעף לעין בסמוך לבדיקת לחץ עין בטונומטר. מה תפקידו של החומר, וכיצד הוא רלוונטי לקבלת תוצאת המדידה? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השימוש בחומר הזה מאפשר מדידת לחץ בגולדמן טונומטר. בעזרתו ניתן למדו במדויק. הסבר פיסיקלי על מהו החומר ומדוע צריך אותו ניתן למצוא באינטרנט. בריאות שלמה

05/06/2019 | 12:07 | מאת: טניה

יש לי כבר 17 שנים גלאוקומה פיגמנטית. האם ניתן להשתמש טיפות יפנית של הרכב כזה בשל עיניים יבשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנא פני לרופא מהטל שלך לגיב שימוש בטיפות אלו. בריאות שלמה

27/05/2019 | 18:10 | מאת: שי

בן 90 גלאוקומה עם טיפול בטיפות אלפאגן , לאחרונה תחושת יובש. האם טיפות GENTEAL ליובש בעיניים בטוחות מבחנת גלאוקומה והלחץ התוך עיני (הומלץ לי בבית מרקחת), או שקיימות טיפות בטוחות יותר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתן להשתמש בגינטיל ללא בעיה. בריאות שלמה

27/05/2019 | 07:20 | מאת: מיכאל

שלום. עשיתי בדיקת oct אחרי שהרופא עיניים מצא לחץ תוך עיני של 21 זה התוצאות של ה OCT עוברי ה RNFL בגדר הנורמב. למעט הידקקות קלה בקוטב העליון מימין. לא הדגמה שקערורית משמעותית. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום. פרמטרים רבים כגון לחץ תוך עיני, תוצאת oct, מראה עצב הראיה בבדיקה וגורמי סיכון אחרים משפיעים על ההחלטה האם יש גלאוקומה או אין. לכן מומלץ לחזור לרופא שלך כדי להבין את משמעות הבדיקה. בריאות שלמה. פרופ ורבין

25/05/2019 | 15:45 | מאת: הניה ריינר דינר

שלום, בעלי עומד לעבור ניתוח קטרקט. עם הנתונים שמביא עימו-גלאוקומה והשתלת כליה(לפני 6 שנים-מצב יציב),אילו סיבוכים עלולים להתעורר לאחר ניתוח קטרקט? על מה יש להקפיד?

לקריאה נוספת והעמקה

הניה שלום רב, בעקרון באם פניתם לרופא שמנוסה בניתוחי קטרקט הוא אמור להסביר לכם הכל . שאלתך מאוד כללית ולכן אני מתקשה לתת לך תשובה ספציפית יותר. בכל ניתוח עלולים להיות סיבוכים. רק לאחר בדיקת עיניים מקיפה ניתן לדעת אם המקרה הספציפי שלך שונה מאחרים. במידה ומדובר בגלאוקומה מתקדמת הייתי ממליצה לפנות למנתח קטרקט וגלאוקומה מנוסה מאוד. בהצלחה פרופ' ורבין

ממצאים RNFL עין ימין: איכות סריקה טובה, שמור. ללא עדות להידקקות בסיבי העצב. למעט הידקקות בופריורית ממוקד double hump מבנה ה TILTED DISC נציין עיבוי טמפורלית ואינפריוי מתאים ל עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה . ורטיקלי 0.36 CD ממוצע 100 מיקרון. לציין RNFL עובי עין שמאל: איכות סריקה טובה, שמור. ללא עדות להידקקות בסיבי העצב. למעט הידקקות גבולית עליונה ועיבוי תחתון double hump מבנה ה עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה . ורטיקלי 0.41 CD ממוצע 94 מיקרון. לציין RNFL עובי

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום רב, לא ניתן לתהייחס לתשובת OCT ללא בדיקת החולהץ ישנם מספר פרמטרים חשבוים לפיהם נקבע האם יש בעיה בעצב הראיה, מה הסיבה ומה הטיפול אם בכלל. בריואת שלמה. פרופ' ורבין

שלום פרופ' ורבין, מה התדירות המרבית המומלצת לבדיקת עיניים מעמיקה לגלאוקומה לקבלת חוות דעת נוספות. הבדיקה כוללת הרחבת אישונים וגם בדיקה של העצב, עם כל המכשור והמדידות הכרוכות בהתבוננות לתוך האור החזק במכשיר... האם הבדיקה גורמת נזק אם נעשית לעיתים תכופות [למשל, שלוש בדיקות בהפרש של כ-2-3 שבועות ביניהן, גורמות נזק?]

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום. בדיקות עיניים לא גורמות נזק.

08/05/2019 | 13:29 | מאת: מלודי

בת 34 ,לפני שנה וחצי במהלך בדיקה שגרתית גילו אצלי טילטד דיסק הופנתי לבדיקות הדמייה ורופא מומחה לגלוקומה . ש"ר יצא תקין בoct הדקקות נאזלית . רופא מומחה אמר לי שבדיקת oct לא הכי אמינה כיון שהעצב שלי מוטה לחץ תקין 12-13 , יחס c/d שונה בין העיניים יחס של 0.1 ימין 0.3 שמאל 0.4 לפי המומחה . לפי הרופא עיניים ימין 0.5 שמאל 0.6 האם ההפרש בין העיניים בגדר הנורמה , הפרש של 0.1 ? מה ההפרש שאמור להחשיד במקרה של גלוקומה ?מציינת שלאבא שלי גילו גולקומה לפני כשנתיים ולכן אני במעקב

לקריאה נוספת והעמקה

מלודי שלום, אכן דיקת OCT אינה אמינה במקרים של קוצר ראיה גבוה. יש להמשיך מעקב בהתאם להמלצת רופא העיניים שלך. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

06/05/2019 | 20:24 | מאת: אבי א.

בוצע לייזר SLT 100 יריות 360 מעלות עוצמה של 0.6 MJ. יצוין שיש גלאוקומה בשתי עיניי.

06/05/2019 | 14:00 | מאת: אילנה

שלום. לפני כשנה נמדד אצלי לחץ 26 בעין ימין. חד פעמי. במשך חצי שנה שמתי טיפות דואוטרב בשתי העיניים. בינואר בעצת רופא אחר הפסקתי את הטיפות ובבדיקות כעבור חודש וכעבור חודשיים היה לחץ תקין 14-15.שדות הראיה תקינים וגם עצב הראיה. סובלת מקוצר ראיה 5- . כעת אני 4 חודשים ללא טיפות. כל כמה זמן יש לבצע מדידת הלחץ כדי לוודא שהלחץ תקין ושאין פגיעה בעיניים ? תודה

שלום דוקטור. בת 31 ברקע גלאוקומה מסוג הזווית הפתוחה ב2 עיניים . אחרי השתלות של נקזי XEN ב2 עיניים. בעין אחת הנקז נסתם לכן על טיפות אלפאגן וקסאלטן. שדה ראיה וoct עם נזק יציב. כרגע בהריון , האם לידה רגילה עלולה לגרום לנזק נוסף בשדה הראיה? האם יש המלצה ללדת בקיסרי? כרגע הלחצים 12-17 (לפני השתלת הנזקים 38-45 ) אשמח לדעת מה מומלץ במצבים של נשים עם גלאוקומה... תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לידה רגילה לא גורמת לנזק נוסף לשדה הראיה ואין צורך מסיבה זו לעבור לניתוח קיסרי. בהצלחה

24/04/2019 | 13:47 | מאת: חנן

בבדיקת עיניים לפני כשנה הובחנה גלאוקומה.מאז מטופל בטיפות טרבטן ולאחרונוה שונה לספלוטן יש בעיה שהעיניים אדומות. יש לי אירוע בקרוב האם מומלץ להשתמש בסטרואידים לזמן קצר כדי לנטרל את התופעה

לקריאה נוספת והעמקה

חנן שלום רב, אם טיפות גורמות לתגובה אלרגית של אודם מומלץ להחליפן. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא שרשם לך את הספלוטן. כמו כן טיפות המכילות סטרואידים מחייבות מרשם רופא בריאות שלמה. פרופ' ורבין

20/04/2019 | 21:29 | מאת: בת 31

שלום דוקטור. בת 31 ברקע גלאוקומה מסוג הזווית הפתוחה ב2 עיניים . אחרי השתלות של נקזי XEN ב2 עיניים. בעין אחת הנקז נסתם לכן על טיפות אלפאגן וקסאלטן. שדה ראיה וoct עם נזק יציב. כרגע בהריון , האם לידה רגילה עלולה לגרום לנזק נוסף בשדה הראיה? האם יש המלצה ללדת בקיסרי? כרגע הלחצים 12-17 (לפני השתלת הנזקים 38-45 ) אשמח לדעת מה מומלץ במצבים של נשים עם גלאוקומה... תודה רבה !

17/04/2019 | 00:32 | מאת: משה

שלום רב, עברתי לפני שבוע ניתוח גלאוקומה מסוג mp-ts-cpc, ואתמול נמדד אצלי לחץ של 6 ממ"כ. ביומיים האחרונים הבחנתי בתופעה ויזואלית בעין המנותחת (במיוחד לפני השינה ועם ההתעוררות בבוקר), המתבטאת ב"הד" (ויזואלי) או ליתר דיוק -שובל שמשאירים אחריהם עצמים נעים מסביבי, למשל תנועת יד. יש לציין שהרשתית נבדקה ונמצאה תקינה לחלוטין. אשמח לדעת כיצד נקראת התופעה, והאם יש לה פתרון? בתודה מראש, וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום רב, מתאור התופעה אינני יכולה לקבוע בצורה ייקצועית מה הבעיה אם בכלל. אבל תופעות שונות כפי שאתה מתאר קורות לאחר ניתוחי עיניים. מאחלת בריאות שלמה וחג שמח. פרופ' ורבין

12/04/2019 | 17:58 | מאת: שלמה

שלום לאמי המבוגרת גלאוקומה בשתי העינים. לראשונה ניגשתי לבצע בדיקה לאיבחון גלאוקומה, והסתבר שאני מגיב ברפלקס סגירת עין והתרחקות בעת בדיקת לחץ תת עיני. בוצע מספר ניסיונות גדול. רופאת העינים ויתרה, אך הדבר חיוני מן הסתם להמשך איכות חיי. מה ניתן לבצע כדי שאצליח לבצע בדיקה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום רב, ישנם מכשירים מסויימים שיכולים לעזור. מעולם לא נתקלתי במצב שלא הצלחתי בסופו של דבר לקבל הערכת לחץ. בהצלחה

09/04/2019 | 09:07 | מאת: הדרה

בגלל שהעין דחתה טיפות להורדת לחץ עקב גירוי ואדמומיות רבה עברתי לייזר slt עכשיו חצי שנה אחרי הפרוצדורה יש לי שוב לחץ 24 בשתי העיניים. מה שאומר הלייזר לא הצליח. האם כבר לעשות שוב? אני ממש לחוצה.

לקריאה נוספת והעמקה

הדרה שלום רב, ההחלטה כיד להמשיך עם הטיפול היא מורכבת ותלויה בפרמטרים רבים. טיפולי לייזר לא תמיד עוזרים וגם כשהם עוזרים זה בדרך כלל לזמן מוגבל. יש לשקול את כל אפשורויות הטיפול בהתאם למצבך. הלחץ הוא לא הפרמטר היחידי שקובע. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

27/03/2019 | 16:06 | מאת: עופר

שלום לאחרונה הלחץ התוך עייני עלה אצלי מרמה של 13 משוקלל לרמה של 18 משוקללת והמליצו שאקח כדור מתאזולאמיד (Methazolamide) זאת בנוסף לטיפות קסלטן , אזרגה ואלפאגן שאני כבר לוקח. אבקש להבין מה המשמעויות של הכדורים? תופעות לוואי? סיכון? הבנתי שלא טוב לקחת אותם לאורך זמן? אשמח להמלצה והכוונה נוספת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום רב.מתאזולאמיד היא תרופה שנמצאת בשימוש שנים רבות. יש לה תופעות לוואי שכוללות כאבי בטן, ירידה במשקל, ירדה בתפקוד ובמצב רוח ועוד רבות. על הכל אתה יכול לקרוא באלון לצרכן. יש אנשים שלוקחים אותה לאורך זמן במידה ואין להם ת. לוואי. יחד עם זאת כדאי לבחון עם הרופא המטפל שלך אלטרנטיבות טיפוליות. מאחלת לך בריאות שלמה. פרופ' ורבין חני

23/03/2019 | 13:24 | מאת: שואלת

שלום רב, בת 54. אובחנתי כגלאוקומה גבולית סגורת זווית. עברתי פעמיים לייזר אירודוטומי בעין אחת ( 6 יריות סהכ) ופעם אחת בעין שנייה ( 3 יריות). אחרי כל טיפול הגעתי לביקורת ונאמר לי שהחורים נסגרו וצריך שוב בשתי העיניים. נאמר לי שזהו מצב נדיר שצריך לחזור שוב על אותו טיפול. הייתי שמחה לעצה, כי אני חוששת ששוב אעשה ולא יצליח וגם האם יש איזשהי בדיקה שמומלץ לעשות לפני פעם חוזרת של אירודוטומי. תודה מראש

שלום רב, זהו אכן מצב לא שכיח אבל מה שחשוב זה האם פתחי הלייזר פתוחים או סגורים. אם הם סגורים, צריך לדאוג שיהיו פתוחים. אם יידרשו מספר טיפולים אז זה מה שצריך לעשות. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

14/03/2019 | 18:06 | מאת: ורדי

ת 42, חולה בגלאוקומה מזה 18 שנה . לאחר ניתוחים לחצים מאוזנים (10 בכל צד) בחודשים האחרונים מרגישה טשטוש בעין שמאל ומזהה חלק קטו שאיני רואה. בדיקות שדה הראייה בשלושה חודשים האחרונים לא מזהות את החסר המדובר. כיצד יכול להיות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאתמ יד יש קורלציה מדויקת בין מה שמרגישים לבין מה שהבדיקות מראות. בכל מקרה ייתכן ויש צורך בבדיקות שדות ראיה מיוחדות. יש להתיעץ עם מומחה גלאוקומה שלך. בריאות שלמה

10/03/2019 | 19:01 | מאת: מלודי

לאבי יש גלואוקומה בעין שמאל מטופל בקוסופט ואלפאגן . לחץ מאוזן.לפני מספר ימים לקח כדור שינה בשם זודורם במשך יומיים כדור אחד בכל לילה . כשנודע לי ולאחר שהסתכלתי בתופעות לוואי אמרתי לו לא לקחת יותר את התרופה . האם יכול להיות השפעה על העיניים בשימוש של התרופה הנ"ל אם לקח 2 כדורים בלבד בסה"כ ? מציינת שאבי מרגיש טוב ואין שינויים בראייה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי המידע שמצורף לא מספק כדי לתת תשובה לכך. בכל מקרה הדבר הטוב היותר והנכון ביותר הוא להתיעץ עם רופא העיניים המטפל. ביראות שלמה. פרופ' ורבין

27/02/2019 | 21:05 | מאת: גיל

שלום רב. אני סובל מגלאוקומה בעין אחת במיקוד הראיה! כ15 שנה. עברתי אין ספור בדיקות וצילומים אך כל הרופאים בישרו לי שלבעיית גלאוקומה במיקוד הראיה עדין אין מענה. שאלתי האם יש חדשות בנושא? אציין שאני בן 50 ומטופל באופן קבוע ביתר לחץ דם. תודה גיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין באפשרותי לתת ייעוץ מייקתןעי מספקי על סמך המידע המצורף. הטוב ביותר הוא להתיעץ עם רופא העיניים שלו. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

19/02/2019 | 10:55 | מאת: שבע

שלום, מזה כ-4 שנים אני מטופלת בטיפות קסאלטן בעקבות לחץ של 22 ולאור העובדה שלאימי יש גלאוקומה. בכל שנה אני עוברת בדיקת שדה ראייה ו- OCT – הבדיקות תקינות. לאחרונה, הייתי אצל רופא אחר ונמדד לי לחץ של 13. הרופא אמר שלפי מבנה העיניים שלי ותוצאות הבדיקות הנ"ל – כנראה שיש לי יתר לחץ תוך עיני ולא גלאוקומה ולכן אני לא צריכה להיות מטופלת בקסאלטן. כדי לבסס השערה זו הציע שאפסיק את טיפות הקסאלטן לחודש ואז אגיע אליו להשלמת בדיקת עובי הקרנית – תיתן מדד נוסף לצורך בטיפול. לחשש שלי שמא בחודש הזה הלחץ יעלה – ענה שאיננו מוטרד מכך. שאלותיי: 1- האם יש בסיס לחששותיי ואם כן כיצד מומלץ להפסיק שימוש בטיפות? 2- האם יש נזק מצטבר בעקבות שימוש בקסאלטן ללא צורך? 3- האם בדיקת עובי קרנית נעשית לאחר הרדמת האישונים? תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם מקרים בהם ניתן לנסות ולהפסיק טיפול. זה תלוי במפרמטרים רבים ובעיקר במצב עצב הראיה. במקרים בהם חושבים שהפסקת הטיפול לא מסוכנת לעיניים הרי שהרופא יזמין אותך לביקורת כחודש לאחר הפסקת הטיפול כדי לראות את ההשפעה. בריאות שלמה

29/01/2019 | 21:47 | מאת: דוד

שלום רב, אבי סובל גלאוקומה ומטופל בטיפות ולפני חמש שנים עבר ניתוח. לאחרונה קיבל המלצה להשתמש בעבור cymbalta לכאבים ברגליו אך בעלון מופיע אזהרה בנוגע גלאוקומה, שאלתי היא האם ניתן להשתמש בכדור זה במקביל לטיפול בטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דוד שלום רב, עליך לשאול ישירות את הרופא שמטפל באביך כי זה לא מסםיק לדעת שיש לו גלאוקומה. זה יהיה לא מיקצועי מבחינתי לייעץ לך בלי בדיקתו וידיעת פרטים נוספים. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

28/01/2019 | 12:53 | מאת: קשת

שלום רב הושתלתי בנקז XEN לפני כשנה . בביקורת האחרונה הרופא רשם ירידה בבלב less belb רציתי לדעת מה המשמעות של הדבר ? תודה רבה אני בת 28

קשת שלום רב, מה שחשוב זה הלחץ בעין. אם גובה הבל ירד והלחץ עלה הרי שייתכן ויש לשנות את הטיפול. בריאות שלמה