פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

הגלאוקומה הינה מחלה קשה הנובעת ברוב המקרים מלחץ תוך עיני גבוה הגורם לנזק אופיני בעצב הראיה ושדה הראיה.

למרות התקדמות עצומה בשנים האחרונות בהבנת סוגי ומנגנוני הגלאוקומה, יחד עם פיתוחים חדשים באבחנה ובטיפול במחלה - היא עדיין גורם מספר 2 לעיוורון בעולם המערבי וגורם מספר 1 לעיוורון בעולם המתפתח.

מטרת הפורום היא להגביר את המודעות למחלה בציבור ולסייע בייעוץ פרטני של מקרי גלאוקומה שיוצגו בפני בפורום.
915 הודעות
616 תשובות מומחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

ממצאים RNFL עין ימין: איכות סריקה טובה, שמור. ללא עדות להידקקות בסיבי העצב. למעט הידקקות בופריורית ממוקד double hump מבנה ה TILTED DISC נציין עיבוי טמפורלית ואינפריוי מתאים ל עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה . ורטיקלי 0.36 CD ממוצע 100 מיקרון. לציין RNFL עובי עין שמאל: איכות סריקה טובה, שמור. ללא עדות להידקקות בסיבי העצב. למעט הידקקות גבולית עליונה ועיבוי תחתון double hump מבנה ה עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה . ורטיקלי 0.41 CD ממוצע 94 מיקרון. לציין RNFL עובי

שלום פרופ' ורבין, מה התדירות המרבית המומלצת לבדיקת עיניים מעמיקה לגלאוקומה לקבלת חוות דעת נוספות. הבדיקה כוללת הרחבת אישונים וגם בדיקה של העצב, עם כל המכשור והמדידות הכרוכות בהתבוננות לתוך האור החזק במכשיר... האם הבדיקה גורמת נזק אם נעשית לעיתים תכופות [למשל, שלוש בדיקות בהפרש של כ-2-3 שבועות ביניהן, גורמות נזק?]

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום. בדיקות עיניים לא גורמות נזק.

בת 34 ,לפני שנה וחצי במהלך בדיקה שגרתית גילו אצלי טילטד דיסק הופנתי לבדיקות הדמייה ורופא מומחה לגלוקומה . ש"ר יצא תקין בoct הדקקות נאזלית . רופא מומחה אמר לי שבדיקת oct לא הכי אמינה כיון שהעצב שלי מוטה לחץ תקין 12-13 , יחס c/d שונה בין העיניים יחס של 0.1 ימין 0.3 שמאל 0.4 לפי המומחה . לפי הרופא עיניים ימין 0.5 שמאל 0.6 האם ההפרש בין העיניים בגדר הנורמה , הפרש של 0.1 ? מה ההפרש שאמור להחשיד במקרה של גלוקומה ?מציינת שלאבא שלי גילו גולקומה לפני כשנתיים ולכן אני במעקב

לקריאה נוספת והעמקה

מלודי שלום, אכן דיקת OCT אינה אמינה במקרים של קוצר ראיה גבוה. יש להמשיך מעקב בהתאם להמלצת רופא העיניים שלך. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

06/05/2019 | 20:24 | מאת: אבי א.

בוצע לייזר SLT 100 יריות 360 מעלות עוצמה של 0.6 MJ. יצוין שיש גלאוקומה בשתי עיניי.

שלום. לפני כשנה נמדד אצלי לחץ 26 בעין ימין. חד פעמי. במשך חצי שנה שמתי טיפות דואוטרב בשתי העיניים. בינואר בעצת רופא אחר הפסקתי את הטיפות ובבדיקות כעבור חודש וכעבור חודשיים היה לחץ תקין 14-15.שדות הראיה תקינים וגם עצב הראיה. סובלת מקוצר ראיה 5- . כעת אני 4 חודשים ללא טיפות. כל כמה זמן יש לבצע מדידת הלחץ כדי לוודא שהלחץ תקין ושאין פגיעה בעיניים ? תודה

שלום דוקטור. בת 31 ברקע גלאוקומה מסוג הזווית הפתוחה ב2 עיניים . אחרי השתלות של נקזי XEN ב2 עיניים. בעין אחת הנקז נסתם לכן על טיפות אלפאגן וקסאלטן. שדה ראיה וoct עם נזק יציב. כרגע בהריון , האם לידה רגילה עלולה לגרום לנזק נוסף בשדה הראיה? האם יש המלצה ללדת בקיסרי? כרגע הלחצים 12-17 (לפני השתלת הנזקים 38-45 ) אשמח לדעת מה מומלץ במצבים של נשים עם גלאוקומה... תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לידה רגילה לא גורמת לנזק נוסף לשדה הראיה ואין צורך מסיבה זו לעבור לניתוח קיסרי. בהצלחה

בבדיקת עיניים לפני כשנה הובחנה גלאוקומה.מאז מטופל בטיפות טרבטן ולאחרונוה שונה לספלוטן יש בעיה שהעיניים אדומות. יש לי אירוע בקרוב האם מומלץ להשתמש בסטרואידים לזמן קצר כדי לנטרל את התופעה

לקריאה נוספת והעמקה

חנן שלום רב, אם טיפות גורמות לתגובה אלרגית של אודם מומלץ להחליפן. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא שרשם לך את הספלוטן. כמו כן טיפות המכילות סטרואידים מחייבות מרשם רופא בריאות שלמה. פרופ' ורבין

שלום דוקטור. בת 31 ברקע גלאוקומה מסוג הזווית הפתוחה ב2 עיניים . אחרי השתלות של נקזי XEN ב2 עיניים. בעין אחת הנקז נסתם לכן על טיפות אלפאגן וקסאלטן. שדה ראיה וoct עם נזק יציב. כרגע בהריון , האם לידה רגילה עלולה לגרום לנזק נוסף בשדה הראיה? האם יש המלצה ללדת בקיסרי? כרגע הלחצים 12-17 (לפני השתלת הנזקים 38-45 ) אשמח לדעת מה מומלץ במצבים של נשים עם גלאוקומה... תודה רבה !

17/04/2019 | 00:32 | מאת: משה

שלום רב, עברתי לפני שבוע ניתוח גלאוקומה מסוג mp-ts-cpc, ואתמול נמדד אצלי לחץ של 6 ממ"כ. ביומיים האחרונים הבחנתי בתופעה ויזואלית בעין המנותחת (במיוחד לפני השינה ועם ההתעוררות בבוקר), המתבטאת ב"הד" (ויזואלי) או ליתר דיוק -שובל שמשאירים אחריהם עצמים נעים מסביבי, למשל תנועת יד. יש לציין שהרשתית נבדקה ונמצאה תקינה לחלוטין. אשמח לדעת כיצד נקראת התופעה, והאם יש לה פתרון? בתודה מראש, וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום רב, מתאור התופעה אינני יכולה לקבוע בצורה ייקצועית מה הבעיה אם בכלל. אבל תופעות שונות כפי שאתה מתאר קורות לאחר ניתוחי עיניים. מאחלת בריאות שלמה וחג שמח. פרופ' ורבין

12/04/2019 | 17:58 | מאת: שלמה

שלום לאמי המבוגרת גלאוקומה בשתי העינים. לראשונה ניגשתי לבצע בדיקה לאיבחון גלאוקומה, והסתבר שאני מגיב ברפלקס סגירת עין והתרחקות בעת בדיקת לחץ תת עיני. בוצע מספר ניסיונות גדול. רופאת העינים ויתרה, אך הדבר חיוני מן הסתם להמשך איכות חיי. מה ניתן לבצע כדי שאצליח לבצע בדיקה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום רב, ישנם מכשירים מסויימים שיכולים לעזור. מעולם לא נתקלתי במצב שלא הצלחתי בסופו של דבר לקבל הערכת לחץ. בהצלחה

09/04/2019 | 09:07 | מאת: הדרה

בגלל שהעין דחתה טיפות להורדת לחץ עקב גירוי ואדמומיות רבה עברתי לייזר slt עכשיו חצי שנה אחרי הפרוצדורה יש לי שוב לחץ 24 בשתי העיניים. מה שאומר הלייזר לא הצליח. האם כבר לעשות שוב? אני ממש לחוצה.

לקריאה נוספת והעמקה

הדרה שלום רב, ההחלטה כיד להמשיך עם הטיפול היא מורכבת ותלויה בפרמטרים רבים. טיפולי לייזר לא תמיד עוזרים וגם כשהם עוזרים זה בדרך כלל לזמן מוגבל. יש לשקול את כל אפשורויות הטיפול בהתאם למצבך. הלחץ הוא לא הפרמטר היחידי שקובע. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

27/03/2019 | 16:06 | מאת: עופר

שלום לאחרונה הלחץ התוך עייני עלה אצלי מרמה של 13 משוקלל לרמה של 18 משוקללת והמליצו שאקח כדור מתאזולאמיד (Methazolamide) זאת בנוסף לטיפות קסלטן , אזרגה ואלפאגן שאני כבר לוקח. אבקש להבין מה המשמעויות של הכדורים? תופעות לוואי? סיכון? הבנתי שלא טוב לקחת אותם לאורך זמן? אשמח להמלצה והכוונה נוספת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום רב.מתאזולאמיד היא תרופה שנמצאת בשימוש שנים רבות. יש לה תופעות לוואי שכוללות כאבי בטן, ירידה במשקל, ירדה בתפקוד ובמצב רוח ועוד רבות. על הכל אתה יכול לקרוא באלון לצרכן. יש אנשים שלוקחים אותה לאורך זמן במידה ואין להם ת. לוואי. יחד עם זאת כדאי לבחון עם הרופא המטפל שלך אלטרנטיבות טיפוליות. מאחלת לך בריאות שלמה. פרופ' ורבין חני

23/03/2019 | 13:24 | מאת: שואלת

שלום רב, בת 54. אובחנתי כגלאוקומה גבולית סגורת זווית. עברתי פעמיים לייזר אירודוטומי בעין אחת ( 6 יריות סהכ) ופעם אחת בעין שנייה ( 3 יריות). אחרי כל טיפול הגעתי לביקורת ונאמר לי שהחורים נסגרו וצריך שוב בשתי העיניים. נאמר לי שזהו מצב נדיר שצריך לחזור שוב על אותו טיפול. הייתי שמחה לעצה, כי אני חוששת ששוב אעשה ולא יצליח וגם האם יש איזשהי בדיקה שמומלץ לעשות לפני פעם חוזרת של אירודוטומי. תודה מראש

שלום רב, זהו אכן מצב לא שכיח אבל מה שחשוב זה האם פתחי הלייזר פתוחים או סגורים. אם הם סגורים, צריך לדאוג שיהיו פתוחים. אם יידרשו מספר טיפולים אז זה מה שצריך לעשות. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

ת 42, חולה בגלאוקומה מזה 18 שנה . לאחר ניתוחים לחצים מאוזנים (10 בכל צד) בחודשים האחרונים מרגישה טשטוש בעין שמאל ומזהה חלק קטו שאיני רואה. בדיקות שדה הראייה בשלושה חודשים האחרונים לא מזהות את החסר המדובר. כיצד יכול להיות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאתמ יד יש קורלציה מדויקת בין מה שמרגישים לבין מה שהבדיקות מראות. בכל מקרה ייתכן ויש צורך בבדיקות שדות ראיה מיוחדות. יש להתיעץ עם מומחה גלאוקומה שלך. בריאות שלמה

10/03/2019 | 19:01 | מאת: מלודי

לאבי יש גלואוקומה בעין שמאל מטופל בקוסופט ואלפאגן . לחץ מאוזן.לפני מספר ימים לקח כדור שינה בשם זודורם במשך יומיים כדור אחד בכל לילה . כשנודע לי ולאחר שהסתכלתי בתופעות לוואי אמרתי לו לא לקחת יותר את התרופה . האם יכול להיות השפעה על העיניים בשימוש של התרופה הנ"ל אם לקח 2 כדורים בלבד בסה"כ ? מציינת שאבי מרגיש טוב ואין שינויים בראייה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי המידע שמצורף לא מספק כדי לתת תשובה לכך. בכל מקרה הדבר הטוב היותר והנכון ביותר הוא להתיעץ עם רופא העיניים המטפל. ביראות שלמה. פרופ' ורבין

27/02/2019 | 21:05 | מאת: גיל

שלום רב. אני סובל מגלאוקומה בעין אחת במיקוד הראיה! כ15 שנה. עברתי אין ספור בדיקות וצילומים אך כל הרופאים בישרו לי שלבעיית גלאוקומה במיקוד הראיה עדין אין מענה. שאלתי האם יש חדשות בנושא? אציין שאני בן 50 ומטופל באופן קבוע ביתר לחץ דם. תודה גיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין באפשרותי לתת ייעוץ מייקתןעי מספקי על סמך המידע המצורף. הטוב ביותר הוא להתיעץ עם רופא העיניים שלו. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

19/02/2019 | 10:55 | מאת: שבע

שלום, מזה כ-4 שנים אני מטופלת בטיפות קסאלטן בעקבות לחץ של 22 ולאור העובדה שלאימי יש גלאוקומה. בכל שנה אני עוברת בדיקת שדה ראייה ו- OCT – הבדיקות תקינות. לאחרונה, הייתי אצל רופא אחר ונמדד לי לחץ של 13. הרופא אמר שלפי מבנה העיניים שלי ותוצאות הבדיקות הנ"ל – כנראה שיש לי יתר לחץ תוך עיני ולא גלאוקומה ולכן אני לא צריכה להיות מטופלת בקסאלטן. כדי לבסס השערה זו הציע שאפסיק את טיפות הקסאלטן לחודש ואז אגיע אליו להשלמת בדיקת עובי הקרנית – תיתן מדד נוסף לצורך בטיפול. לחשש שלי שמא בחודש הזה הלחץ יעלה – ענה שאיננו מוטרד מכך. שאלותיי: 1- האם יש בסיס לחששותיי ואם כן כיצד מומלץ להפסיק שימוש בטיפות? 2- האם יש נזק מצטבר בעקבות שימוש בקסאלטן ללא צורך? 3- האם בדיקת עובי קרנית נעשית לאחר הרדמת האישונים? תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם מקרים בהם ניתן לנסות ולהפסיק טיפול. זה תלוי במפרמטרים רבים ובעיקר במצב עצב הראיה. במקרים בהם חושבים שהפסקת הטיפול לא מסוכנת לעיניים הרי שהרופא יזמין אותך לביקורת כחודש לאחר הפסקת הטיפול כדי לראות את ההשפעה. בריאות שלמה

29/01/2019 | 21:47 | מאת: דוד

שלום רב, אבי סובל גלאוקומה ומטופל בטיפות ולפני חמש שנים עבר ניתוח. לאחרונה קיבל המלצה להשתמש בעבור cymbalta לכאבים ברגליו אך בעלון מופיע אזהרה בנוגע גלאוקומה, שאלתי היא האם ניתן להשתמש בכדור זה במקביל לטיפול בטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דוד שלום רב, עליך לשאול ישירות את הרופא שמטפל באביך כי זה לא מסםיק לדעת שיש לו גלאוקומה. זה יהיה לא מיקצועי מבחינתי לייעץ לך בלי בדיקתו וידיעת פרטים נוספים. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

28/01/2019 | 12:53 | מאת: קשת

שלום רב הושתלתי בנקז XEN לפני כשנה . בביקורת האחרונה הרופא רשם ירידה בבלב less belb רציתי לדעת מה המשמעות של הדבר ? תודה רבה אני בת 28

קשת שלום רב, מה שחשוב זה הלחץ בעין. אם גובה הבל ירד והלחץ עלה הרי שייתכן ויש לשנות את הטיפול. בריאות שלמה

20/01/2019 | 19:10 | מאת: ללי

בת 25, צפויה לעבור ניתוח אחמד בקרוב. מתכננת הריון (ראשון) בשנה שאחרי הניתוח. האם יש סכנה לצינורית או לעין בתקופת ההריון או כתוצאה מלידה?

לקריאה נוספת והעמקה

ללי שלום לא אמורה להיות בעיה לעבור הריון בשלום לאחר הניתוח. בהצלחה פרופ ורבין

14/01/2019 | 20:55 | מאת: עופר

שלום, אני בן 49 ויש לי גלאוקומה מזה כשלוש שנים. לחץ תוך עייני מאוזן על ידי טיפות. בנוסף יש לי עיוות בראיה כנראה כתוצאה מניתוח prk שעשיתי לפני כ 12 שנה. המליצו לי להרכיב עדשה סמי סקלראלית. האם עדשה זו עלולה לגרום לעלייה בלחץ התוך עייני? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. עדשות לא מעלות לחץ בדכ. בהצלחה טבריאות שלמה

26/12/2018 | 18:58 | מאת: קשת

שלום. הושתלתי בנקז xen לפני כשנה . בביקורת האחרונה הרופא רשם ירידה בבלב Less belb רציתי לדעת מה המשמעות של הדבר? תודה רבה

24/12/2018 | 13:20 | מאת: ליאת

שלום. אני בת 30 בהריון גלתי שיש לי גלאוקומה בעין אחת ועלי לקחת אלפאגן 3 פעמים ביום. האם זה לא מסוכן ? האם היית נותן למטופלת בהריון טיפול כזה? שאלתי את הרופא שלי אם זה בסדר אמר לא ידוע לו אך זה על אחריותי. זה נשמע בעיני מפוקפק ומפקפק אשמח לתובנות. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לבדוק כל מקרה לגופו. יש תרופות שונות שמשפיעות גם באופן סיסטמי וצריך בנוסף לדעת את שבוע ההריון ואת חומרת הלחץ. יש מספר רב של פרמטרים שיש לקחת בחשבון כשממליצים על טיפול ולכן אני ממליצה להיבדק ע"י מומחה גלאוקומה

21/12/2018 | 07:56 | מאת: שואלת

שלום רב בת 54.סובלת מזה שלושה חודשים בכאבי עיניים שמתחילים בבוקר המאוחר עד אחהצ ולפעמים גם בשעות אחרות. הרופא אבחן לי מבנה שגורם לגלאוקומה סגורת זווית בשתי העיניים. בתחילת הבדיקה (שעה שמונה וחצי בערב בערך) הרופא אמר לי לחץ 18 בערב זה אומר לחץ יותר גבוה בבוקר. ואם אני ממשיכה להזלפת הטיפות שמרחיבות אישונים, והרופא יראה שיש צורך, אז הוא מפנה אותי לביח מיד לטיפול לייזר אירודותומי. די נלחצתי וביקשתי לא לשים טיפות. הרופא הסביר לי שאני חייבת לעבור את הטיפול ואפשר גם עוד מספר ימים בקליניקה שלו ונקבע לי תור רק שאני צריכה קודם לבדוק אם אקבל החזר מהביטוח. אני עכשיו מתלבטת מה לעשות? האם לחזור שוב לבדיקה בבוקר? האם לא היה צריך לתת לי קודם בדיקה oct ? לא שלח אותי. האם זהו טיפול שגרתי? והאם עדיף לעשות אותו בבית חולים? או זה בסדר גם בקליניקה של הרופא? האם יש קשר גם לכאבי ראש שאני מתעוררת איתם כל בוקר או לסחרחורות של אי יציבות שאני סובלת מהן כשנתיים ויותר? סליחה על האורך של הדברים. אשמח לתשובות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלותייך חשובות ואני מבינה את דאגתך. יחד עם זאת אינני יכולה לענות לך ללא בדיקה. בכל מקרה מבנה של זוית צרה בדרך כלל מצדיק טיפול לייזר שנקרא לייזר אירידוטומי. בריאות שלמה, פרופ' ורבין

13/12/2018 | 17:39 | מאת: אינה מיכאל

+2.75 -1.25 כפול 110 r +3.00 -1.25 כפול 080 l

22/11/2018 | 15:11 | מאת: רותי

שלום רב, לאחרונה דווח על אבדן תאי אנדותל שבקרנית עקב נוכחות של נקז מסוג סייפאס, ועל כן בוצע ריקול גלובלי מטעם החברה שפיתחה אותו. האם יש לכך השלכות לגבי נקזים ושתלים אחרים בהקשר של ניתוחי גלאוקומה?

20/11/2018 | 22:01 | מאת: סימנים מקדימים?

האם גלאוקומה שמוגדרת לאורך שנים כזווית פתוחה, עלולה להשתנות למצב של זווית סגורה? האם יש סימנים מקדימים לשינוי כזה, או שמדובר בשינוי פתאומי וכואב כפי שמתואר בספרות המקצועית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעקרון זה יכול לקרות אך נדיר וצריכות להתקיים סיבות מיוחדות כדי שזה יקרה. המשך יום נעים ובריאות שלמה

18/11/2018 | 17:17 | מאת: רוני

האם שקע בעצב הראייה יכול להתפתח עם השנים ולא להיות מולד? ולא כתוצאה מגלאוקומה אלא משינוי מבנה העין?

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום ישנן מחלות נוספות חוץ מגלאוקומה שיכולות לפגוע בעצב הראיה אבל לרוב השקע האופייני לגלאוקומה לא קיים במחלות עיניים אחרות בריאות שלמה. פרופ' ורבין

22/11/2018 | 15:41 | מאת: רוני

עשיתי oct של עצב הראייה לא מזמן ושדה ראייה והתוצאות היו תקינות. חשוב לציין שאני לוקח משאף המכיל סטרואידים שנים וגם אבאמיס לאף. והשאלה היא שהייתי אצל רופא עיניים פעם לא אמרו שיש לי שקע ורק אחר כך אמרו שיש לי שקע והפנו אותי לבדיקת oct של עצב הראייה ושדה ראייה שיצאו תקינות. השאלה היא אם השקע נוצר לא מגלאוקומה אלא שינוי מבנה העין השתנה?

17/11/2018 | 15:24 | מאת: גרסי אסתר

האם יש פיתוח של עדשות שיכולות למדוד באופן מתיד ולינארי לחץ תוך עיני 2)האם יש פיתוח עדשות שמכילות את התרופה להורדת לחץ תוך עיני

לקריאה נוספת והעמקה

אסתר בוקר טוב. יש חברות שמנסות לפתח תכשיירם כאלו אך זה עדיין במסגרת מחקרית. הטכנולוגיה מתפתחת כל הזמן ונקווה לטוב. שבוע טוב.פרופ' ורבין

18/11/2018 | 12:35 | מאת: גרסי אסתר

האם יש קב ניסוי קליניות בארץ?

17/11/2018 | 14:10 | מאת: אילנה

שלום. אני מטופלת 6 חודשים ב- duotrav בשתי העיניים עם לחץ תקין 12 -14. רופא עיניים הציע לעשות הפסקת הטיפות לשבועיים כדי לבחון את נחיצות הטיפול. האם זהו הליך מקובל? האם אין סכנה במקרה והלחץ יעלה בתקופה זו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום. במקרים מסויימים ניתן לעשות זאת ביחוד כאשר אבחנת הגלאוקומה לא בטוחה ואין נזק לעצב הראיה. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

22/10/2018 | 11:14 | מאת: אילנה

שלום. תוצאות הבדיקה Average RNFL thickness r 90 l 78 Rnfl symmetry 48%. Rim area R 0.86 L 0.75. Disc area R 2.65mm L 1.73mm. Average C/D ratio R 0.81 L 0.73. Vertical C/D ratio R 0.75 L 0.67. Cup volume R 0.473 mm L 0.167mm. שדות ראיה תקינים בשתי העיניים. מטפלת 5 חודשים בדואוטרב עקב לחץ 26 חד פעמי בעין אחת ומאז הלחץ תקין - בסביבות 12 האם התוצאות מצביעות על נזק בעצב הראייה ועל גלאוקומה ? תודה מראש על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום, כדי לדעת אם יש או אין פגיעה בעצבי הראיה יש צורך בנתונים נוספים ובעיקר בדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים וצפיה בבדיקות העזר שעשית . הנתונים המיספריים האלו לא מספיקים. ממליצה לך לפנות לבדיקת רופא עיניים. ביראות שלמה ובהצלחה. פרופ' ורבין

18/10/2018 | 23:13 | מאת: משה

שלום רב, האם עין שעברה ניתוח טראבקטום (ובו הוסר רבע מתעלת שלם), יכולה לעבור ניתוח נוסף של השתלת מיקרו-סטנט היידרוס? האם ניתן יהיה להשתיל את הסטנט לאורך שלושת רבעי התעלה שנשארה? אדגיש שמדובר בסטנט החדיש באורך 8 מ"מ. בתודה מראש.

משה שלום רב, ההמלצה שלי היא תמיד לפעול בעיקר כשמדובר בניתוחי עיניים לפי מחקרים מבוססים היטב. אין מחקר איכותי לגבי המיקרוסטנט היידרוס ולכן אינני ממליצה עליו עד שיתפרסמו מחקרים מבוססים היטב.

07/10/2018 | 18:42 | מאת: זיו

שלום דר לפני כמה חודשים הבחנתי בכתם חום כהה ממש פצפון בתוך הקשתית אם אני לא טועה יש עוד אחד או שניים חוץ ממנו אבל יותר בהירים , הייתי אצל רופא עיניים לבדיקה ועל הדרך סיפרתי לו עם הנקודה הפיצית הזו שבתוך הקשתית והוא לא התייחס יש לציין שנבדקתי על ידי נוירואופטלמולוג גם כבדיקה שגרתית עם הרחבת אישונים והכל תקין יש סיכוי שהנקודה הזו סרטנית ? בת 27

לפני יומיים עברתי טיפול לייזר יאג עקב קטרט משני . כיום עדיין מופיעים ״זבובים״וכתמים כמו לפני הטיפול . 1)האם זה נורמלי והאם התופעות תחלופנה ? 2)אם התופעות ימשכו ,האם יש צורך לבצע יאג נוסף ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התלונה שאת מתוארת יכולה להיות לאחר טיפול יאג אך יכולה גם להעיד על דברים נוספים. אני ממליצה שתחזרי לרופא המטפל כדי שיבדוק אותך עם הרחבת אישונים. בריאות שלמה, פרופ' ורבין

29/09/2018 | 15:47 | מאת: מיה

יש לציין שיש לי יובש שנים בשתי העיניים וכשאני מזליפה טיפות הכאב בעין ימין נחלש האם כאב לוחץ בעין יכול יכול להיות קשור ליובש ? בת 26

29/09/2018 | 15:43 | מאת: מיה

תודה דר על המענה המהיר האם כאב בעין ימין שנמשך כבר שבועיים יכול להעיד על גידול תוך עייני ??! והאם בהרחבת אישונים ניתן לשלול גלאוקומה וגידולים בעיניים ? יש לציין שלפני פחות משבועיים נבדקתי אצל נוירואופטלמולוג כולל לחץ תוך עייני והרחבת אישונים . חוץ מהממצא של אטרופיה נקודתית באישון ימין ליד כל שאר הקרטריונים נרשם תקין .

שלו רב דר בת 26 עברתי היום בדיקת עיניים אצל נוירואופטלמולוג עם הרחבת אישונים ולחץ תוך עייני תקין ראיה 6/6 בשתי העיניים והופניתי לשדה ראיה כי היה לי פעם דלקת בעצב הראיה של עין ימין אז עושים ליתר בטחון . בסיכום של הרופא נכתב שהכל תקין אבל באישון ימין רשום "אולי אטרופיה נקודתית" . למה הכוונה ? האם עין ימין עומדת לקבל עיוורון עם השנים ?? למה הרופא לא אמר לי את האבחנה ורק הסתפק בלרשום אותה ? אציין שבחצי שנה האחרונה נבדקתי על ידי 3 רופאי עיניים ללא הרחבת אישונים והכל היה תקין מבחינתם !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מדובר כנראה בממצא לא משמעותי מבחינה רפואית ולכן הסיכום הוא בדיקה תקינה.

בתי עברה ניתוח על גלקאומה מולדת והלחץ בסדר ובנתיים עוד נשאר עכירות גדולה בעניים ואפ' מתחיל צלקת האם יש מה לעשות בשביל להוריד עכירות בעיניים חוץ מלחכות תקופה שהלחץ יהיה ירוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אם הגלאוקומה קיימת חודשים רבים בתינוקת עוד מתקופת היותה עובר אזיי לעיתים עכירות הקרנית לא חולפת לגמרי גם אם הלחץ יורד. תלוי בחומרת המחלה ומשך המחלה. הטיפול הוא תמיד הורדת הלחץ ואם הלחץ אכן נמוך מומלץ להמתין ולקוות לטוב ביותר. בהצלחה פרופ' ורבין

09/08/2018 | 12:49 | מאת: אילנה

שלום. האם יתכנו הבדלים גדולים במדידות קיעור עצב ראיה? בבדיקת rnfl לפני חצי שנה (עם אובאיטיס וטיפול בסטרודקס) - בעין ימין 0.85 שמאל 0.80. בבדיקת רופא ראשון לפני חודשיים (ללא דלקת וללא סטרודקס) - ימין 0.9 שמאל 0.7 ובבדיקת רופא נוסף לפני שבועיים - ימין 0.4 שמאל 0.7. האם ייתכנו שינויים כאלה בעצב או שיש בעיית מדידה. איזו מדידה מדוייקת יותר, של רופא או rnfl ?

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2018 | 22:59 | מאת: אילנה

ברצוני לציין כי שדות הראיה תקינים. תודה

אילנה שלום רב, שינויים בין בדיקה לבדיקה בהחלט קיימים . כל הבדיקות אמינות באותה מידה ויש להתייחס אליהן בחשיבות רבה. מה שחשוב זה ההחלטה על טיפול ומניעת התקדמות וזה נקבע על פי פרמטרים רבים. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

24/07/2018 | 16:07 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בת 65, קצרת ראיה, ויש לי קטרקט ב-2 העיניים - בעין שמאל יותר מפותח מאשר בעין ימין. בצעתי בדיקות עיניים לפי המלצת הרופא ולהלן התוצאות: לחץ תוך עיני - בבדיקה הראשונה 20 מ"מ כספית ב-2 העיניים; בבדיקה השניה - 18 מ"מ כספית ב-2 העיניים. 2 הבדיקות הנ"ל בוצעו ע"י רופאים שונים; איני יודעת אם המכשירים היו זהים או לא. שדה ראיה - תקין ב-2 העיניים; איכות הבדיקה טובה. פכימטריה של הקרנית - תקין; לא זכורים לי המספרים המדוייקים מכיוון שנמסרו לרופא לפענוח. OCT של עצב הראיה: עין ימין - איכות הבדיקה טובה. עובי ממוצע של שכבת ה-RNFL - נמוך, עם הידקקות נזלית. הממוצע הנמדד - 80 מיקרון. עין שמאל - איכות הבדיקה טובה. עובי ממוצע של של שכבת ה-RNFL - בגדר הנורמה. הממוצע הנמדד - 87 מיקרון. שאלותיי הן: האם זהו מצב המבשר גלאוקומה? האם עלי לחשוש מעיוורון קרב ובא? יצויין, שאין לי הפרעות חמורות בראיה מלבד הקטרקט שהתפתח לפני שנים אחדות, וכן קוצר הראיה המתוקן בעזרת משקפיים. סליחה על האורך ותודה מראש על תשובה מהירה ככל האפשר,כי אני די מודאגת, והתשובה הסופית מהרופא שלי תגיע רק בעוד שבוע לפחות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קטרקט היא בעיית עיניים שניתן לפתור ע"י ניתוח. לפי שאר הבדיקות שציינת אינני מוצא עדות למחלת עיניים נוספת אך כמובן שיש לבדוק אותך כדי לתת תשובה מהימנה מבחינה מיקצועית. לפיכך אינני מבינה מדוע את בכלל מדברת על עיוורון. גשי לבדיקת עיניים וטפלי בקטרקט. בהצלחה. פרופ' ורבי ן

25/07/2018 | 21:42 | מאת: מודאגת

תודה על התשובה המהירה והמרגיעה!

23/07/2018 | 04:12 | מאת: חגית

אימי בת 80. ורואה בעין אחת בלבד. האם מותר שתקבל נגד גלאוקומה שני סוגי טיפות combigan + saflutan ? מבחינת המרכיבים ...הן לא מתנגשות? תודה רבה מראש.

15/07/2018 | 09:45 | מאת: אילנה

שלום. לפני חודש אובחנה אצלי מחלת הגלאוקומה כנראה בעקבות אובאיטיס וטיפול בסטרודקס. לחץ בעין ימין 26 ובעין שמאל 18. קבלתי טיפול בטיפות duotrav בשתי העיניים. פעם ביום. שאלתי היא כל כמה זמן יש לבצע ביקורת ומדידת הלחץ התוך עייני?

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום רב, את שואלת שאלה חשובה מאוד אך התשובה תלויה בגורמים רבים. בד"כ כשהלחץ גבוה ומתחילים טיפול רצוי להיבדק שוב ושוב לעיתים קרובות עד לאיזון הלחץ. אצל אדם שהלחץ מאוזן היטב לאורך זמן רב אפשר להיבדק אחת ל3 חודשים. בריאות שלמה

27/05/2018 | 15:11 | מאת: מוטי

היכן ניתן להשאיל מכשיר מדידה לעקומת לחץ

22/05/2018 | 23:05 | מאת: ליאור

פרופסור שלום. האם טיפות לגלאוקומה כמו אפלאגן / קומביגן יכולות להיות יעילות לשיפור ראייה אצל מי שנותרה לו יתרת צילינדר לאחר ניתוח לייזר? אגב, הניתוח בוצע לפני 10 שנים. בתודה ובברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפות להורדת לחץ לא עוזרות בשיפור הצילינדר. בריאות שלמה

תודה רבה על המענה. טענת הרופא המטפל היא שאיכות הראייה בעזרת הטיפות משתפרת בגלל שהן מקטינות את האישון בלילה ומכאן שיש שיפור בראייה וניתן שלא לבצע ניתוח לייזר לתיקון ולהסתפק בעזרת הטיפות. אודה לחוות דעתך. בנוסף, אשמח לדעת האם כאשר טיפות אלו נלקחות כמה חודשים רצוף יש להן השפעה על מערכת העצבים? (אני שואל כיון שאני מקבל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה VIEPAX XR וקלונקס).

שלום - לגלאוקומה אני מקבל דואוטראב.לעין השמאלית עם הכיב העקשן טיפולים שונים. לאחרונה מנסים טפטוף סרום שהורכב מדמי .העין הימנית שנחשבה טובה החלה סובלת ממוגלה כאבים וערפול. רופא עיניים בכיר בבי"ח הציע להפסיק עם מתן הגלאוקומה. רופא אחר מורה להמשיך זה לא מקרה ראשון שאני מקבל הורואות מנוגדות. בינתיים אני סובל מאד מראייה ירודה וכאבים משונים לסירגין- סובל ואובד עצות. עברתי גיל 80. שמא לנתון זה יש השפעה.י??אם זה יעזור אני מכן לקחת את הסיכון בהפסקת הטיפול לגלאוקומה{ראייהשל כ50% מהמרחב) אשר ממילא התוודעתי אליו רק לפני שנה?תודה מקרב לב

אני מקבלת טיפות טילופטיק פעמיים ביום בוקר ערב. ולאחרונה יש לי יובש שהולך ומתגבר. משתמשת בתחליפי דמעות הרבה פעמים במשך היום. רציתי לברר אם יש מצב שהיובש בגלל הטיפות? היובש מאוד משמעותי מבחינת עין מגורה כאילו מלאה בחול

26/04/2018 | 19:51 | מאת: רועי

לפני כחודשיים הייתי אצל רופא עיניים והיה לי חשד לגלאוקומה ועשיתי בדיקת oct ובדיקת שדה ראייה שיצאו תקינות גם בדיקת לחץ תוך עיני שיצאה תקינה , הרופא אמר שכל הבדיקות תקינות. לא מזמן התחילו לי כאבי ראש בצד ימין ואני רואה קצת מטושטש והעין היא אדומה. חשוב לציין שיש לי דלקת הלחמית , השאלה אם כאב הראש זה סימן על עליית לחץ תוך עיני גבוה? והאם הטשטוש ראייה נגרם כתוצאה מדלקת עיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום, כאבי ראש יכולים לנבוע מסיבות רבות כולל מלחץ תוך עיני גבוה. גם לטישטוש ראיה יכולות להיות סיבות רבות כולל לחץ גבוה. לפיכך אין באשפרותי לתת תשובה מהימנה ומיקצועית ללא שתיגש לבדיקת עיניים חוזרת .בהצלחה ובריאות שלמה פרופ' ורבין

בת 65 לחץ תוך עיני גבוה. ניסיתי מס. רב של טיפות כמו טילופטיק לומיגן קוסופט ועוד. ואחרי זמן מה העיניים אדומות וצורבות. הרופאה המליצה על slt. אני חוששת מהלייזר ודי אובדת עצות. אודה לתגובתך

26/03/2018 | 18:57 | מאת: לירון

שלום רב, לאחותי ישנה גלאוקומה מתקדמת, אימי ואבי אובחנו בלחץ תוך עיני גבוה מהרגיל. אני בת 33 בריאה, לחץ תוך עיני תקין ועובי קרנית 567 ו 560. האם ניתוח להסרת משקפיים מסוג אינטרלאסיק יכול להגדיל את הסיכוי שלי לחלות ולפתח גלאוקומה בעתיד? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לירון ניתוח לאסיק לא מעלה סיכון לגלאוקמה אבל הסיפור המישפחתי כן. חשוב יהי לציין בבדיקות עתידיות לגבי הגלאוקמה שעברת ניתוח לןאסיק לכשזה יקרה. בהצלחה. פרופ' ורבי ן

תודה רבה על התשובה המהירה וחג שמח!

שלום אמא שלי סובלת מגלאוקומה וקיבלה לאחרונה טיפות אלפאגן. מהטיפה הראשונה היא סובלת מתופעות קשות של גרד, אודם ונפיחות. הרופא שלה ממליץ שתמשיך אך זה ממש כמעט בלתי אפשרי.  האם יש טיפות אחרות שמטפלות באותה בעיה שתוכל לקבל כטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זוהי תופעת לוואי ידועה של טיפות אלפגן. צריך להפסיק אותן ולהתייעץ עם מומחה הגלאוקומה כיצד להמשיך בטיפול. יש הרבה פרמטרים לפיהם נקבע המשך הטיפול. בהצלחה. פרופ' ורבין