קוצר ראייה גבוה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עדשות מולטיפוקל: כך תפתרו את בעיות הראייה למרחקים שונים

אם אתם חשים שהראייה שלכם בנסיגה מתמדת, אתם לא חייבים להמשיך לסבול. כיום יש מגוון פתרונות וביניהם עדשות מולטיפוקל, המיועדות לשפר את הראייה שלכם למגוון טווחים רחב ככל שחולפות השנים, רבים מהאנשים נתקלים בקושי בראייה מקרוב, דבר אשר מצריך משקפיים לקריאה. מצד שני, יש כאלה שחשים, במיוחד בשעת נהיגה, שהדרך לא ברורה להם, אך מי שיכול לקבוע בוודאות מה מצבם הוא האופטומטריסט. אז מה הפתרון הרצוי? במקום להרכיב שני זוגות בנפרד, פשוט לבחור בעדשות מולטיפוקל שמאפשרות ראייה לקרוב ולרחוק, בלי להזדקק לזוג משקפיים נוסף או לבצע תחלופה מספר פעמים. עדשות מולטיפוקל הן פתרון ראייה מתקדם ורב תכליתי המתאים למגוון רחב של אנשים. הן מציעות שיפור ראייה בכל טווחי המרחקים: קרוב, ביניים ורחוק. מי הם האנשים הזקוקים לעדשות מולטיפוקל? רוב האנשים שעברו את גיל 40 מתחילים לחוות ירידה ביכולת להתמקד באובייקטים קרובים. מדובר בתופעה הנקראת פרסביופיה, כאשר עדשות מולטיפוקל יכולות לתקן...
ללמוד עוד על קוצר ראייה גבוה
זהירות: קוצר ראייה - ושינויים ברשתית-תמונה

מתקשים לראות? חשוב לדעת: קוצר ראייה גבוה עלול לגרום...

מאת: פרופ' סיגל...
06/08/2018
חודש המודעות לבריאות העין: אלה בעיות העיניים הנפוצות ביותר בקרב ילדים-תמונה

קוצר ראייה ועין עצלה הן 2 בעיות עיניים נפוצות בקרב ילדים....

מאת: עמותת לראות
15/12/2019
רפואת עיניים: מה רואים תינוקות?-תמונה

מערכת הראייה קריטית להתפתחות הטבעית המוטורית הכוללת של...

מאת: רועי צור
10/05/2010
ניתוחי פזילה בילדים ובמבוגרים-תמונה

בסוגים השכיחים של פזילה, הטיפול הטוב ביותר הוא מניעה. מרגע...

מאת: ד"ר רונית...
12/09/2017
אולי יענין אותך לדעת...
גלאוקומה - תמונה
גלאוקומה
סוגי גלאוקומה עיקריים

קוצר ראייה גבוה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

הי, יש לי עין אחת גדולה ועין אחת קטנה.. זה לא תמיד (לפעמים לא בולט בכלל) כשאני עייפה או בלילה זה הרבה יותר בולט וזה קצת מפחיד.. עשיתי סיטי ראש (בגלל בעיה אחרת) וצילמו את ארובות העין ומצאו שם אקסופתלמוס שמאלית בלי ממצא ארובתי חשוד. זה כנראה נובע מהורמונים (בלוטת התריס אצלי תקינה אבל בהיפופיזה מצאו גידול שמפריש הורמונים שכנראה אצטרך להוציא). האם גודל העיניים זה בגלל האקסופתלמוס? או עפעפיים? האם יש דרך לתקן את זה?

שושי היקרה, שלום! אכן, לבלט עין אבחנה מבדלת נרחבת, כולל א-סימטרייה מולדת של הפנים, או קוצר ראייה גבוה עם עין אחת שהיא גדולה יותר. ואולם, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס עם מחלת ארובה הקשורה לכך במנגנון של גדילת נפח המרכיב השומני או השרירי בארובת העין - הם הגורם השכיח ביותר לבלט עין. תודה לאל, נשללו בעזרת ההדמייה (סיטי) בעיות אחרות כמו גידולים או תהליכים אחרים בארובה הדוחפים את העין קדימה. אם בלט העין קל - מצריך מעקב שמרני בלבד. לעתים הוא חולף עם איזון הבעיה ההורמונלית. במצבים קשים - ניתן להתערב באופן כירורגי. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

ענית לי בפורום אחר... תודה רבה! אבל שאלה נוספת.. רופא עיניים אמר שהמוח שלי לא יודע להפעיל את שתי העיניים ביחד... כל פעם עין אחרת מופעלת (תאי עצב שמתו או משהו כזה). ובעינ נוספת שיש לי- קשה לי לראות מרחקים.. לדוגמה אני נןהגת ואני נצמדת למכוניות ואני לא שמה לב אם לא מעירים לי... האם בזה טפשר לטפל? או שזה גם קשור לחוסר איזון ההורמונלי שיש לי?? תודה רבה!!

היי לך אני סובלת בדיוק מאותה בעיה ורואה שהפוסט שלך מלפני כמה שנים. אז אשמח שתספרי לי אם הצלחת לעשות עם זה משהו או שהשלמת עם המצב

היי. גיליתי בבוקר שהעין ימין נראית יותר קטנה משמאל. זה התחיל אצלי בגלל ספר אבל לא שמתי לב. יש איזו תרופה שאפשר לטפל איתה בזה? תודה

הי גם אני סובלת מאותו עניין. האם נפתר לשתיכן? אודה לעזרתכן

היי אני גם סובלת מעים יותר גדולה קצת מהשניה לפעמים אבל רוב הזמן, האם פתרת את הבעיה או ידעת את הסיבה?

שלום וברכה, בעלי בן 40, קוצר ראיה גבוה מאוד (-14) , בדיקת לחצים תקינה. אתמול עשה בדיקת שדה ראיה, בעין ימין יצא לא תקין. האופטומטריסט ציין נמדד באמינות נמוכה. כמו כן אובחן קטרקט לפני מס' חודשים (מסתבר שברמה התחלתית), האם ניתן לתלות את הבדיקה הלא תקינה בקטרקט או שיש צורך במהשך בירור? תודה מראש.

שלום רב המומלץ בכל בדיקה שאינה תקינה בשל אמינות נמוכה לחזור על הבדיקה ומשם להתקדם לפי התוצאה ממליץ לך לקחת את הבדיקה ואת בעלך לבדיקת רופא עיניים שיעבור שוב על הבדיקה ויחליט כיצד להמשיך לנהל את המקרה

בבדיקת FA נקבעה הבחחנה הבאה- קרקעית סוב אלבינוטי ושינויי RPE בעין שמאל. מה זה אומר והאם ניתן לטפל בזה? חשוב לציין אני לקויית ראייה ויש לי בעיות עיניים נוספות כגון IRIS COLOBOMA , קוצר ראייה גבוה קטרקט מולד ועוד. בתקופה אחרונה ישנה ירידה משמעותית בראייה והרופא לא מצליח למצוא את הסיבה. אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי, תודה.

ה-RPE הוא שכבת התאים מתחת לרשתית - שלמעשה מכילה את הפיגמנט שבין הרשתית לשכבת ה"דמית" (כורואיד). שינויי פיגמנט בשכבה זו אינם נדירים, ולא בהכרח מעידים על בעיה - ובוודאי אינם ממצא ספציפי המכוון לאבחנה מסויימת או דורש טיפול מסויים - אם בכלל.

תודה על התגובה המהירה. אני אשמח אם תוכל להמליץ גם על דרכי טיפול שקיימים היום בקולובומה של הקשתית, במקרה שלי זה מולד.

שלום רב. אני בן 45 ובעל קוצר ראיה גבוה (-10). לפני כחודשיים רופאת עיניים ביצעה לי הרחבת אישונים לאחר שהתלוננתי על ריבוי של חוטים שחורים. הבדיקה הייתה תקינה. לאחר הבדיקה יצאתי לשמש וחזרתי לביתי. סונוורתי מאוד (גם לא היו לי משקפי שמש). לאחרונה אני רואה בלילה הילה או קרניים סביב פנסים של רחוב או רכבים. האם יתכן ונגרם נזק לעיניי מהחשיפה לאחר הבדיקה?

אין קשר בין התלונות לבדיקת העיניים. אך אם יש שינוי בראיה יש לגשת לבדיקה נוספת בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס