נגישות
נגישות

לטנופרוסט: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

על גורל הסל - המשך

בשורה לחולים: מקוג'ן מועמדת להיכלל בסל התרופות. אולם לטיפול בהורמון גדילה מיוחד לא נמצאו מקורות מימון עוד קצת על סל הבריאות: והפעם על תרופת המקוג'ן 14.2.06חברת פייזר (Pifzer) הודיעה היום כי הנציבות האירופית אישרה את השיווק של מקוג'ן (Macugen) לטיפול בניוון מקולרי גילי (AMD), מחלת עיניים המופיעה בגיל המבוגר והורסת את הראיה המרכזית החיונית לצורך קריאה, נהיגה וראיית צבעים."מקוג'ן (Macugen) מהווה התקדמות חשובה בטיפול בסיבה המובילה לאובדן ראייה בלתי הפיך," כך אומר ד"ר ג'וזף פצ'קו, מנהל רפואי ראשי בפייזר (Pfizer). "מקוג'ן (Macugen) הוא הטיפול הראשון באירופה עם התוויה לטיפול בכל סוגי AMD רטוב ללא קשר לסוג הנגע, גודלו או חדות הראיה של המטופל". AMD רטוב הוא מחלה כרונית, מתקדמת, של המקולה אותו חלק מרכזי ברשתית האחראי לראייה, המאפשרת לאנשים לראות פנים, לעלות במדרגות ולבצע פעילויות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים ללטנופרוסט

רפואת עיניים - תמונת המחשה
רפואת עיניים מדיוויד בואי ועד אליזבת טיילור: הטרוכרומיה היא תופעה שבה קשתית עין אחת היא בעלת צבע שונ...
טיפות עיניים - תמונת המחשה
טיפות עיניים פזילה בעיניים לא משפיעה רק על הראייה, אלא עלולה להשפיע גם על הביטחון העצמי, ההערכה העצמ...
גלאוקומה - תמונת המחשה
גלאוקומה גלאוקומה נקראת "הגנב השקט של הראייה" - וחשוב לבצע בדיקת לחץ תוך עיני, לאבחון מוקדם. כיצ...
ללמוד עוד על לטנופרוסט
גלאוקומה: כשהתרופה עושה נזק-תמונה

שימוש בטיפות עיניים להורדת הלחץ התוך עיני גורם לגרד,...

מאת: ד"ר שמעון...
20/12/2012
גלאוקומה: העדיפו תרופה מקורית-תמונה

מחקר שהשווה בין התרופה המקורית "קסלטן" ל"גלאוטן" הגנרית בדק...

מאת: מערכת zap...
12/11/2012
תרופה חדשה לטיפול בגלאוקומה-תמונה

מהי גלאוקומה, וכיצד מטפלים בה, על חידושים בתחום ונסיון...

מאת: גלאוקומה...
03/04/2000
גלאוקומה: פיתוח חדשני בצורת טיפות עיניים-תמונה

טיפות עיניים לטיפול בגלאוקומה מונעות עיוורון, אך דורשות...

מאת: ד"ר ברקנא...
18/02/2015
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל ללטנופרוסט?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

לטנופרוסט: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום לאחרונה הלחץ התוך עייני עלה אצלי מרמה של 13 משוקלל לרמה של 18 משוקללת והמליצו שאקח כדור מתאזולאמיד (Methazolamide) זאת בנוסף לטיפות קסלטן , אזרגה ואלפאגן שאני כבר לוקח. אבקש להבין מה המשמעויות של הכדורים? תופעות לוואי? סיכון? הבנתי שלא טוב לקחת אותם לאורך זמן? אשמח להמלצה והכוונה נוספת. תודה רבה

עופר שלום רב.מתאזולאמיד היא תרופה שנמצאת בשימוש שנים רבות. יש לה תופעות לוואי שכוללות כאבי בטן, ירידה במשקל, ירדה בתפקוד ובמצב רוח ועוד רבות. על הכל אתה יכול לקרוא באלון לצרכן. יש אנשים שלוקחים אותה לאורך זמן במידה ואין להם ת. לוואי. יחד עם זאת כדאי לבחון עם הרופא המטפל שלך אלטרנטיבות טיפוליות. מאחלת לך בריאות שלמה. פרופ' ורבין חני

שלום רב. עברתי ניתוח קטרקט בשתי העיניים. הראשון בחודש מאי והשני בתחילת אוגוסט. מאז אני סובלת מאודם בעיניים ועיניים דומעות כמעט ללא הפסקה.כמו כן אני משתמשת באזרגה לגלאוקומה ועד לפני שבוע השתמשתי גם בגלאוטן. לפי הוראת הרופא במקום גלאוטן ,עברתי לספלוטאן. שתיפת תעלות דמע הראתה שהתעלות פתוחות. אשמח לקבל התיחסות לבעיה.

לעיתים לאחר ניתוח ירוד מתפתח מעט יובש וגירוי. אפשר לנסות טיפות לחות להרגעת העיניים.

לאחר ביקור אצל רופא עינים ההבחנה היא 1.cataract all types 2.pseudoexfoliation of lens capsule 3.glaucoma suspect הטיפול שהרופא נתן לי זה טיפות עינים קסלטן ולהמשיך להיות במעקב. הלחץ התוך עיני היה 19 ו 22 האם טיפול זה מספיק לדעתך? או שצריך להעמיק יותר בבדיקות. אני מאוד דואגת אודה לתשובתך

לא ניתן לענות ללא בדיקה שת העין. על פניו יש צורך לבצע בדיקות משלימות בכדי להבין האם יש סיכון אמיתי המצריך טיפות או רק מעקב.

שלום, מזה כ-4 שנים אני מטופלת בטיפות קסאלטן בעקבות לחץ של 22 ולאור העובדה שלאימי יש גלאוקומה. בכל שנה אני עוברת בדיקת שדה ראייה ו- OCT – הבדיקות תקינות. לאחרונה, הייתי אצל רופא אחר ונמדד לי לחץ של 13. הרופא אמר שלפי מבנה העיניים שלי ותוצאות הבדיקות הנ"ל – כנראה שיש לי יתר לחץ תוך עיני ולא גלאוקומה ולכן אני לא צריכה להיות מטופלת בקסאלטן. כדי לבסס השערה זו הציע שאפסיק את טיפות הקסאלטן לחודש ואז אגיע אליו להשלמת בדיקת עובי הקרנית – תיתן מדד נוסף לצורך בטיפול. לחשש שלי שמא בחודש הזה הלחץ יעלה – ענה שאיננו מוטרד מכך. שאלותיי: 1- האם יש בסיס לחששותיי ואם כן כיצד מומלץ להפסיק שימוש בטיפות? 2- האם יש נזק מצטבר בעקבות שימוש בקסאלטן ללא צורך? 3- האם בדיקת עובי קרנית נעשית לאחר הרדמת האישונים? תודה ויום טוב.

שלום רב, ישנם מקרים בהם ניתן לנסות ולהפסיק טיפול. זה תלוי במפרמטרים רבים ובעיקר במצב עצב הראיה. במקרים בהם חושבים שהפסקת הטיפול לא מסוכנת לעיניים הרי שהרופא יזמין אותך לביקורת כחודש לאחר הפסקת הטיפול כדי לראות את ההשפעה. בריאות שלמה