פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

הגלאוקומה הינה מחלה קשה הנובעת ברוב המקרים מלחץ תוך עיני גבוה הגורם לנזק אופיני בעצב הראיה ושדה הראיה.

למרות התקדמות עצומה בשנים האחרונות בהבנת סוגי ומנגנוני הגלאוקומה, יחד עם פיתוחים חדשים באבחנה ובטיפול במחלה - היא עדיין גורם מספר 2 לעיוורון בעולם המערבי וגורם מספר 1 לעיוורון בעולם המתפתח.

מטרת הפורום היא להגביר את המודעות למחלה בציבור ולסייע בייעוץ פרטני של מקרי גלאוקומה שיוצגו בפני בפורום.
902 הודעות
869 תשובות מומחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

23/11/2020 | 12:36 | מאת: שוש

שלום, בת 50. לפני מס חודשים אובחנתי עם לחץ עיני. התחלתי שימוש בטיפות cosopt שאכן מורידות את הלחץ אל הרף הרצוי. אולם שורפות לי בעיניים והעיניים לעיתים אדומות. קיימות טיפות אלו ללא חומר משמר. אני מעוניינת להשתמש בהן ויש לי מרשם לכך מאת הרופאה. אולם הו אינן בסל התרופות ולכן אינן בארץ. איך אני יכולה להשיג אותן באופן פרטי ולהביאן לארץ?

שוש שלום, תנסי בקונספט. בכל מקרה ברוב המקרים הבעיה היא לא בחומר המשמר אלא בחומר פעיל. אבל תנסי. בריאות שלמה

שלום, אובחן אצלי לחץ תוך עיני, ללא פגיעה בעצב הראיה. עקב כך עלי לזלף טיפות פעמיים ביום בהפרשים של 12 שעות. האם אי דיוק בכך עלול ממש לגרום לנזק לעצב הראיה? למשל הזלפתי ב7 בערב ושוב ב8 וחצי בבוקר. וזאת עקב אילוצים. לא שיכחה. וזה לא חד פעמי.

שוש שלום רב, הטיפות ניתנות כל 12 שעות כי זה טווח הפעולה שלהן אך יש מקדם ביטחון וברור שאין צורך לעמוד עם סטופר ובדיוק כעבור 12 שעות לקחת אותן. סטייה של שעה שעתיים קרוב לודאי לא תגרום לנזק. בכל מקרה אם את שוכחת ופתאום נזכרת מומלץ לקחת את הטיפות בכל זאת. בריאות שלמה

31/10/2020 | 09:22 | מאת: אלון

שלום אני מקפיד לבצע בדיקת שדה ראייה אחת ל- 4-6 חודשים רציתי לברר איזו אסטרטגיה עדיפה לניהול המעקב וקבלת ההחלטות 1. sita-standard 2. fastpac השאלה עולה בעקבות המצב הבא: רוב הבדיקות ב-3 השנים האחרונות בוצעו בדרך X כאשר רק הבדיקה האחרונה בוצעה בדרך Y (לדעתי במקרה לא חושב שראיתי פעם בהפנייה המלצה כול שהיא אבל לא בטוח ב-100%) ההפרש בין בדיקת X האחרונה לבין Y הוא 6 חודשים כאשר בדיקה Y מצביעה על מצב חמור יותר(העמקה) מרוב בדיקות X שהראו סוג של יציבות קלה בתוצאות. כתוצאה מכך בדיקה Y השפיעה על החשיבה וההנהלות של הרופא המטפל שממליץ על ביצוע ניתוח. בבדיקה X התוצאות הן סביב הערכים הבאים MD -6.2DB PSD 6.87DB בבדיקה Y MD-4.60DB PSD 8.04DB תודה מראש על התשובה

אלון שלום רב, בעקרון רוב העולם משתמש באסטרטגיית SITA STANDARD. יחד עם זאת קורה שאנשים עוברים מאסטרטגיה אחת לשניה. ההחלטה על טיפול לא מסתמכת בכל מקרה רק על שדות ראיה אלא יש פרמטרים רבים נשלקחים בחשבון ומומחה גלאוקומה מעולה יודע להבחין בין ההשפעה של שינוי האסטרטגיה ובין גורמים אחרים. זה עולם ומלואו ועל המומחה להמליץ לך מה לעשות. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

02/11/2020 | 11:41 | מאת: אלון

חני תודה על התשובה האם ניתן לבצע המרה של רוב הבדיקות שבוצעו בשיטת FASTPAC לשיטת SITA או להיפך במטרה ליצור אחידות ברורה להשוואה

שלום, בת 50. אובחנתי בלחץ עיני. מבקשת להבין מה גורם ללחץ עיני (בגיל יחסית צעיר לאבחנה).

19/10/2020 | 23:10 | מאת: שוש

שלום, מה היתרון של שימוש בטיפות ללא חומר משמר?

שוש שלום רב, לרוב אין יתרון אלא אם יש לך אלרגיה ספציפית לחומר המשמר. בריאות שלמה, פרופ' ורבין

13/10/2020 | 12:44 | מאת: חשד לגלאוקומה

שלום רב בבדיקה אצל רופא עיניים , קבלתי את התשובות הבאות : קרנית 535CCT מקטע קדמי שקט לחץ עין ימין 26 עין שמאל 24 זווית 27 CCT לחץ מתוקן ימין ו25 שמאל אישון חופשי ומגיב קיעור עין ימין 0.35 שטוחה ספק MA עין שמאל 0.55 רשתית האם יש ממה לחשוש? תודה

13/10/2020 | 12:57 | מאת: המשך לאותה שאלה

יש לציין בן 38 עם יל"ד גבולי מאוזן

שלום רב, הלחץ התוך עיני שתיארת הוא גבוה מעל הנורמה. החלטה על טיפול ומעקב נקבעת על דיד שילוב רב של פרמטרים ונתונים כמו שסיפקת לא מספיקים. יש להתייעץ עם הרואפ המטפל. אתה יכול גם לפנות למומחה לגלאווקמה לקבלת חוות דעת. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

01/10/2020 | 00:21 | מאת: יהודית

שלום בעקבות זיהום כבד בקרנית עברתי השתלת קרנית שגרמה לחסימה של 360 של דרכי הניקוז לחץ גבוה במיוחד גם לאחר טיפול מלא (50) לפני כ4.5 חודשים ניתוח מסתם אחמד שהוריד את הלחץ ל14 כעת שוב הלחץ מטפס ומגיע ל20 ברצוני לדעת מה גורם לעליית הלחץ האם זה אומר שהניתוח נכשל? לצערי בעקבות עומס אוכל להגיע לרופא המנתח רק בעוד כחודש

שלום רב, מחלת הגלאוקומה היא מחלה כרונית והלחץ יכול לעלות גם לאחר ניתוחי גלאוקומה. יש להתייעץ עם מומחה גלאוקומה לגבי המשך טיפול. בריאות שלמה

26/09/2020 | 11:18 | מאת: אנט

הומלץ על לייזר להורדת לחץ תוך עיני לקרוב משפחה שאני מלווה.קיבל הפניה ללייזר 'ארגון' במרפאת עיניים באיכילוב. מנסים להבין במה מדובר, הבנו שקיים ALT - ישן יותר, ו SLT - חדש יותר. האם SLT קיים רק בפרטי או גם בסל הבריאות? האם SLT מדוייק יותר מ ALT? האם SLT מצלק פחות? מאפשר חזרה על טיפולים? תודה ושנה טובה

אנט שלום, מבחינת התוצאות שני הלייזרים שוים. SLT קיים גם בציבורי צריך לברר היכן. מקובל לחשוב שניתן לחזור על SLT אף כי זה תלוי וכל מקרה לגופו של עיניין. בריאות שלמה

22/09/2020 | 12:09 | מאת: EDI

האם עם לחץ של 12- 15 יש טעם לטיפול SLT בשתי העיניים בהפרש של חודש או עדיף לחכות לתוצאת הטיפול בעין הראשונה ורק על בסיס התוצאה להחליט אם לטפל ב SLT גם בעין השניה

07/09/2020 | 14:14 | מאת: צביקה

שלום רב בן 72 מטופל בתרופות לאיזון לחץ דם הרבה שנים וכן פלוויקס לדילול דם , מאתמול בצהריים כתם דם גדול בעין ימין בצד השמאלי של העין ללא סיבה מיוחדת (מאמץ וכיוצ"ב)וללא כאבים או תחושה מיוחדת וללא הפרעות בראייה לפי מה שקראתי בספרות המקצועית התופעה הזו היא שכיחה וברוב המקרים הכתם נעלם תוך שבוע שבועיים ,,מה המלצתכם ... בתודה מראש ויום טוב

שלום רב, עליך לגשת לבדיקת עיניים אצל רופא עיניים או חדר מיון באופן דחוף. בריאות שלמה. פרופ,' ורבין

02/09/2020 | 13:38 | מאת: דן

שלום אני נטול פעמיים ביום טיפות קוסופט. הרופאה המליצה לי לעבור ללומיגן שלוקחים פעם ביום. אחת מתופעות הלוואי של התרופה החדשה היא התכהות צבע העין. יש לי עיניים כחולות שהייתי מעדיף שיישארו באותו צבע. מה הסיכוי לשינוי בצבע העיניים , תוך כמה זמן זה מתחיל להיראות והאם זה הפיך במידה ומפסיקים את השימוש? תודה

דן שלום רב, אכן לומיגן יכולה להכהות את צבע העיניים. הסיכוי תלוי בגוון הצבע שלך. ככל שזה יותר לכיוון ירוק כך הסיכוי גבוה יותר. זה קורה באופן הדרגתי וזה לא הפיך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

05/09/2020 | 01:15 | מאת: דן

תודה. זה יכול לקרות גם כעבור חודשים ספורים? אם בפרק זמן זה אין שינוי בצבע, אפשר להיות רגועים שזה כבר לא יקרה גם בשימוש ממושך יותר? הבנתי שזה גם עלול להאריך את הריסים.

24/08/2020 | 20:43 | מאת: קלוד

האם מומלץ להשתמש בכדורי methzolamid במקום טיפות למניעת גלאוקומה הגורמות לדלקות בלחמית.

שלום רב, אני בת 25, ללא רקע של גלאוקומה במשפחה. בסיכום הבדיקה שנערכה לי אצל רופא העיניים נמצא קיעור דיסקה מוגבר (0.5) ולא סימטרי, הן בעין ימין והן בעין שמאל. לחץ תוך עיני תקין - 12 בעין ימין ו-13 בעין שמאל. הופנתי לבדיקת OCT, לבדיקת שדה ראייה ולמעקב אצל מומחה גלאוקומה. שאלתי היא - האם ישנם מצבים שבהם קיים קיעור דיסקה מוגבר ואין גלאוקומה? ואם כן - מהי השכיחות של המצבים הללו ומה יכול להוביל אליהם? כמו כן, אשמח להבהרה - מה הכוונה ב"לא סימטרי"? האם הכוונה שישנה אסימטריה בין העיניים או שישנה אסימטריה בעין עצמה? תודה רבה

עדי שלום רב, קיעורים מוגברים הם ממצא שכיח וייתכן שנולדת עם מראה כזה של ראש עצב הראיה. הבדיקות נועדו לשלול גלאוקומה. בריאות שלמה פרופ' ורבין

16/08/2020 | 19:05 | מאת: משה

שלום רב, נתבשרתי על הצורך לעבור ניתוח להורדת לחץ תוך עיני, ובנוסף, הומלץ לי לטפל באותה הזדמנות גם בקטרקט, כלומר: לבצע ניתוח משולב. אבקש לדעת ברמת העיקרון, האם לא עדיף לפצל את הפרוצדורה לשני ניתוחים נפרדים? ההיגיון אומר שהעין זקוקה למנוחה ולהתאוששות מהטראומה הניתוחית. בהינתן שהקטרקט התחלתי, האם לא עדיף להמתין ולטפל בו לאחר החלמה מלאה מניתוח הגלאוקומה, ובכך נמזער גם את החשש מפני סיבוכים?

08/08/2020 | 20:55 | מאת: שלומי

שלום לפרופ' ורבין, עברתי ניתוח AGV ואני שבועיים אחרי הניתוח, ולא רואה טוב כלומר הראייה אינה חדה בעין המנותחת הלחץ ירד אבל אין חדות ואני רואה מטושטש בסיכום נירשם לי שיש בצקת בקרנית, האם זו יכולה להיות הסיבה לבעיית החדות של העין האם הדבר משתפר עם הזמן? וכמה זמן הוא מספיק כדי לבחון את בעיית החדות? תודה למענה שלומי

03/08/2020 | 22:33 | מאת: זמי

מה התחליף ללא חומר משמר BAK לטיפות סימברינזה וטיפות דואוטראב? מסתבר שאחרי שימוש ממושך יש הפרעת ראייה וטשטוש , עינים אדומות נימים ויבשות. הבנתי שאחרי שימוש ארוך כסה גם ההשפעה של הוחמר הרפואי חלשה יותר.

דלקת בלחמית חוזרת ונשנית לאחר קטרקט בן 61 סובל מכורדורמיה לפני 10 חודשים עברתי ניתוח קטרקט ומאז סובל מדלקת חוזרת בלחמית. מזה 3 שנים נוטל טיפות טראבאטן וגלאוטן למניעת גלאוקומה. מה מומלץ במצבי? ) נמצא בהשגחה קבועה של רופאי רשתית וגלאוקומה)

קלוד שלום רב, דלקת לחמית חוזרת יכולה לוהפיע כתוצאה מבעיות שונות. כולל אפילו אלרגיה לטיפות. רק בדיקת עיניים מקיפה יכולה לעזור בפתרון הבעיה. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

20/07/2020 | 14:51 | מאת: עופר

שלום האם יש אינדיקציה לנתוח על מנת להיפטר מהטיפות כאשר יש לחץ תוך עיני 24 ללא נזק?

שלום רב, האינדיקציות לניתוח הן רבות והתאמת הטיפול היא אינדיבידואלית כך שהתשובה לשאלה תלויה בפרמטרים רבים והיא יכולה להיות כן או לא. בריאות שלמה

17/07/2020 | 00:51 | מאת: יעל

שלום רב ד"ר ורבין! נשלחתי על ידי רופא עיניים לבדיקת עקומת לחץ . אשמח למידע אודות הבדיקה? איפה מבצעים זאת? זה יום אחד או מספר ימים? כמה זמן? והאם כואב? תודה רבה!

שלום רב, יש לברר זאת מול קופת החולים. זה לא כואב. בריאות שלמה.פרופ' ורבין

שלום לד"ר ורבין, מטופלת בתרופות להורדת לחץ תוך עיני גבוהה, מכיוון שאני רגישה לבטה חוסם, מבקשת לדעת אם מבין התרופות שאני לוקחת יש בטה חוסם,אלפרגן,,אזופט יופידין,פילוקרפין,ןטרוותן? בתודה רבה מאוד לתשובה סופי

שלום רב, אין חוסמי בטה באלפגן, אזופט, יופידין, פילוקרפין או טרווטן. בריאות שלמה פרופ' ורבין

14/07/2020 | 12:24 | מאת: ע.א

היי בן 26, בריא. הייתי בבדיקת עיניים אצל ד"ר בבית חולים במרכז. נראה כי הבדיקת עיניים ככלל תקינות לחץ תוך עיני: שמאל- 13 ימין -14 רשתית- צמודה דיסקה- תקינה 0.4 משמאל. תקינה 0.6 מימין. לסיכום ציינה הרופאה כי "בדיקת עיניים תקינה, לציין קיעורי דיסקה מוגברים דו"צ, בליווי לת"ע תקין" וכי היא ממליצה לעשות בידקה נוספת של השלמת שדה ראייה + OCT RNFL. מדאיג אותי מאוד, אולי לחינם, אין בעיות עיניים תורשתיות. האם הקיעורי עיניים מוגברים הם שכיחים והפנייה לעשות בדיקות נוספות הן בגדר הנורמה ולאו דווקא כי נמצא משהו חריג?

שלום רב, נשלחת לבדיקות האלו בדיוק בשביל לענות על השאלות שלך. הבדיקות נועדו לקבוע אם זה ממצא מקרי או חריג. בריאות שלמה

13/07/2020 | 21:20 | מאת: שוש

בהמשך לתשובתך הקודמת לגבי הטיפות הנל- אם לחץ המטרה כבר הושג בעזרת cosopt, האם הטיפות הנל עלולות לגרום לעלייה חוזרת והאם מתאימות לשימוש לאורך שנים?

הלחץ בעין יכול לעלות גם אם לוקחים טיפות. משך זמן השימוש בטיפות תלוי בגורמים רבים והוא בהתאם למעקב עי הרופא. בכל מקרה צריך מעקב צמוד .

08/07/2020 | 19:59 | מאת: שוש

שלום, אני אמורה להתחיל להשתמש בטיפות אלו, עקב ליץ תוך עיני. משתמשת במשך כחודשיים בטיפות קוסופט והטיפות הוחלפו עקב בקשתי להשתמש בטיפות ללא חומר משמר. לדעתך, האם אכן כדאי להשתמש בטיפות אלו או שפיספסתי משהו? האם יש בטיפות אלו חסרונות?

שוש שלום רב, את יכולה לנסות להשתמש בהם אבל יש לבדוק אם לחץ המטרה הושג. זה לא בדיוק תחליף מלא לקוסופוט. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

06/07/2020 | 22:27 | מאת: עדי

שלום האם ניתוח ע"ש אחמד השתלת נקז להורדת נוזלים בעין,יש סיכונים,ומה מידת ההצלחה של השיטה? תודה עדי

עדי שלום, לכל ניתוח עלולים להיות סיבוכים. בעין הסיבוכים כוללים דימום, זיהום עד כדי אובדן ראיה. השתלת מסתם ע"ש אחמד בד"כ עושים למי שיש גלאוקומה מתקדמת שעלולה להחמיר ללא ניתוח מתאים. בהצךחה ובריאות שלמה, פרופ' ורבין

05/07/2020 | 00:13 | מאת: פנחס

בן 52 עם מיופיה גבוהה ומשקפיים (סביבות 10 דיופטר בשתי העיניים) במשך שנים רבות. לאחרונה אובחן אצלי חשד לגלאוקומה, ועל כן נרשמו לי טיפות קסלטן. בבית המרקחת של קופ"ח קיבלתי גלאוטן, בטענה כי "זה אותו הדבר".עם תחילת השימוש בגלאוטן (טיפה בעין פעם ביממה לפני השינה, לפי הוראות הרופא) התחלתי לחוש במשך היום קושי מסוים במיקוד הראייה, במיוחד (אך לא רק) בשימוש במסך טלפון, וכן עלייה קלה ברגישות העיניים לאור שמש. 1) האם התופעות שציינתי אופייניות לתרופה? האם הן אמורות לחלוף או להתמתן (או להחריף) עם השימוש? 2) האם אכן הגלאוטן הוא "אותו הדבר" כמו הקסלטן, או יש טעם להשיג קסלטן מקורי, בהתחשב בנ"ל? האם תרופה אחרת יכולה להתאים יותר?

שלום רב, גלאוטן הוא כמו קסלטן ואין מקום לדרוש את התרופה המקורית. לגבי תופעות לוואי- יש להבידק אצל רופא עיניים ייתכן ותופעות אלו לא קשורות לגלאוטן אלא לסיבות אחרות. בריאות שלמה, פרופ' ורבי ן

1 אני לוקח כדור 5 מג פרדינזון כל יום ילד עם תרופה זייטיגה לסרטן הערמונית ,כמה זה משפיע על הךחץ תוך עיני ממנו אני סובל ? 2 .לפני שבוע קבלתי זריקה קורטיזון בע"ש נגד כאבים מה השפעת על הלחץ ? תוד

שלום רב, סטרואידים יכולים להעלות את הלחץ התוך עיני אצל חלק מהאנשים. זה תלוי במינן ובמשך הטיפול. לכן במתן מעל שבועיים יש להיבדק אצל רופא עיניים. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

02/07/2020 | 15:28 | מאת: idanofar

שלום, כל כמה זמן צריך לעשות בדיקת OCT + שדה ראייה במקרה שבו יש סיפור משפחתי של גלאוקומה? האם יש צורך בבדיקות נוספות? (אמי בת 70 ואובחנה כחולה בגלאוקומה, אני בת 50 והתוצאות שלי תקינות) תודה

שלום רב, אין נוהל קבוע וזה תלוי בגורמים רבים ובפרמטרים שונים כגון הלחץ התוך עיני, מראה הדיסקה ועוד. בריאות שלמה פרופ' ורבין

לוסטרל וחשש מפגיעה בראייה- הידקקות RNFL: אני נוטל כבר כחצי שנה 200 מ,ג לוסטרל ביום בשל חרדה וocd מאוזן. בעבר נטלתי תרופות אחרות מאותה משפחה במינונים שונים עם תקופות של הפוגה.בתופעות הלוואי שמופיעות בעלון של התרופה לוסטרל כתוב שלא מומלץ לחולי גלאוקומה.אציין שלא מאובחן כחולה גלאוקומה. במעקב אצל מומחה רשתית- בגלל קוצר ראייה גבוה (11), לפני 17 שנה לערך איחוי חורים וקרעים בשתי העיניים ללא הפרדות. בבדיקה האחרונה יצא שהלחץ התוך עיני אצלי עלה באחת מהעיניים מ17 ל19 ובשנייה נשאר 17. . במעקב oct אצל מומחה רשתית בגלל הידקקות עצב הראייה שאוחנה ונשארת סטטית כבר כמה חודשים בעין אחת עובי ממוצע 0.72 ברביע תחתון ובעין שנייה עובי ממוצע 0.65 מ"12 עד 7 חלק נזלי" . אציין שלא מדובר לפי מה שהבנתי, לפחות מדברי הרופא בגלאוקומה. כמה שאלות: האם העלייה מ17 ל19 בלחץ משמעותית והאם מצדיקה שקילת שינוי מלוסטרל למשהו אחר? האם ההידקקות מצריכה החלפת הלוסטרל

שלום רבף תמיד יש שינויים בלחץ התוך עיני מבדיקה לבדיקה. אבחון גלאוקומה לא תלוי בלחץ אלא בפרמטרים רבים אחרים. לכן ההחלטה על טיפול כזה או אחר לחרדה אינו קשור ללחץ התוך עיני אצלך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

הרופא לא נתן לי שום הוראות ו\או המלצות לטיפול. מה למעשה רצוי לעשות במקרה שלי? מה הן דרכי הטיפול הקונבנציונליות\המשלימות לבעיה זו? תודה!!

שלום רב, הטיפול בגלאוקומה הוא הרודת הלחץ התוך עיני. כ30 אחוז מחולי הגלאוקומה מפתחים את המחלה עם לחץ בגדר הנורמה ועדיין הטיפול הוא הורדת הלחץ. לכן יש לברר מול הרופא שלך אם אכן מדובר בגלאוקומה או שאולי יש רק חשד. בריאות שלמה פרופ' ורבין

27/06/2020 | 19:14 | מאת: מיכה

ערב טוב, אני סובל מפרפור פרוזדורים ובנוסף מ גלאוקומה בעין שמאל. לאחרונה לאחר שימוש במשךכ8 חודשים יש לי תחושה לאחר שלש שעות מהזלפת הטיפות ,של שינוי בקצב ותחושה לא נוחה. קראתי באזהרות לטיפות קוסופט שעלולה להיות השפעה של הטיפות. מוכר? ידוע? תודה

מיכה שלום רב, בקוסופוט יש חוסמי בטה שיכולים להאט קצב לב. ממליצה לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו. בדרך כלל מותר לקחת קוסוםט בפרפור פרוזדרוים בריאות שלמה פרופ' ורבין

26/06/2020 | 12:59 | מאת: הדר

שלום, אבי אובחן השנה עם גלאוקומה בשתי העיניים ועבר ניתוח קטרקט בשתיהן (לאחר אחד הניתוחים הייתה גם היפרדות רשתית). הבנתי שמדובר במשהו גנטי, אבל שלרוב מגיע בגיל מבוגר יותר. אני בת 28, החל מאיזה גיל מומלץ שאהיה במעקב? תודה רבה וסוף שבוע טוב.

הדר שלום רב, גלאוקומה גורמת לנזק בלתי הפיך ואחד מגורמי הסיכון הוא סיפור משפחתי. מומלץ בכל גיל להיבדק וכל קרובי המשפחה צריכים להיבדק. בריאות שלמה פרופ' ורבין

22/06/2020 | 20:29 | מאת: ענת

לצערי הרב אובחנתי עם גלאוקומה עם לחץ תוך עיני תקין מהו הטיפול ? להוריד עוד יותר את הלחץ התוך עיני ??? האם יתכן כי מחלה אחרת פוגעת בסיבי העצב ולא גלאוקומה ? איזה בדיקות להביא לרופא לחוו"ד נוספת כדאי לבחון שוב את האבחנה הקשה ?

ענת שלום, הטיפול בגלאוקומה הוא תמיד הורדת הלחץ ברוב המקרים גם אם הלחץ תקין אין צורך בברור נוסף. בדיקות עזר הכרחיות הן OCT ושודת ראיה מ2 סוגים. ממליצה להתייעץ עם מומחה גלאוקומה. בריאות שלמה פרופ' ורבין

שלןם, בת 50, נבנתי מרופא מומחה לעיניים שביקרתי אצלו, שאחת מתופעות הלוואי של הטיפות להורדת לחץ תוך עיני היא שלא ניתן לבצע את הניתוח למניעת עיוורון. האםתוכלי להסביר, מה בדיוק הפגיעה שגורמת לכך.

שוש שלום רב, אין מושג כזה ניתוח למניעת עיווורן. רוב ניתוחי הגלאוקומה נעשים לאנשים שלקחו טיפות להורדת הלחץ והלחץ עדיין גבוה. בכל מקרה אני מציעה שתחזרי לרופא שהסביר לך ותבררי במה מדובר. בריאות שלמה פרופ' ורבין

11/06/2020 | 10:58 | מאת: ענת

הדקקות נכרת בסיבי העצב בOCT קוצר ראיה -9 ב 2 העיניים שדות ראיה תקינים לחץ תוך עיני 17/17 פכימטריה 524 , 509 האם בוודאות גלאקומה ? בת 49 , דודה חולה בגלאוקומה ההורים ללא מחלת גלאוקומה

ענת שלום רב, בעקרון בדיקות לא מאבחנות מחלות אלא עוזרות לרופא להגיע לאבחנה. OCT בחולים עם קוצר ראיה לעיתים אינו אמין אך רופא העיניים שעוקב אחרייך צריך להתיחס לכל בדיקה בקורלציה עם הבדיקה הקלינית ובדיקו נוספות ואז להחליט. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

07/06/2020 | 11:43 | מאת: גורי

לפני 3 שנים התחלתי טיפות נגד לחץ שהגיע ל 22.אלא שלפני שנתיים לאחר וירוס אדנו קשה וטיפות סטרואידים למשך 3שבועות הגעתי ללחץ 26 ופעם ל 29. הטיפות להורדת לחץ צרבו ולא יכולתי לשים יותר. סבלתי מהצריבה.הופנתי ללייזר אס.אל.טי. הלחץ ירד ל 15. מזה 3 חודשים הלחץ עלה ונע בין 20 ל 23. מה ההמלצה? לחיות עם לחץ גבולי. ?לעשות שוב אס.אל.טי? מה ההשלכות? תודה רבה

גורי שלום רב, הטיפול בכל מקרה של גלאוקומה נבחן על פי פרמטרים רבים. ההחלטה הטיפולית תלויה בגורמים רבים יש להתיעץ עם מומחה גלאוקומה שיבחן את כל הפרמטרים ויחליט. ברמה העקרונית ניתן לחזור על טיפול לייזר אבל ההחלטה תלויה בגורמים רבים. בריאות שלמה פרופ' ורבין

25/05/2020 | 16:37 | מאת: חיים

אני סובל ככל הנראה מיובש בעניים שמתבטא בהתקפים של פעמיים בחודש בממוצא לפעמיים רצוף שבוע שלם ואז הפסקה ושוב חוזר בכל עונות השנה. ברגעי ההתקף אני כמעט מושבת לחלוטין לא מסוגל לפתוח את העיניים מרגיש שיש ממש פירורים בעין שהם יוצאים יש הקלה של כמה שעות לפעמים כמה דקות וחוזר. מספר פירורים שהצלחתי להוציא ולחוש מרגישים כמו גרגר אבן קטנה בצבע לבן. יותר גדול מגרגר חול. ביקרתי אצל 4 רופאי עיניים אבל לצערי אף לא אחד מהם ראה אותי בהתקף תמיד יוצא שהתור שנקבע ובו אני מרגיש מצויין ממש ללא שום תסמינים. כל רופאי העניינים מבלי שראו את הסימפטום ציינו עניים יבשות וגם הסבירו. לתחושתי מדובר במשהו אחר כיוון שיש לפעמים תקופה אפילו של חודש או יותר בכל עונות השנה שבה אין שום בעייה. וברגע התקף פשוט אי אפשר לפתוח את העניים ולא מדובר על כמה דקות אלה על ימים שלמים עם הפסקות של חצי שעה בין לבין זה ממש הופך להיות סוג של נכות. האם יש פיתרון לזה או יכול להיות שאיבחנו זאת לא נכון / יכול להיות שאולי יש לי בכלל סוג של אלרגיה. אשמח לתגבותכם תודה וסליחה שהערכתי כל כך

חיים שלום, אני מבינה את התסכול שלך אבל דוקא במקרה כמו שלך חוות דעת רצינית בלי בדיקת עיניים היא לא מיקצועית. אולי בהתקף הבא תפנה למיון עיניים ואז יאבחנו. או לרופא שיראה אותך באותו היום

25/05/2020 | 08:06 | מאת: חיה

שלום בתי בת 6 כיום. נולדה עם כתם פורט וין סטיין קרוב לעין (ללא מעורבות עפעף) אנו עורכים לה בדיקות לחץ תוך עיני תקופתיות וכולן יצאו תקינות תמיד. אתמול לראשונה נתגלה לחץ תוך עיני גבוה 27-28 (בעין השניה 17) הרופאה לא ראתה בבדיקה נזק לעצב הראיה (יש מפזילה שכבר הייתה קיימת קודם, הילדה רואה מצוין ולא מרכיבה משקפים). היא המליצה על טיפות קוספוט- טיפה אחת פעמיים ביום,בדיקת oct וחזרה לבדיקה ומעקב בעוד 6 שבועות. אני ממש ממש בלחץ! האם לדעתך זה הטיפול המומלץ נכון לעכשיו או שיש לי מה לפנות לקבל חוות דעת נוספת?

חיה שלום, ראשית זה מצוין שאין נזק לעצב הראיה. במידה והלחץ ירד עם הטיפול העצב יישמר. קוסופט היא תרופה מוכרת וידועה. מעבר לכך מדובר בטיפול קרוב לודאי לכל החיים. כך שאם את מרגישה שאת רוצה חוות דעת נוספת אז כדאי שתעשי זאת. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

27/05/2020 | 17:35 | מאת: חיה

תודה על המענה יש לי עוד כמה שאלות: א. אם לא נראתה פגיעה בעצב בבדיקה אצל הרופאה (רופאת עינים ילדים מומחית) האם אפשר להיות רגועים או שיש מצב להפתעות לא נעימות ב0ct? ב. מתברר שהילדה הייתה בתחילת דלקת גרון בביקור (עדיין אין תשובה אם ויראלית או חיידקית) מיד כשחזרנו התלוננה על כאבים בלחי ימין ואז בגרון ולמחרת התחיל חום גבוה. האם זה יכול להשפיע על הלחץ? ג. כשאת אומרת שזה לכל החיים הכוונה שהטיפות ממכרות ואחרי שמתחילים אי אפשר להפסיק? או שנוכל להפסיק ולעשות מעקב צפוף אם הלחץ עולה (יכול להיות שהכתם לידה הפנימי מעט דינמי ולעיתים לוחץ ולעיתים לא?) ד. מי הכתובת לחוות דעת שניה? מומחה גלאוקומה או שיש מומחי גלאוקומה מיוחדים לילדים?

19/05/2020 | 17:12 | מאת: אורנה

האם אפשרית לחולי גלאוקומה?

שלום רב. למיטב ידיעתי מדובר בתרופה המופקת מצמח הלבנדר. אין על כך מחקרים בהתיחס לגלאוקומה. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא העיניים שלך. בריאות שלמה

06/05/2020 | 21:37 | מאת: אופיר

היי, קיבלתי תוצאות בדיקת oct: עין ימין - מבנה דבשת כפולה די שמור, הידקקות מובהקת ברביע תחתון, שיעור ורטיקאלי 0.64, עובי RNFL ממוצע 86. עין שמאל - מבנה דבשת כפולה די שמור, עובי RNFL תקין בכל הרבעים, קיעור ורטיקאלי 0.67, עובי RNFL ממוצע 89. אפשר לקבל הסבר על התוצאות? מה המשמעות של הידקקות ברביע תחתון? האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה 

אופיר שלום רב, בדיקות הן כלי עזר לרופא המטופל אך אינן עומדות בפני עצמן. המשמעות שלהן היא בקורלציה לבדיקת הרופא עיניים המטפל. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

04/05/2020 | 18:45 | מאת: עופר

שלום רב, רציתי לדעת האם טיפול בטיפות טרבתן עשוי להוריד את לחץ הדם. תודה רבה.

עופר שלום רב, טרבטן מורידות לחץ תוך עיני אך לא לחץ דם. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

04/05/2020 | 11:37 | מאת: נתן

בן 72 .מטופל הטיפות גאנפורט 3 x. וב טלקום אסופט x2 אני סובל מיובש בימים .המליצו לי על היאלוריניקס איילוצידין . בבקה חוות דעת ו/אוה למה חטיפות אחרות . אני חושש להגיע לרופא עניים

נתן שלום רב,, לצערי לא ניתן לתת חוות דעת ברפואת עיניים בודאי לא כשאתה סבול מגלאוקומה ללא בדיקה מקיפה. בריאות שלמה פרופ' ורבין

שלום, מבקשת לדעת אם קיים מכשיר כזה, אם הוא מוסר נתונים מדוייקים, היכן רוכשים אותו והאם עלותו גבוהה. זאת בשילוב טיפול של רופא.

במאוחדת החליפו לי את טיפות הטרבתן וטיפות הקוסופט לטיפות גנריות טרופרוסט s.k ודורזאטול .האם הטיפות האלו תואמים במדוייק לתרופות המקוריות

יש לי גלאוקומה בעין שמאל כשנה וחצי.מטופלת הטיפות בסימברינזה,פעמיים ביום טיפה בכל עין(גם בעין הבריאה). לאחרונה העין שמאל כואבת אדומה ודומעת(האדמומיות והכאב כשלושה חודשים,הדמעות השבועיים).שאלתי האים זה מסכן את הראיה,והאים חייבים לטפל? או שזה יעבור לבד?,ומה הטיפול המומלץ?

חנה שלום רב, עין אדומה עם או בלי גלאוקומה מחייבת בדיקה מלאה של רופא עיניים כדי לברר מה הגורם. נא לפנות לבדיקת רופא העיניים שלך. בריאות שלמה

16/04/2020 | 18:05 | מאת: שוש

שלום, בת 55. לפני פרוץ מגיפת הקורונה הייתי בתהליך שבו החל לחץ תוך עיני שהגיע לרמה של 27. ללא פגיעה בראייה. הרופאה אמרה שרמה כזו עלולה לגרום לפגיעה בראייה אפילו תוך זמן קצר. קיבלתי טיפות והתחלתי להשתמש בהן. לאחר יומיים של שימוש בהן העיניים שלי היו אדומות, כואבות, עפעפים אדומים וכל האזור גם מתחת לעיניים היה אדום וכואב. מכיוון שכבר היתה בעיה לצאת מהבתים עקב המגיפה, פניתי אל הרופאה טלפונית והיא אמרה שיתכן שזו רגישות/ אלרגיה שתחלוף לאחר שבועיים. הפסקתי עם הטיפות למס ימים עד חלוף המצב המכאיב בעיניים. לאחר מכן התחלתי שוב עם הטיפות . שוב קרה אותו הדבר ואף יותר ולא יכולתי להמשיך איתן. התקשרתי למרפאה, ומשם נמסר שהרופאה אינה עובדת בשל המצב ולכן אין אפשרות להחליף למשהו אחר. במצב הזה אני מעוניינת לבדוק אם הוחמר הלחץ העיני ואין אפשרות עקב המצב. לכן אני שואלת, האם קיים מכשיר מדויק למדידה עצמית של הלחץ העיני בבית שאותו אני יכולה לרכו?

שוש שלום רב, ישנו מכשיר למדידת לחץ תוך עיני בבית אבל זו לא הנקודה. ההלטה אם לטפל ואיך לא תלויה רק בלחץ. לכן עלייך להיבדק אצל רופא העיניים ובהתאם להחלטתו להמשיך בטיפול. בריאות שלמה פרופ' ורבין

09/04/2020 | 15:29 | מאת: אלון

שלום אני משתמש בטיפות אזרגה כ-שנה לאחרונה קראתי בעלון של התרופה שאין להשתמש בה אם "הינך סובל מקדחת השחת חמורה" אני סובל מקדחת השחת לדעתי לא בצורה חמורה השאלה היא איזה תופעות עלולות להיות להיות למי שסובל מקדחת השחת בצורה חמורה? יש לציין שאני לא מרגיש כל תופעת לוואי שאלה נוספת היא מתי אסור להשתמש בתרופה 1. בזמן שקדחת השחת פעילה (חודשים מרץ-מאי בארץ) 2. באופן גורף לסובלים מתופעה חמורה

אלון שלום, באופן כללי לא אמורה להיות בעיה לקחת אזרגה אבל באם יש לך תופעות לוואי יש להתייעץ עם רופא העיניים ולהיבדק. ללא בדיקה לא ניתן לתת מענה מיקצועי איכותי. בריאות שלמה

תודה

שלום רב. לאחר עבודה אינטנסיבית מול המחשב עין שמאל אדומה, בחצי הימני. אין כאב או פגיעה בראייה, אבל כבר כמה ימים שהאודם לא עובר. אני יודע שרופא עיניים זה הפיתרון הטוב ביותר אבל אני מאוד חושש ללכת בזמן הקורונה. באם תוכלו לייעץ / לעזור אודה לכם מאודץ

אמיר שלום, לצערי לא ניתן לייעץ לגבי עין אדומה ללא בדיקה. מגוון האבחנות רחב מבעיות קלות לבעיות חמורות. ממליצה להיבדק. בריאות שלמה

24/03/2020 | 03:31 | מאת: שוש

האם יש קשר בין לחץ דם מעל הממוצע 145/90 לבין לחץ תוך עייני והאם טיפול להורדת לחץ הדם ישפיע גם על הלחץ התוך עייני?

שוש שלום, טיפול ללחץ דם לא משפיע על הלחץ התוך עיני ואין קשר. בריאות שלמה

24/03/2020 | 03:23 | מאת: שוש

שלום, מבקשת לדעת 1. מהו לחץ עייני גבוה. האם 27 הוא לחץ מעל הנורמה בלבד או שזהו לחץ גבוה? 2. האם עלולה להיות פגיעה של ימים ?ואיזו פגיעה- טשטוש/ מרחב ראיה או משהו אחר? 3. התחלתי להשתמש בטיפות בימטופרוסט S.K. ותוך יומיים גרמו לעיניים אדומות ביותר, הופעת נימים דקים רבים ועפעפיים אדומים וכהות מתחת לעפעף תחתון. האם להפסיק השימוש ולהמתין ותור לרופא או להמשיך?

שוש שלום, לחץ 27 הוא לחץ גבוה. בהתאם לפרמטרים נוספים מחליטים על הטיפול. טיפות בימטרופרוסט הם טיפות שיכולות לגרום לתגובה אלרגית וייתכן שזה מה שקרה אצלך. עלייך להיבדק אצל רופא עיניים. בריאות שלמה.

שלום רב, אני שואל עבור אמי, סובלת מלחץ תוך עיני מזה מספר שנים ומטופלת בטרבתן, אציין כי מיום שהחלה הטיפול הלחץ תמיד היה מאוזן ותקין. אמי אינה מצליחה לטפטף לעצמה ועל כן תמיד מישהו מהילדים מגיע לסייע. בשל המצב אנו חוששים מאוד להגיע אליה ועל כן החלטנו להגיע פעם ביומיים גם במחיר שהלחץ בעיניים יעלה מעט. השאלה אם יש נזק פוטנציאלי בשימוש בטיפות אלו יום כן יום לא? וכן האם ניתן להפסיק טיפול לפרק זמן של שבוע שבועיים? אנו בכל מקרה מגיעים מדי יומיים להביא לאמי מצרכים כך שאם ניתן להמשיך במתכונת של יום כל יום לא זה גם כן יעזור. תודה רבה על העזרה והרבה בריאות לכולם. עופר

עופר שלום, במידה והטיפול לא יינתנו מידי יום הלחץ ייתכן והלחץ יעלה . את זה אתה בטח מבין. לחץ גבוה יכול לגרום לנזק לעצב הראיה. אינני יודעת האם יש לאימך כבר נזק או לא. בריאות שלמה

שלום רב, מטופלת בגלאוטן וקוסופט העיניים שורפות ומציקות מבקשת לשאול האם ניתן להשתמש בטיפות לחות לדוגמא מסדרת Hylo?

אסנת שלום רב, ניתן להשתמש בהילוקומוד. במקביל את יכולה גם להתיעץ עם רופא העיניים שלך לגבי החלפת הטיפול להורדת הלחץ לטיפול שיהיה נעים יותר עבורך. בראיות שלמה