הפסקת שימוש בטיפות קסאלטן

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

19/02/2019 | 10:55 | מאת: שבע

שלום, מזה כ-4 שנים אני מטופלת בטיפות קסאלטן בעקבות לחץ של 22 ולאור העובדה שלאימי יש גלאוקומה. בכל שנה אני עוברת בדיקת שדה ראייה ו- OCT – הבדיקות תקינות. לאחרונה, הייתי אצל רופא אחר ונמדד לי לחץ של 13. הרופא אמר שלפי מבנה העיניים שלי ותוצאות הבדיקות הנ"ל – כנראה שיש לי יתר לחץ תוך עיני ולא גלאוקומה ולכן אני לא צריכה להיות מטופלת בקסאלטן. כדי לבסס השערה זו הציע שאפסיק את טיפות הקסאלטן לחודש ואז אגיע אליו להשלמת בדיקת עובי הקרנית – תיתן מדד נוסף לצורך בטיפול. לחשש שלי שמא בחודש הזה הלחץ יעלה – ענה שאיננו מוטרד מכך. שאלותיי: 1- האם יש בסיס לחששותיי ואם כן כיצד מומלץ להפסיק שימוש בטיפות? 2- האם יש נזק מצטבר בעקבות שימוש בקסאלטן ללא צורך? 3- האם בדיקת עובי קרנית נעשית לאחר הרדמת האישונים? תודה ויום טוב.

שלום רב, ישנם מקרים בהם ניתן לנסות ולהפסיק טיפול. זה תלוי במפרמטרים רבים ובעיקר במצב עצב הראיה. במקרים בהם חושבים שהפסקת הטיפול לא מסוכנת לעיניים הרי שהרופא יזמין אותך לביקורת כחודש לאחר הפסקת הטיפול כדי לראות את ההשפעה. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות